به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو گفت: هر دارو و کالایی که از مراکز غیررسمیعرضه میشود قابل اعتنا نیست و توصیه میشود مردم از خرید هر نوع کالایی که در ماهواره یا اینترنت تبلیغ میشود به طور جدی خودداری کنند و مطمئن باشند که اهداف سودجویانه پشت پرده خواهد بود.
دکتر رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، اظهار داشت: من تردید ندارم هر دارو و مکمل دارویی و غذایی که ماهوارهها تبلیغ می کنند، خطرناک بوده و اغلب ادعایی دروغین است.
وی افزود: از آنجایی که بسیاری از مردم جذب این شایعات و ادعاهای دروغین میشوند و متأسفانه شاهد عوارض آن هم در جامعه هستیم توصیه جدی ما این است که مردم به هیچ عنوان به تبلیغات دارویی بویژه داروهایی که برای لاغری در این شبکهها معرفی میشوند، اعتماد نکنند.
معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به گزارش نهادهای مختلف از عرضه داروها و کالای ماهوارهای گفت: این داروها از منابع دارای مجوز و رسمی عرضه نمیشوند؛ گاه دیده شده که در صورت درخواست شهروندان از ارایه آدرس یا شماره تلفن ثابت از افرادی که مسوول فروش این نوع کالاها هستند، این افراد به نوعی طفره میروند و هیچ نشانی از خود بروز نمیدهند.
وی با ذکر مثال های متعدد به اهداف سودجویانه تبلغات دارو در ماهواره اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال بر اثر استفاده از فرآورده غیرمجاز «هربال اسلیمینگ» Herbal Slimming که توسط یک پزشک متخصص ایرانی تجویز شده سه نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند.
وی افزود: این دارو برای بسیاری از مصرفکنندگان نیز عوارض خطرناکی به دنبال داشته است.
دکتر دیناروند به مثال دیگری اشاره کرد و گفت: داروی لاغری دیگری در شبکههای ماهوارهای تبلیغ میشد که مدعی ساختار گیاهی بود، بعد از بررسی و آزمایش روی آن مشخص شد نه تنها حاوی محتویات شیمیایی غیرمجاز است، بلکه حاوی آمفتامینها و شیشه است.
وی تاکید کرد: کالاها و داروهایی که از مجوز وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برخوردارند به هیچ عنوان نمیتوانند تبلیغات ماهوارهای داشته باشند.
وی اضافه کرد: گاهی دیده شده مردم به عناوین «دارای مجوز بهداشت بینالمللی» و نظایر آن اعتماد کرده و کالا را خریداری و مصرف میکنند اما غافل از اینکه داروها و مکملهای بینالمللی که مورد تأیید وزارت بهداشت باشند، در داخل ایران از طریق شبکههای توزیع رسمیعرضه میشوند، و به هیچ وجه اجازه تبلیغ در ماهواره و اینترنت ندارند.
معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال انتقاد که وزارت بهداشت بایستی فعالانه تر با این پدیده برخورد کند گفت: تردیدی نیست معضلات و مشکلات در حوزه سلامت بسیار است و همه مردم مسئول رسیدگی به این بخش را وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو میشناسند، اما باید گفت توان و بضاعت وزارت بهداشت و در ذیل آن سازمان غذا و دارو به حدی نیست که بتواند در همه این مشکلات به تنهایی ورود کند.
وی افزود: دراین زمینه لازم است و درخواست میکنیم پلیس مبارزه با جرائم و قاچاق برای یافتن شبکههای قاچاق دارو و مکملهای غذایی با مسئولان سلامت همکاری کنند.
دکتر دیناروند اضافه کرد: از آنجایی که یافتن یکی از عرضه کنندگان این داروها میتواند به یافتن سرحلقه بینجامد، فعالیت همسوی دستگاهها در این زمینه میتواند بسیار مؤثر واقع شود.
منبع: پارس