به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، حملات زمینی رژیم صهیونیستی به غزه در حالی کلید خورد که مسئولان نظامی اسرائیل به محافل سیاسی که سرو صدای زیادی در این خصوص به پا کردند، هشدار دادند که این عملیات ریسک بزرگی است که جان بسیاری از سربازان اسرائیلی را به خطر خواهد انداخت.
با وجود تبلیغات محافل سیاسی و احزاب اسرائیل برای آغاز عملیات زمینی علیه غزه، مسئولان نظامی با احتیاط فراوان با آن برخورد کرده و هشدار دادند که پیشروی زمینی به غزه، بسیار خطرناک بوده و ریسک بزرگی است که جان سربازان اسرائیلی را به خطر انداخته و محکومیت شدید رژیم صهیونیستی در محافل بین المللی را نیز به دنبال خواهد داشت.
به هرحال، حملات زمینی علیه غزه با موافقت بنی گانتس رییس ستاد ارتش اسرائیل و به منظور تشدید فشار بر حماس آغاز شد به ویژه اینکه رژیم صهیونیستی بر این باور است، در صورتی که مبارزان حماس با اقدامات غیرمنتظره، نیروهای ارتش را غافلگیر نکنند، عملیات زمینی کوتاه بوده و بیش از ۱۳ روز طول نخواهد کشید.
در این میان، ارتش حدود ۲۰ هزار نیروی ذخیره را برای عملیات زمینی به حالت آماده باش درآورد؛ عملیاتی که به مثابه آخرین پناهگاه اسرائیل است و در پی ارزیابی های متعدد و با احتیاط فراوان به اجرا گذاشته شد.
از جمله خطرات حمله زمینی برای رژیم صهیونیستی این است که این رژیم در شرایطی وارد چنین نبردی می شود که از نظر اطلاعاتی در وضعیت خوبی قرار نداشته و از اوضاع غزه به ویژه آنچه در زیر زمین های آن جریان دارد، اطلاع کافی ندارد و تا کنون هیچ نشانی حاکی از کاسته شدن توان نظامی حماس نیز مشاهده نشده است.
ارزیابی رژیم صهیونیستی از عملیات زمینی علیه غزه که از آن تحت عنوان عملیات محدود و مقطعی یاد می کند این است که این حملات یک یا سه هفته طول خواهد کشید و در روزهای نخست دامنه آن گسترده خواهد شد تا حملات موشکی مقاومت به سمت شهرک های اسرائیلی را متوقف کند.
همچنین این حملات زیر آتش گسترده حملات هوایی صورت خواهد گرفت تا مقدمه ورود نیروهای اسرائیلی به غزه فراهم شود، از همین رو عملیات زمینی علیه غزه آسان نخواهد بود، بلکه روی زمین و زیر آن جریان خواهد داشت.
خطرات حملات زمینی برای سربازان اسرائیلی
هرچند در سطح سیاسی و احزاب و نیز افکار عمومی اسرائیل تبلیغات زیادی برای حمله زمینی به غزه صورت می گیرد اما در سطح نظامی ملاحظات زیادی در این خصوص وجود دارد و نظامیان با احتیاط فراوان به این گزینه می نگرند؛ زیرا شک ندارند که حمله زمینی به غزه خطرات زیادی را بر سر نیروهای اسرائیلی آوار خواهد کرد که مهم ترین آن عبارتند از:
یک: سربازان اسرائیلی هنگام نزدیک شدن به محله های مسکونی، با بمب و مواد منفجره و عملیات استشهادی هدف قرار گرفته خواهند شد.
دوم: نیروهای پیاده نظام که باید برای بازجویی از کسانی که دستگیر می کنند، در یک نقطه از غزه متمرکز شوند، از حملات مقاومت در امان نخواهند ماند.
سوم: مین گذاری نیروهای حماس در غزه و بمب گذاری برخی منازل و نیز حمله موشکی به تانک ها و زره پوش های اسرائیلی می تواند تلفات زیادی را در بین نیروهای اسرائیلی به جا بگذارد.
محکومیت بین المللی رژیم صهیونیستی
چهارم: در برخورد با مبارزان فلسطینی نمی توان سلامت غیرنظامیان فلسطینی را تضمین کرد در نتیجه حمله به غیرنظامیان و کشتن آنان، واکنش های گسترده ای را در محافل بین المللی و نیز سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی به دنبال خواهد داشت.
پنجم: حمله زمینی به غزه در حالی صورت می گیرد که رژیم صهیونیستی از نظر اطلاعاتی در بهترین وضع نبوده و هیچ نشانی مبنی بر اینکه حملات هوایی گسترده به غزه، توان نظامی حماس را تضعیف کرده است، دیده نمی شود.
