کد خبر:۳۳۴۴۳۱

موفقیت محققان کشور در اندازه‌گیری همزمان گونه‌های دارویی به کمک روش‌های آماری

محققان دانشگاه کاشان، جهت اندازه‌گیری همزمان گونه‌های دارویی، نانوحسگری با حد تشخیص پایین طراحی کردند که کاهش هزینه‌های آزمایشگاهی را به دنبال دارد.
  به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، اندازه‌گیری داروها نقش مهمی در کنترل کیفیت دارو ایفا کرده و تاثیر زیادی بر سلامت عمومی ایجاد می‌کند. بنابراین انتخاب یک روش ساده، حساس و سریع جهت اندازه‌گیری این ترکیبات از اهمیت زیادی برخوردار است.
 
از این رو پژوهشگران دانشگاه کاشان در مطالعات اخیر خود از توانایی روش‌های آماری در جداسازی پیک‌های الکتروشیمیایی همپوشانی شده دو داروی مهم زیستی، شامل سولفامتی‌زول و سولفاپیریدین، استفاده کردند.
 
اندازه‌گیری دو داروی سولفامتی‌زول و سولفاپیریدین، به‌دلیل همپوشانی شدید پیک‌های الکتروشیمیایی آنها، تنها با استفاده از روش‌های متدوال امکان‌پذیر نیست. بنابراین در این پژوهش از تلفیق روش‌های آماری همراه با روش‌های الکتروشیمیایی استفاده شده است. همچنین به‌منظور افزایش حساسیت پاسخ‌ها، این اندازه‌گیری در سطح الکترود خمیر کربن اصلاح شده با نانولوله‌های کربنی چند دیواره انجام شده است.
 
با توجه به جایگزینی استفاده از روش‌های آزمایشگاهی جداسازی با روش‌های آماری کمومتریکس، علاوه بر افزایش حساسیت و بهبود حد تشخیص اندازه‌گیری در مقیاس نانومولار، محاسنی همانند کاهش هزینه، افزایش سرعت، عدم استفاده از حلال‌های آلی و در نتیجه کاهش آلودگی نیز حاصل شده است.
کمومتریکس علمی است که با استفاده از آمار و ریاضیات، به طور موثر جهت حل مشکلات و توصیف نتایج آزمایشگاهی در علوم مختلف به کار می‌رود. از جمله این کاربردها می‌توان به حل مشکلات مربوط به بهینه‌سازی روش‌های تجزیه و اندازه‌گیری ترکیب‌هایی با پیک‌های به شدت همپوشانی کننده اشاره کرد.
 
از طرفی اصلاح الکترود خمیر کربن با نانولوله‌های کربنی چنددیواره، موجب افزایش سطح مؤثر الکترود و در نتیجه تسهیل روند اکسایش دو داروی سولفامتی‌زول و سولفاپیریدین می‌شود. این امر افزایش قدرت جریان‌دهی گونه‌ها را به دنبال داشته و نهایتا منجر به افزایش حساسیت اندازه‌گیری و در نتیجه بهبود حد تشخیص در مقیاس نانومولار در سطح نانوحسگر، گردیده است. به‌عبارت دیگر با استفاده از الکترود اصلاح شده‌ی نانوساختار، اندازه‌گیری مقادیر بسیار کم این دو داروی مهم زیستی امکان‌پذیر شده است.
این محققان به نتایج رضایت‌بخشی که به دست آوردند امیدوارند بتوانند زمینه تجاری سازی این نانو حسگر را فراهم کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار