کد خبر:۳۳۰۹۱۷

موفقیت محققان کشور در حذف نوعی ماده سرطان‌زا از پساب‌های صنعتی

محققان دانشگاه علم و نانو فتوکاتالیستی را تولید کردند که قادر است در محدوده نور مرئی پساب‌های صنعتی را از نوعی ماده سرطان‌زا تصفیه کند.
 به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، رنگدانه آلی مالاکیت سبز با ویژگی‌های جهش‌زایی و سرطان‌زایی، به میزان بالایی در پساب‌های صنایع مختلف از جمله صنعت نساجی، پرورش ماهی، صنعت چرم، کاغذ و کتان، موجود است،
 
از این رو حذف مؤثر این رنگدانه از پساب‌های صنایع مذکور و جلوگیری از نفوذ آنها به درون آب‌های زیرزمینی، در راستای تأمین سلامت انسان و حفاظت از محیط زیست، حائز اهمیت است.
 
در این راستا پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت با هدف ساخت فتوکاتالیست‌هایی بر پایه عنصر منحصر به فرد «نیوبیم» با عملکرد قوی‌تر نسبت به فتوکاتالیست قدرتمند تجاری شده اکسید تیتانیوم (Degussa P25 TiO2) مطالعاتی را اجرایی کردند.
 
این محققان برای این منظور، عملکرد فتوکاتالیستی دو نمونه پنتوکسید نیوبیم با ساختارهای متخلخل و توده‌ای که به دو روش مختلف تهیه شده‌ بودند را مورد بررسی و مقایسه قرار دادند.
 
بر اساس نتایج به دست آمده نمونه ساخته شده در دماهای پایین‌تر دارای قوی‌ترین عملکرد در رنگ‌زدایی از پساب رنگی مالاکیت سبز نسبت به دیگر نمونه‌ها است. بنابراین کاهش انرژی مورد نیاز جهت تهیه‌ نمونه‌ای با عملکرد بهینه، یکی از اثرات مثبت نتایج این طرح است. ویژگی مهمتر، عملکرد قوی نمونه‌ بهینه تحت تابش نور مرئی است که طیف وسیع طول موج‌های تابشی نور خورشید را شامل می‌شود.
 
این نتایج همچنین نشان داد که فتوکاتالیست تولید شده در حذف نوعی رنگدانه سرطان‌زا از آب، موفق‌تر از فتوکاتالیست‌های تجاری موجود در صنعت تصفیه آب بوده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار