دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر اینکه باید تفکر غربی را نقد کرد چرا که باب استدلال را در مسائل عرفانی بسته است گفت: باید سبک زندگی اسلامی را برپایه اخلاق که از علم عرفان نشات گرفته است پایهگذاری کنیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، آیتالله اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در اختتامیه هشتمین گردهمایی بینالمللی اتحاد دانشجویان جهان اسلام ضمن تشکر و قدردانی از حضور دانشجویان خارجی در کشورمان گفت: همان گونه که عنوان این گردهمایی علم و اخلاق در سبک اسلامی است باید به مسئولیت و نقشی که قشر اندیشمند ما باید در برابر چالشهایی که امت اسلام را تهدید میکند برعهده بگیرند و تبیین کنند.
وی درباره تعریف سبک زندگی افزود: سبک زندگی مسئلهای است که جوامع را میسازد و بالا میبرد و یا اینکه موجب سقوط جوامع میشود که از همین منظر مقوله پراهمیت و ویژهای است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: اگر در زمان حاضر خواستار تغییر و سبک زندگی بهتری هستیم باید الگوهای آن را به دست آورده و به جهانیان ارائه دهیم.
آیتالله اراکی تصریح کرد: سبک زندگی به این معنی است که الگوی رفتار بهتر برای تامین و رسیدن به آرمانها و اهداف جامعه اسلامی است که سبدساز سبک زندگی صحیح اخلاق است.
وی اظهار داشت: دقیقترین تاریخی که از اخلاق ارائه شده است در تحقیقات علوم اسلامی است که تعریف کامل و درستتر آن در قرآن قید شده است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر اینکه هیچ منبعی برای اخلاق جز قرآن وجود ندارد افزود: اخلاق چیزی است که از آن برای سبک زندگی استفاده میکنیم و خداوند اختیار آن را به خودمان واگذار کرده است.
آیتالله اراکی با اشاره به اینکه علم چند کاربرد و معنا دارد گفت: یکی از معانی علم دانایی مطلق است و نوع دیگر آن علم و دانش ابزاری بوده که انسان را با ابزار زندگی آشنا میکند.
وی ادامه داد: معنای سوم دیگری که برای علم وجود دارد و در تعابیر اسلامی ما قید شده است علم عرفان و معرفت است که آشنایی به چیستی، چرایی و چگونگی انسان و جهان پاسخ میدهد.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه عالمان با علم عرفان آشنا هستند گفت: عالمان میتوانند از علوم ابزاری نیز به خوبی بهره بگیرند که میتواند زمینه اخلاق راستین را نیز فراهم کند و پایهگذار سبک زندگی صحیح باشد.
آیتآلله اراکی با تاکید بر اینکه برترین دانشها نزد مسلمانان است تصریح کرد: علوم غربی از نوع علم ابزاری است و دانشمندان غربی از بنیادیترین علم که علم عرفان است بیبهرهاند و این علم واقعی را کاملا تحریف کرده و کنار گذاشتهاند.
وی افزود: بمبهای اتم و جنگهای میکروبی را دانشمندانی ساختهاند که در علم عرفان اعتقادی ندارند.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خطاب به دانشجویان و همچنین دانشمندان جهان اسلام گفت: خواهشمندیم تا علم عرفان که نیازی بنیانی است به جهانیان معرفی کنیم که اگر نتوانیم علم بنیادی که هستی و انسان و هدف از آفرینش را تبیین کنیم و پاسخهای درستی به این سوالها ندهیم به هیچ وجه نمیتوانیم علم مفیدی را برای بشریت عرضه کنیم.
آیتالله اراکی با بیان اینکه تفکر غربی را که موجب بسته شدن استدلال در این مسائل شده است اظهار داشت: چرا دانشمندان غربی اطلاعی از فلسفههای ما ندارند، چرا برای نظریات و آرای دانشمندان غیر از خودشان ارزشی قائل نیستند.
وی خطاب به دانشجویان و دانشمندان جهان اسلام ادامه داد: این پرسشها را به طور جدی در دانشگاهها مطرح کنید و از دانشمندان بخواهید که در این مسائل ورود کنند و با استدلال و برهان به نتیجهای میرسند که قرآن به ما معرفی کرده است.