مهدی فضائلی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به بیانات رهبری معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری مبنی بر اینکه «نظام فعلی جهانی قابل استمرار نیست و نظم جدیدی در حال شکل گیری است»، اظهار داشت: روند رخ داده در صحنه بین المللی در عین حال که راهبردی بوده بحثهای مفصلی را نیز میطلبد.
وی با بیان این مطلب که غربیها بیش از ۱۵۰ سال است که در صدد القای تفکری خاص در تمامی نقاط جهان هستند، ادامه داد: آنها سعی کردند طی سالیان متوالی اینگونه نشان دهند که مردم این منطقه بسیار باهوش و شجاع بوده و بقیه مردم دنیا به نسبت آنها عقبتر هستند و جهت باورپذیری این امر تعبیرهای گوناگونی را ایجاد کردند.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه مغز این تفکر همچنان بوده و هست، یادآور شد: برخی حرکتهاینژاد پرستانه موجود در کشورها نیز ناشی از تفکر موجود بوده است کما اینکه در خود اروپا نیز اقدامات زیادی درباره این مسئله شده است.
فضائلی تاکید کرد: در سایر کشورها نیز این تفکر غرب زده را به جود آوردند که پیشرفت و تمدن یعنی همانند غربیها بودن بدین معنا که اگر کسی میخواهد در نقطهای از دنیا پیشرفت و تمدن را تجربه کند باید با غربیها همراهی کرده و تابع آنها باشد.
این کارشناس سیاسی اوج تفکر موجود را در وجود افرادی همچون «تقیزاده» دانست و گفت: این تفکر در حال حاضر در دنیا به چالش کشیده شده است و حتی در آثار غربیها نیز نقد تمدن غربی نوشته شده است کمااینکه نقدهای زیادی در مورد تمدن اروپا و اروپامحوری به وجود آمده است لذا این مهم نشان میدهد که غرب آنچه مینماید، نیست.
وی تصریح کرد: در نقاط مختلف دنیا هم نسبت به این مسئله تردید به وجود آمده و همین امر غرب را با چالش اساسی مواجه کرده است که انقلاب اسلامی نقشی بسیار مهم و اساسی در این به چالش کشیدن غربیها داشته است.
فضائلی با بیان این مطلب که آثار به چالش کشیدن غربیها و تفکرات غربی امروزه در دنیا مشاهده میشود، اضافه کرد: متاسفانه این جریان هنوز هم طرفدارانی دارد و در داخل کشور نیز کماکان دیده میشود و به نام روشن فکری نگاه غیر روشن و فرسوده شده و غیرمنطقی را ابراز میکند.
این کارشناس سیاسی یادآور شد: این جریان در داخل نیز به دنبال این تفکر غربی بوده و هنوز چشم امید به غرب دارد و بیانات رهبر معظم انقلاب در این باره باید به صورت همه جانبه و دقیقتر تحلیل شود.
فضائلی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در این باره که از این مهم به عنوان پیچ تاریخی نیز یاد کردهاند، گفت: این امر منوط و مستلزم این است که ما آینده را بتوانیم خوب ببینیم و با درک صحیح از وضعیت فعلی دنیا نقش اساسی ایفا کرده و پیچ تاریخی را به سرانجام درستی برسانیم.
این کارشناس مسائل سیاسی بحثهای موجود را راهبردی و کلان دانست و اضافه کرد: باید مراکز راهبردی، دانشگاهی و حوزوی بر این مسئله باشند و در حوزه عملیات اجرایی هم سازوکارهایی برای عبور از این پیچ تاریخی در نظر گرفته شود.
وی به بخش دیگری از بیانات رهبر معظم انقلاب نسبت به عدم درک عدهای نسبت به نظم نوین جهانی اشاره کرد و با بیان این مطلب که این مهم هنوز توسط عدهای درک نشده است، ادامه داد: بخشهایی از این تفکر در دولت و حاشیه دولت نیز وجود دارد.
فضائلی خاطر نشان کرد: بایستی این افراد یا در نگاه خود تجدیدنظر کنند و یا مراقب باشند اندیشه آنها در تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای دولت نقش و دخالت و تصرفی نداشته باشد و کشور براساس یک واقعیت مهم اداره شود.