حجت الاسلام سید حسن وحیدی در گفتگو با خبرنگار آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»، با تاکید بر لزوم اهتمام به دغدغه رهبری در خصوص تحول در علوم انسانی اظهار داشت: این پسندیده نیست که با وجود این همه منابع اسلامی غنی، مباحث علوم انسانی، اجتماعی و سیاسی که در دانشگاه های ما تدریس می شود منشأ غربی داشته باشد.
وی تصریح کرد: ما اعتقاد داریم اسلام در همه ابعاد یک دین کامل و بدون نقص است، اما غیراسلامی بودن مکاتب موجود در علوم انسانی کشور یک واقعیت انکار ناپذیر می باشد که نشان دهنده ضعف ما در برنامه ریزی و استخراج علوم از منابع اسلامی است.
اولین گام اسلامی کردن علوم جهانی کردن کتب اسلامی است
حجت الاسلام وحیدی خاطرنشان کرد: در زمینه اسلامی کردن علوم انسانی کم کاری های زیادی صورت گرفته است، باید با همّت و تلاش جدی و با بهره گیری از آیات قرآن و روایات، علوم انسانی را اسلامی کنیم و اولین گام اسلامی کردن علوم جهانی کردن کتب اسلامی است.
وی بیان داشت: باید تلاش کنیم به تدریج کتب خود را به کتاب های جهانی تبدیل کنیم تا کسانی که در کشورهای دیگر می خواهند به مطالعه بپردازند منابع و ماخذ اسلامی را در دسترس داشته باشند و توانایی تطبیق با کتب غربی برایشان مقدور باشد.
اسلام در همه علوم نظریه های علمی مستدل دارد
استاد دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: باید کار جهانی کردن کتب را درست انجام دهیم تا تالیفات و نظریه های اسلامی در دنیا نمایان شود، اسلام در همه حوزه های علمی مانند تاریخ، فلسفه، علوم اجتماعی، روانشناسی، سیاسی و مانند آن حرف ها و نظریه های علمی مستدلی دارد.
حجت الاسلام وحیدی اذعان داشت: بسیاری از مسائل علمی به شکل مستقیم در قرآن کریم مطرح شده است، بسیاری مباحث علمی را هم مفسران قرآن شرح کرده اند، در روایات اهل بیت(ع) نیز نظرات علمی بی شماری به چشم می خورد، همچنین برخی از علما و دانشمندان اسلام نیز بنیانگذار بعضی علوم بوده و نظرات علمی آن ها امروز در سراسر دنیا شناخته شده است.
منابع و تالیفات اسلامی جهانی نیست
وی با اشاره به تعدد کتاب های آنتونی رابینز در بازار ایران، عنوان داشت: رابینز در زمینه کاری خود در سطح دنیا مطرح است و کتاب های او از معروف ترین و پرفروش ترین کتاب های جهان می باشد، در حالی که وقتی آن ها را مطالعه می کنیم در می یابیم اکثر مطالب آن اسلامی است.
وی یادآور شد: ما اندازه انتونی رابینز هم کار نکرده ایم، کتاب های او که محتوای بسیاری از آن ها وامی از منابع اسلامی است، جزو پر فروش ترین کتاب های دنیاست، اما منابع اصیل اسلامی و تالیفات بزرگان اسلام و تشیّع را که برخی از آن ها مبداء 1400 ساله دارد به صورت جدی در سطح بین الملل منتشر نکرده ایم.
حجت الاسلام وحیدی اظهار داشت: این که می گوییم در زمینه اسلامی کردن علوم کم کاری شده است، به این معنی نیست که در زمینه اسلام کار نشده، به این معناست که هر کاری کردیم برای خودمان بوده و نگاه بین المللی به منابع و تالیفات اسلامی ضعیف است.
دانشگاه های دنیا باید از منابع اسلامی استفاده کنند
وحیدی ابراز داشت: باید بتوانیم اسلام و نکات ظریفش را در دنیا مطرح کنیم و کاری کنیم که دانشگاه های بین المللی و برجسته دنیا از کتب و منابع اسلامی جهت تدریس و نظریه پردازی استفاده کنند، باید هدفمان این باشد که دانشجویان ایران اسلامی و دیگر کشورهای دنیا به جای استفاده از منابع غربی و کفرآلود، از منابع الهی و اسلامی برگرفته از قرآن و روایات استفاده کنند.
برخی اساتید دانشگاه تفکر غربی و ضد اسلامی دارند
وی ادامه داد: متاسفانه گاهی در نوع نگرش بعضی از اساتید دانشگاه ها تفکرات غربی و ضد اسلامی دیده می شود و این نوع نگرش در بعضی موارد به اندازه ای می رسد که اسلام را زیر سوال می برد، در یکی از جلسات دانشگاه استادی مسئله ای را مطرح کرد و نتیجه ای که می خواست بگیرد این بود که اسلام به آخر رسیده است، در صورتی که در حقیقت این گونه نیست و این یک تفکر اشتباه است.
رفتار مسلمانان را نباید پای اسلام گذاشت / ضعف های خود را پای اسلام نگذاریم
وحیدی در پایان با اشاره به این که رفتار و اعمال ما مسلمانان را نباید پای اسلام گذاشت، یادآور شد: اگر اسلام مظلوم واقع شده است و آن گونه که حق اسلام است تا در مورد این دین مبین کار شود کار نشده، دلیل نمی شود دوران اسلام به سر رسیده باشد، حقیقت این است که ما نمی توانسته ایم آن طور که باید اسلام را به دنیا بشناسانیم و این ضعف ما است نه ضعف اسلام.