کد خبر:۳۳۴۷۱۴

فعال سازی 5 مرکز پیوند مغز استخوان در کشور/ تلاش برای تولید اندام انسان در بدن حیوان

عضو ستاد توسعه فناوری سلول‌های بنیادی از ایجاد پنج مرکز پیوند مغز استخوان در کشور خبر داد و گفت: استفاده از سلول‌های بنیادی برای درمان آسیب‌های نخاعی و بیماری‌های قلبی و کبدی در کارآزمایی بالینی فاز 2 و 3 دارد.
 به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر مسعود سلیمانی عضو کمیته فناوری و پژوهش ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی در باره راه اندازی و تجهیز مراکز مهندسی بافت برای تولید بافت در بدن حیوانات اظهار کرد: ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نظر دارد تا به صورت همزمان دو یا سه مرکز را در حوزه مهندسی بافت و تولید بافت در بدن حیوانات تجهیز و حمایت کند.
 
عضو کمیته فناوری ستاد توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی معاونت علمی از ایجاد 5 مرکز پیوند مغز استخوان خبر داد و یادآور شد: در بحث پیوند سلول‌های بنیادی مغز استخوان در درمان بیماران مبتلا به انواع بدخیمی‌های خونی با حمایت ستاد توسعه فناوری سلول‌های بنیادی 5 مرکز پیوند مغز استخوان تجهیز و راه اندازی شده یا در حال راه اندازی است که این موضوع گام بسیار مهم و تاثیر گذار در درمان بیماران سرطان خون و بدخیمی های خونی محسوب می‌شود.
 
سلیمانی همچنین ابراز کرد: موضوع استفاده از سلول‌های بنیادی برای درمان آسیب‌ های نخاعی، استخوانی، غضروفی، پوستی، قلبی و کبدی در کشور در کار آزمایی بالینی فاز 2و 3 قرار گرفته و دوره رشد خود را می‌گذارند اما به این نکته نیز توجه داشته باشیم که بخش‌های پژوهشی نیز در این زمینه باید فعال‌تر شوند.
 
دانشیار گروه هماتولوژی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه عملکرد سیستم بدن بسیار هوشمندانه و پیچیده است، یادآور شد: استفاده از سلول‌ها درتولید بافت‌های بدن با استفاده از فناوری مهندسی بافت کار مشکلی است و پیچیدگی‌های ذاتی بسیاری دارد. این امر بدون استفاده از فاکتورهای رشد و انجام مداخلات ژنتیکی امکان پذیر نیست. بدین منظور اخیرا دانشمندان برای رفع این مشکل اقدام به تولید بافت‌های بدن انسان در موجودات دیگر کرده‌اند به طوری که جدیدترین نتایج به دست آمده بیانگر آن است که می توان بافتهای قلبی و کبدی انسان را با تمام ویژگی های منحصر به فرد خود در بدن خوک تولید کرد.
 
سلیمانی در ادامه گفت: با توجه به پیشرفت های اخیر در مهندسی بافت، امکان برآورده کردن آرزوی دیرینه انسان مبنی بر تولید بافت ها و لوازم یدکی انسانی برای افراد امری شدنی است تا در صورت آسیب هر بافت بتوان آنها را ترمیم یا جایگزین کرد. این امر با نزدیک شدن علوم پزشکی و علوم مهندسی در حال شکل گیری است و با استفاده از روش های مهندسی سلول می توان سلول های بنیادی را کشت و بافت بدن را شبیه سازی کرد.
 
عضو کمیته فناوری ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی معاونت علمی در باره روش‌های نوین سلول درمانی در دنیا و ایران نیز اظهار داشت:  فعالیت‌های کارآزمایی بالینی در حوزه سلول درمانی از حدود 10 سال پیش در دنیا شروع شده است و در حال حاضر نیز در فاز 3 و 4 کارآزمایی بالینی قرار دارد. بر همین اساس بین سال‌های 2014 - 2018 در کشورهای چین، ژاپن، سنگاپور، مالزی و تایلند حدود 120 میلیارد دلار گردش مالی در حوزه سلول‌های بنیادی برآورد شده و این نشانگر اهمیت بسیار بالای موضوع است.
وی افزود: در کشور آمریکا نیز طبق اسناد، نزدیک به سه هزار کارآزمایی بالینی در زمینه سلول درمانی انجام می شود که این خود موکد اهمیت بحث سلول درمانی در کشورهای دیگر در زمینه علمی است.
 
وی همچنین ابراز کرد: در نقشه جامع علمی دنیا مقرر شده است تا سال 2020 باید لوازم یدکی انسانی تجاری سازی شود و تمامی بیماری های صعب العلاج از جمله سرطان با روش های نوین مهندسی بافت و ژن درمانی درمان شوند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار