به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، صنعت بستهبندی فعال یکی از روشهای نوین بستهبندی مواد غذایی است که با ایجاد تغییراتی در نوع بستهبندی باعث افزایش طول عمر، حفظ کیفیت، سلامت، طعم و بوی غذا میشود. بستهبندی ضد میکروبی، یکی از این انواع بستهبندی است که مانع رشد باکتریها در محصول مورد نظر میشود و در نتیجه افزایش عمر و کیفیت ماده غذایی را در پی خواهد داشت.
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با هدف ساخت فیلمی پلیمری با خاصیت ضدمیکروبی با استفاده از نانوذرات نقره اخیرا مطالعاتی را اجرایی کردند که در صنایع بستهبندی مواد غذایی به ویژه مواد لبنی مورد استفاده قرار میگیرد.
به علت خاصیت ضد میکروبی، می توان از این پوشش در صنایع بسته بندی مواد غذایی استفاده کرد. به عنوان مثال چنانچه پوشش داخلی پاکتهای شیر از این جنس باشد، مانع از رشد باکتری در شیر میشود.
در حال حاضر افزایش طول عمر مواد غذایی بهخصوص شیر توسط فرایندهای حرارتدهی انجام میشود. اما این فرایندها باعث کاهش ارزش غذایی این مواد میشود. این در حالی است که با این فناوری، افزایش طول عمر مواد غذایی به واسطه تغییر در بستهبندی آنها صورت گرفته و به این ترتیب ارزش غذایی آنها محفوظ میماند. از طرفی هزینه فراوان فرایندهای حرارتدهی مانند پاستوریزه کردن تا حد قابل توجهی کاهش مییابد.
از آنجایی که فرایند به کار رفته در ساخت این پوشش جهت اصلاح الیاف نساجی نیز قابل استفاده است، میتوان با این روش الیاف نساجی ضد میکروبی نیز تولید کرد که در صنایع بهداشتی- دارویی قابل کاربرد خواهد بود. همچنین در استخرهایی که آب به مدت طولانی در آن ذخیره میشود و امکان بهوجود آمدن جلبک در آنها وجود دارد، به کارگیری این پوشش بر روی دیوارههای استخر مفید واقع میشود.