کد خبر:۳۳۰۹۶۲
احمدی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» اعلام کرد
تبدیل پژوهانه دانشجویان دکتری به اعطای وام/ بازپسگیری به صورت کسر از درآمد
معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری از اعطای پژوهانه به دانشجویان دوره دکتری به صورت وام خبر داد و گفت: تسهیلات پژوهانه به صورت وام به دانشجویان اعطا و پس از اشتغال دانشجویان به کار به صورت کسر از درآمد این تسهیلات بازگردانده میشود.
وحید احمدی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه بر خلاف تاکیدات ستاد راهبردی نقشه جامع علمی حمایت وزارت علوم از دانشجویان دکتری حمایت نشده است، افزود: اعطای پژوهانه به صورت پرداخت مبلغی به تعداد محدودی از دانشجویان اجرایی شد که این مبلغ در سال 92 کمتر از 2 میلیارد تومان بوده و حدود 600 هزار تومان به کمتر از 400 نفر اعطا شد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به دلایل توقف اعطای پژوهانه در وزارت علوم اظهار داشت: این طرح در وزارت علوم تایید شده ولی ردیف بودجهای برای آن در نظر گرفته نشده بود ازاین رو اجرای این طرح متوقف شده ولی در سال جاری تغییراتی در پرداخت پژوهانه به دانشجویان دکتری ایجاد شد.
وی به جزئیات این تغییرات اشاره کرد و یادآور شد: به دلیل آنکه وزارت علوم با پرداخت پژوهانه با مشکل کمبود بودجه مواجه میشد و پرداختهای بلاعوض در این طرح کمبود بودجه را دوچندان میکرد از این رو این وزارتخانه مبلغی را به عنوان تسهیلات برای دانشجویان در نظر گرفته است تا با پرداخت این اعتبار به صندوق رفاه دانشجویی، دانشجویان متقاضی بتوانند از این تسهیلات به عنوان وام استفاده کنند.
احمدی در خصوص نحوه بازپرداخت تسهیلات دانشجویی دکتری، خاطرنشان کرد: طبق ضوابط در نظر گرفته شده دانشجویان میبایست به تدریج و پس از اشتغال به کار به صورت کسر از درآمد این تسهیلات را بازگردانند.
وی میزان اختصاص تسهیلات دانشجویان دکتری را حداقل مبلغ 20 میلیارد تومان ذکر کرد و ادامه داد: در صورت همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری این مبلغ افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون پژوهشی وزارت علوم یکی از شرایط استفاده از تسهیلات دانشجویان دوره دکتری را شرکت در آزمون جامع و تأیید پروپزال در پایگاه «ایران داک» عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به مبلغ 20 میلیارد تومانی که برای این موضوع در نظر گرفته شده است احتمال میرود حدود 30 تا 40 درصد دانشجویان دکتری با استفاده از رقم فعلی پوشش داده شوند.
احمدی با بیان اینکه تاکنون میزان دقیق پرداخت تسهیلات برای هر دانشجو تعیین نشده است، ابراز امیدواری کرد که با تکمیل آئین نامه میزان دقیق آن اعلام شود.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای طرح اعطای تسهیلات به دانشجویان دکتری رقمی معادل 500 میلیارد تومان مورد نیاز است، تاکید کرد: در صورت همکاری و کمک دولت برای اجرای این طرح اعتبارات این طرح تأمین خواهد شد.
معاون پژوهشی وزارت علوم، خاطر نشان کرد: در اجرای این طرح در نظر داریم تا با حذف بوروکراسیهای اداری دانشجویان متقاضی به صورت توزیع شده بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.