بنابر موارد بالا محافل نظامی رژیم صهیونیستی توصیه می کنند که به منظور در نظر گرفتن تمام این خطرات، باید عملیات زمینی سریع و تحت پشتیبانی آتش گسترده هوایی باشد تا خطری سربازان را تهدید نکند و حماس نیز برای عقب گرد و موافقت با آتش بس، سخت تحت فشار قرار بگیرد.
سردرگمی رژیم صهیونیستی بین عملیات زمینی گسترده یا محدود
روشن است که فرماندهان نظامی و رهبران سیاسی رژیم صهیونیستی در مورد تصمیم گیری در خصوص حمله زمینی سخت دستخوش تردید و دودولی بودند، به ویژه اینکه عملیات محدود هیچ یک از اهداف موردنظر آنان را تحقق نخواهد بخشید و از طرف دیگر عملیات گسترده زمینی نیز سراسر خطر و ماجراجویی خواهد بود.
این در حالی است که اکنون در اسرائیل همه متقاعد شده اند که فقط با حملات زمینی گسترده به قلب غزه می تون از امکان توقف حملات موشکی مقاومت سخن گفت اما به چه قیمتی؟
در این میان به نظر می رسد مشکلی که کابینه رژیم صهیونیستی در خصوص تصمیم گیری در مورد حمله زمینی با آن دست و پنچه نرم می کرد، این بود که باید بیشتر بر اهدافی متمرکز شود که قابل دسترسی باشد از همین رو ارتش رژیم صهیونیستی از اهالی غزه در نزدیکی نوار مرزی خواست خانه های خود را ترک کنند و سپس با ادعای اینکه تخلیه این مناطق بنابر اهداف دفاعی صورت می گیرد، آن را هدف بمباران قرار داد.
اما فلسطینی ها با توجه به حملات زمینی سابق که در جریان جنگ ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ صورت گرفت، به خوبی می دانند که تخلیه منازل دو هدف دارد:
نخست: متقاعد کردن افکار عمومی غزه به خطر ادامه حملات موشکی حماس علیه اسرائیل.
دوم: حمله به سامانه دفاعی حماس از طریق آغاز حملات زمینی.
رژیم صهیونیستی برای عملیات گسترده زمینی علیه غزه، عجله ندارد
هرچند اسرائیل تعداد زیادی از نیروهای نظامی و نیز تانک های خود را به حالت آماده باش در آورده است، اما نکته قابل ملاحظه این است که برای انتقال به مرحله جنگ گسترده زمینی تا قلب غزه، عجله ای ندارد و همچنان در نقاط دور از غزه در محورهای شرقی و شمالی و جنوبی عملیات محدودی داشته است.
نکته قابل ملاحظه اینکه از زمان ربوده و کشته شدن سه شهرک نشین در الخلیل در اواسط ماه گذشته میلادی، بخش ارزیابی استراتژیک ارتش رژیم صهیونیستی به تکاپوی فراهم کردن بانک اهداف عملیات زمینی افتاده و پس از تهیه، آن را در اختیار مسئولان سیاسی قرار داد و آنان نیز این اهداف را در ۲۷ جلسه و تقریبا به مدت یکصد و ۶۰ ساعت به طور مفصل مورد بررسی قرار دادند.
پس از بررسی های طولانی و مفصل، محافل ارتش اسرائیل و اطلاعات نظامی آن به مسئولان سیاسی در خصوص هرگونه ماجراجویی در چارچوب عملیات زمینی هشدار دادند و این نشان می دهد که تصمیم گیری در مورد حملات زمینی علیه غزه به هدف اشغال آن یا نابودی حماس صورت نخواهد گرفت بلکه فقط در راستای تحقق اهداف محدودی خواهد بود که برخی از این اهداف به طور خلاصه عبارتند از:
-کاهش تعداد موشک هایی که به اسرائیل شلیک می شود.
-حمله نیروهای زمینی به آن بخش از سامانه های استراتژیک جنبش حماس که حمله هوایی به آن دشوار است.
-تلاش برای تضعیف قدرت حماس هرچند از زمان آغاز حملات به غزه هیچ نشانی در این خصوص مشاهده نشده است در حالی که زیانی که اسرائیل از این حملات متحمل شده است، ناامید کننده و باعث سرخوردگی است.
- آغاز عملیات زمینی با این هدف که در پی آن بتوان به آتش بس دست یافت.
اسرائیلی ها در عمق غزه در دام مقاومت اسیر خواهند شد
محافل سیاسی و نظامی و نیز امنیتی رژیم صهیونیستی تقریبا اتفاق نظر دارند که ورود نیروهای زمینی به منطقه مرزی غزه و نیز مناطق مسکونی آن، آسان خواهد بود؛ زیرا حرکت در این مناطق با پشتیبانی حملات گسترده هوایی، به سرعت امکان پذیر است اما در قلب غزه است که برای نیروهای اسرائیل دام گسترده شده است و نبرد واقعی در آنجا و روی زمین و زیر آن رخ خواهد داد؛ زیرا در عمق غزه، شهری نیز در زیر زمین وجود دارد که حماس تلاش خواهد کرد با استفاده از آن سربازان اسرائیل را به اسارت بگیرد.
