آیت الله تسخیری با اشاره به جایگاه علمی شهید صدر و تاثیر او بر پیکره اندیشه جهان اسلامی گفت: کتاب های شهید صدر الگویی برای علوم انسانی اسلامی است.
آیت الله تسخیری، دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتگو با خبرنگار آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به جایگاه رفیع علمی شهید آیت الله صدر اظهار کرد: شهید صدر از اساتیدی بود که نه فقط تربیت علمی می کرد که تربیت روحی نیز انجام میداد و شاگرد نه تنها معلومات علمی را از استاد می گرفت بلکه رشد روحی را از او آموخته و حقیقتا عاشق استاد خود می شد.
وی ادامه داد: یکی از الطاف الهی برای من این بود که نزد این عالم تلمذ کردم، او به گفتگو و پرسش کردن اهمیت زیادی می داد و دنیایی از اخلاق و عاطفه اسلامی بود، همواره برایش گفت وگوهای علمی از اهمیت بالایی برخوردار بود.
آیت الله تسخیری گفت: مرحوم صدر شخصیتی فوق العاده و تئوریسین بود و هنوز هم قدر او را نشناختیم، وهابی ها با اینکه از هر رویکرد شیعی فرار می کنند اما مجبور شدند کتابی که شهید صدر در جوانی تالیف کرد را محور کل حرکت دانشگاهیان شان قرار دهند منظورم کتاب «اقتصادنا» آن شهید است.
وی افزود: یکی از بزگترین اقتصاددانان جهان اسلام که سعودی هم هست به من می گفت که همواره در بحث های اقتصادی شک می کردیم که آیا در اسلام اقتصاد هست یا نه اما وقتی اقتصادنا شهید صدر را دیدیم انقلابی در دیدگاه های ما ایجاد کرد و مبجور شدیم این کتاب را درس دهیم با اینکه تئوری های شیعه است.
دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: شهید صدر در 48 سالگی از دنیا رفت، در بیست و اندی سالگی فلسفتنا را نوشت، در دهه بیست زندگی خود، اقتصادنا را نوشت، معروف بود که صدر شخصیتی است که هرگز تقلید نکرد، آثار او حقیقتا نمونه ای بارز از علوم انسانی اسلامی است.
وی در پایان اظهار کرد: چنین تفکر غنی مرهون تربیت، مطالعه مستمر شهید صدر بود، او از بچگی نزد دایی خود مرحوم آیت الله آل یاسین درس می خواند و عاشق آموختن بود و از همان زمان خودساز بود، او نابغه عظیمی بود که هنوز قدرش شناخته نشده است.