دبیر ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست با بیان اینکه ایران تاکنون 92 درصد بارش درازمدت خود را دریافت کرده است، گفت: برای کاهش مشکلات کم آبی دو فناوری شیرین سازی آبهای شور و غشای تصفیه آب مورد حمایت این ستاد قرار گرفته است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر بهرامی با اشاره به اقدامات حمایتی این ستاد، افزود: در زمینه شیرین سازی آبها، دو فناوری با تکنو لوژی بومی و بخار سرد تعریف شده که پس از انجام مراحل تست مورد استفاده قرارمیگیرد.
دبیر ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست به بیان جزئیات طرح کارگیری تکنولوژی بخار سرد پرداخت و اظهار داشت: با توجه به این تکنولوژی که در حال حاضر در ژاپن، هند و اسپانیا مورد استفاده محدود قرار گرفته ما نیز با یک موسسه اسپانیایی برای انتقال فناوری به ایران تفاهم نامه همکاری امضاء کردیم که امید است پس از طی مراحل حقوقی آن شرایط استفاده از این فناوری در ایران فراهم شود.
وی ادامه داد: در بحث شیرین سازی آب روشهای مختلفی تعریف شده و روش مرسوم در ایران و اغلب کشورهای جهان استفاده از تکنولوژی اسمز معکوس است که البته راندمان بالایی ندارد در این روش غشاها، انواع مختلف آن و تکنولوژی ساخت آن خود از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بهرامی با بیان این موضوع که از کل آبهای موجود در کره زمین حدود 98 درصد آن شور و فقط بخش کوچکی از آن شیرین است، خاطر نشان کرد: یکی از منابع مورد توجه تامین آب، استفاده از آبهای شور دریاها و اقیانوسها است که دراین ستاد حول دو محورمستقیم و غیر مستقیم این کار دنبال میشود.
وی با اشاره به تدوین پیش نویس سند ملی فناوریهای راهبردی آب، در مورد نهایی و اجرایی شدن این سند اظهار کرد: پس از ابلاغ نهایی این سند، پیش بینی میشود با توجه به اینکه دستگاههای ذیربط در تدوین آن دخالت داشتهاند با شرایط مناسبتری در فرایند اجرا قرار گیرد.
بهرامی با تاکید بر اینکه در سال جاری کشورهای پیرامونی ما خشکترین سال را پشت سر میگذارد، ادامه داد: در حال حاضر ایران بیش از 92 درصد بارش دراز مدت خود را دریافت کرده در حالی که برخی کشورهای منطقه کمتر از 70 درصد بارش دراز مدت خود را دریافت کردهاند. البته دو کشور عربستان و عمان میزان دریافت بارش آنها بیشتر از میانگین درازمدتشان بوده است که البته مقدار مطلق بارندگی آنها بسیار پایین است نتیجه اینکه علیرغم آنکه در سال آبی جاری دریافت بارش ایران نسبت به میانگین دراز مدت کشور پایین است ولی از نظر مقایسهای از بیشتر کشورهای منطقه وضعیت بهتری دارد.
وی حمایت از محصول شرکتهای دانش بنیان در زمینه غشاهای تصفیه آب را از جمله راهکارهای این ستاد در زمینه مقابله با کم آبی ذکر کرد و یادآور شد: موضوع غشاها از مسایل مهم در شیرین سازی بوده و برخی شرکتهای داخلی در حال فعالیت در این زمینه هستند اما تا مرحله خودکفایی راه طولانی مانده، البته در خصوص غشاهای تصفیه فاضلاب یکی از شرکتهای فناور اصفهان کار خوبی انجام داده که مورد حمایت ستاد نیز قرار گرفته است.