گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ همان طور که پیش از این نیز قرار بود، باشگاههای لیگ برتری در این روزها قرارداد بازیکنان خود را بر روی سایتهای باشگاه منتشر کردهاند تا افکار عمومی از عملکرد این تیمها در جذب بازیکنان و ریز مبالغ پرداختی آنها مطلع باشد.
بیشترین مبلغی که تا اینجای کار توسط تیمها به بازیکنان پرداخت شده مربوط به مهدی رحمتی میباشد که با قراردادی یک میلیارد و 550 میلیون تومانی به پیکان پیوسته است.
علی دایی نیز گرانترین سرمربی لیگ لقب گرفت و با قراردادی با ارزش دو میلیارد و 150 میلیون تومان سکاندار پرسپولیس شد.
تا کنون تیمهای زیادی لیست قرارداد بازیکنان و کادر فنی خود را منتشر کردهاند، اما انگشت اصلی اتهام تخطی از قانون سقف بودجه بیشتر از همه به سمت چند تیم صنعتی و سرخابی هاست؛ در حال حاضر 11 باشگاه اين قانون را رعايت و حتي 40 درصد پايينتر از سقف بودجه خود هزينه کردهاند و فقط در پنج باشگاه بحث جدي وجود دارد.
استقلالیها بر روی کاغذ نیز بیش از 15 میلیارد هزینه کرده و تا کنون حدود 740 میلیون تومان از این سقف بودجه بیشتر خرج نمودهاند و این در حالی است که رقم قرارداد میرشاد ماجدی، سرپرست؛ دکتر امین نوروزی رئیس کمیته پزشکی و آنالیزورهای تیم استقلال اعلام نشده است که مطمئناً این مقدار افزایش بیشتری خواهد داشت.
به علاوه بسیاری معتقدند که رقمهای منتشر شده از سوی باشگاه غیرواقعی است و با توجه به پیشنهادهایی که برخی از بازیکنان مطرح کردهاند، چرخش 180 درجهای آنها به سمت این رقمهایی که امروز منتشر شده است، منطقی به نظر نمیآید.
برای مثال برخی از بازیکنانی که در لیست خریدهای سپاهان قرار دارند با پیشنهادهای بیشتری از سوی تیمهای عربی و برخی تیمهای لیگ برتری روبرو بودهاند، اما در نهایت احمدي با يک ميليارد، حاجصفي با يک ميليارد و 100 ميليون تومان و خلعتبري با يک ميليارد و 200 ميليون تومان با سپاهان قرارداد بستهاند.
در استقلال نیز امضای قرارداد آندرانيک تيموريان به مبلغ یک میلیارد تومان در شرایطی که این بازیکن در فصل گذشته طبق ليست منتشر شده دو ميليارد و 350 ميليون تومان دريافت کرده است، عجیب به نظر می رسد.
همه این اما و اگرها باعث شده است تا شبهههای زیادی در خصوص این ارقام وجود داشته باشد. به علاوه برخی معتقدند که بازیکنانی مانند تیموریان پرداخت مالیات را نیز بر عهده باشگاه استقلال گذاشتهاند که اگر چنین باشد این موضوع نیز بر اساس دستور سازمان لیگ به باشگاهها، تخلف محسوب میشود.
وزير ورزش و جوانان روز گذشته با ابراز نارضايتي از هزينههاي دو باشگاه پرسپوليس و استقلال از مديران اين دو باشگاه خواست که به قانون پايبند باشند و از مديرعاملان سرخابیها خواسته در چارچوب قانون عمل کنند و از هر اتفاقي که باعث دور زدن قانون ميشود، خودداري کنند.
امیررضا خادم روز گذشته در این خصوص گفت: نامهای به سازمان لیگ ارسال کردیم تا ضمن نظارت و بررسی عملکرد باشگاهها در خصوص سقف قراردادهایشان، نتایج را به طور شفاف اعلام کنند.
وی ادامه داد: این موضوع بخشی از آییننامه سازمان لیگ است و تمامی تیمها موظف به رعایت آن هستند، ما هم امیدواریم تمامی قراردادها بر روی سایت سازمان لیگ و باشگاهها منعکس شود.
معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان تأکید کرد: رعایت این چارچوب و نوع نظارت، برعهده فدراسیون فوتبال به عنوان مرجع تصمیمگیر و تصمیمساز و سازمان لیگ است. امیدوارم چنانچه سازمان لیگ شاهد تخلفی بود براساس چارچوب آییننامه با متخلفان برخورد کند.
اما سؤال اینجا است که فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ با متخلفان احتمالی چه برخوردی خواهد داشت؟ آیا نمایندگان سازمان بازرسی در این قضیه ورود خواهد کرد یا تنها مرجع رسیدگی فدراسیون فوتبال خواهد بود؟
امید است که مسئولان وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال که با عزمی جدی در شفافسازی قرارداد بازیکنان ورود کردهاند، در ادامه راه نیز همچون گذشته بر قانونمداری پایبند باشند و از همین ابتدای راه اجازه دور زدن قوانین و آییننامه سازمان لیگ را بگیرند.