نکته قابل ملاحظه اینکه با وجود حملات هوایی گسترده و بی امان رژیم صهیونیستی به غزه، حملات موشکی مقاومت متوقف نشده است؛ زیرا تونل هایی که تا کنون تخریب شده است، بر توان مقاومت برای ساخت تعداد بیشتر موشک ها تاثیری نداشته است از همین رو در پی پیشروی محدود نیروهای ارتش اسرائیل در مرز غزه، ارتش از ضعف اطلاعات موجود در خصوص شناسایی اهداف مورد نظر در غزه شکایت دارد.
با اینکه چند روز از آغاز عملیات زمینی علیه غزه گذشته است، اما افسران عالی رتبه و سران سیاسی رژیم صهیونیستی از توان گسترده مبارزان مقاومت در حمله به نیروهای اسرائیل غافلگیر و سرخورده شدند؛ زیرا تصور می کردند که حماس پس از حمله زمینی به زانو در آمده و حملات موشکی را متوقف خواهد کرد، اما از اینکه نیروهای حماس قادرند ساعت ها با توان بالا مقاومت کنند، شوکه شدند، زیرا مبارزان حماس عملیات زمینی را پیش بینی کرده و خود را برای مقابله با آن آماده کرده بودند.
روایت دلاوری های نیروهای مقاومت از زبان سرباز اسرائیلی
یکی از سربازان اسرائیلی در درگیری هایی که در نزدیکی غزه رخ داد، زخمی شده و بلافاصله پس از انتقال به بیمارستان اسرائیل به خبرنگاران گفت: «ما هیچ یک از مبارزان حماس را نمی بینیم، گویی با اشباح مبارزه می کنیم».
وی در توصیف وضعیت نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در شب درگیری با نیروهای حماس در مرز غزه گفت: «شب وحشتناکی راپشت سرگذاشتیم؛ زیرا مبارزان حماس همچنان از چشم ما پنهان هستند و هنگام پیشروی نیروهای اسرائیلی، به سرعت ظاهر می شوند و در مقابله با سربازان اسرائیلی که در جستجوی خروجی تونل ها در مناطق مرزی هستند، وارد نبردهای طولانی نمی شوند».
اما عمق جغرافیایی نبرد زمینی در مرزهای غزه بر اساس دو معیار اصلی مشخص می شود که عبارتند از:
نخست: در نظر گرفتن این نکته که تشخیص شهروندان فلسطینی از نیروهای مقاومت در محله های مسکونی غزه بسیار دشوار و پیچیده است، به همین دلیل چه بسا تعداد زیادی از شهروندان فلسطینی در این مناطق کشته شوند و همین امر موج محکومیت رژیم صهیونیستی در محافل بین المللی را به دنبال خواهد داشت و آن را برای تکمیل حملات زمینی با محدودیت زمانی روبه رو خواهد کرد.
دوم: با اجرایی شدن نقشه حمله زمینی به غزه، چه بسا رژیم صهیونیستی مشروعیت بین المللی و عربی خود را از دست بدهد، به ویژه اینکه برخی کشورهای عربی منطقه مایلند شاهد فرسایش حماس و به تحلیل رفتن توان آن باشند.
از همین رو نیروهای زمینی که غزه را هدف قرار دادند، تلاش کردند که یگان های نظامی در مناطقی دور از چشم ها پنهان شوند و با استفاده از تجربه جنگ ۲۰۱۲ کوشیدند از نظارت مبارازن حماس نیز در امان بمانند؛ زیرا در آن زمان تجمع تعداد زیادی از نیروهای پیاده نظام موجب شد هزاران سرباز اسرائیلی به راحتی از سوی نیروهای مقاومت قابل مشاهده باشند، در نتیجه به راحتی در تیررس موشک ها و خمپاره های آنان قرار گرفتند، اما امروز دیگر اهالی غزه به راحتی نمی توانند نیروهایی که برای حرکت به سمت غزه دستور گرفته اند، مشاهده کنند.
به هر حال هرکس که در مورد آغاز حمله زمینی به غزه تصمیم گرفته است، به خوبی می داند که این عملیات یک گردش صبحگاهی تابستانی نخواهد بود بلکه با وجود اینکه مدت ها برای این عملیات تدارک دیده شده است، نمی توان خطرات احتمالی آن را نادیده گرفت؛ زیرا حماس قول داده است که با تلخی به استقبال نیروهای اسرائیل رفته و آنان را غافلگیر خواهد کرد و جالب اینکه با گذشت زمان، تمام وعده های حماس بیش از پیش در حال تحقق است.
منبع: تسنیم