به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، جراحتهای ناشی از عوارض جنگ، حوادث رانندگی، مصدومیتهای ورزشی و یا بلایای طبیعی منجر به آسیب اعصاب محیطی میشود. این موارد علاوه بر هزینههای سنگین درمان، پیامدهای ناگواری چون قطع عضو، معلولیتهای مادامالعمر، از دست دادن شغل و موقعیت اجتماعی را به همراه دارند. لذا راهکارهایی مانند ساخت کانال هدایت عصب مورد توجه محققان قرار گرفته است.
کانالهای راهنمای عصب، شکاف بین دو انتهای عصب بریده شده را پل زده و علاوه بر کمک به بازسازی عصب، کشش در ناحیه ترمیم عصب را کاهش میدهد.
از این رو محققان دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در پژوهش اخیر خود با استفاده از مخلوط نانو شیشه زیستی و ژلاتین، کانال هدایت عصبی را تولید کردند که برای ترمیم سیستم اعصاب محیطی قابل استفاده است.
با استفاده از این کانال هدایت عصبی، روند ترمیم عصب آسیب دیده سریعتر میشود. با توجه به افزایش تعداد ضایعات اعصاب محیطی، در صورت بهرهگیری از نتایج این طرح، مشکلاتی از قبیل هزینههای بالای پزشکی و محدودیتهای موجود در ترمیم جراحات برطرف خواهد شد.
این پژوهشگران با موفقیتهایی که در ترمیم عصب در حیوانات آزمایشگاهی به دست آوردند معتقدند به عرصه نوینی از کاربردهای این ماده دست یافتند و امیدوارند این نتایج بتواند منتج به تولید محصولی ارزشمند و با کاربرد فراوان جهت مداوای بیماران آسیب دیده عصب محیطی و معلولین شود.