به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی صبح امروز در حاشیه امضای تفاهمنامه اجرای طرح پایلوت خدمات نسل سوم توسط ایرانسل در خصوص پرداخت حقالسهم درآمدی دولت از درآمد کاربران موبایل از نرم افزارهای داخلی خاطرنشان کرد: با توجه به ایجاد نهضت تولید محتوا و اپلیکیشن های بومی و بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات مقرر شده است که دولت حقی در اقبال درآمد اپراتورها از از نرم افزارهای داخلی دریافت نکند و برهمین اساس سهم 30 درصدی به تولید کنندگان محتوا از درآمد اپراتوها تعلق خواهد گرفت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر لزوم تصویب قوانینی برای جلوگیری از افزایش تعرفهها، اظهار داشت: اپراتورها تاکنون در چارچوب مصوبات سازمان تنظیم مقررات افزایش تعرفه داشتهاند و کار غیرقانونی در این زمینه انجام نشده است اما ضرورت اجاد قضای رقابتی سالم حکم میکند که کاهش تعرفهها و افزایش سطح خدمات به صورت همسو با هم اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به علت تاخیر همراه اول در ورود به نسلهای بالاتر، تاکید کرد: همراه اول در ابتدا فکر میکرد با کار رسانهای میتواند مذاکرات را پیش ببرد در صورتی که بعدا متوجه شد غیر از آنکه اصول وزارت ارتباطات را انجام دهد راه دیگری ندارد. از این رو لازم است به اپراتورها فرصت داد تا حرفهای شدن را یاد بگیرند و از سیستم سنتی درآمدزای صرف بدون ارایه خدمت خارج شوند.
واعظی یه جزییات ورود اپراتورها به نسلهای بالاتر اشاره کرد و یادآور شد: در موافقتنامه صورت گرفته میان ایرانسل و سازمان تنظیم مقررات منعی برای ورود به نسل چهارم وجود ندارد اما در صورتی که اپراتورهای موجود نتوانند خود را با خدمات و فضای جدید وفق دهند، فرایند به مزایده گذاشتن برای ورود اپراتور جدید انجام خواهد شد.
وی میزان سرمایهگذاری دولت در زیرساخت ارتباطی کشور را بیش از 10 هزار میلیارد تومان ذکر کرد که ممکن است تا 10 سال آینده برگشت سرمایه نداشته باشد، ادامه داد: با اقدامات صورت گرفته هماکنون شرایطی ایجاد کردهایم که مناقصهای در زیر ساخت انجام شود تا بخش خصوصی بتواند به این حوزه ورود کند و اکنون نیز وزارت ارتباطات آمادگی لازم را دارد که در زمینه پهنای باند هر شرکتی که با قیمت کمتری این خدمت را ارایه دهد ما خدمات را از آنها خریداری کنیم.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه خدمات نسل سوم تا زمانی که توسط اپراتورها رفع مشکل نشود اجازه عملیاتی شدن پیدا نمیکند، خاطر نشان کرد: اپراتورها به جای آنکه وقت خود را صرف ارایه خدمات بهتر و با کیفیتتر کنند دست به تخریب یکدیگر زدهاند که بسیار کارناپسندی است و هرکدام با ایجاد چند سایت خبری که 300 کاربر هم ندارد به تخریب یکدیگر مشغول شده و علیه یکدیگر پیامک ارسال میکنند. اپراتورها باید دست از این کارها بردارند؛ چرا که مردم ما آنقدر فهیم هستند که خود میتوانند اپراتور بهتر و خدمات بیشتر را انتخاب کنند.
وزیر ارتباطات در مورد در مورد مسدود شدن سرویس تماس تصویری تلفن همراه که مختص نسل سوم تاکید کرد: این خدمت نیازمند یک پیوست فرهنگی است که هماکنون تدوین شده و در دستور کار برای تصویب در شورای عالی فضای مجازی قرار دارد که به تمامی اپراتورها ابلاغ خواهد شد اما به هر روی اپراتورها نیز باید در استفاده از این خدمات دقت کرده و مردم نیز استفاده صحیح و مفید کنند.
واعظی به اقدامات یکسال اخیر این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: در این مدت علاوه بر آنکه میزان پهنای باند از 500 به 1200 گیگابیت رسیده است، تعداد کاربران اینترنت نیز از 4 میلیون به 6 میلیون نفر رسیده است و علاوه بر آن از شهریورماه سال جاری نیز تمامی کاربران تلفن هوشمند به اینترنت متصل میشوند.
وی در خصوص سیاست دولت در مورد فیلترینگ نیز تاکید کرد: فیلترینگ سایتهای ضد اخلاقی، مستهجن و ضد دینی به صورت اجماع مورد قبول همگان است اما ما تلاش کردهایم که جلوی فیلترینگ سلیقهای را بگیریم همانطور که پیش از این نیز این کار را کردیم.
واعظی با بیان اینکه باند فرکانسی 700 بهترین فرکانس برای نسل سوم موبایل است که هم اکنون در اختیار سازمان صدا و سیما قرار دارد، گفت: مذاکرات برای گرفتن این باند فرکانسی با سازمان صدا و سیما در جریان است. عمده کانالهای سازمان صدا و سیما به سمت دیجیتال انتقال پیدا کرده اما برخی از کانالها همچنان بر روی این باند فرکانسی وجود دارد که با مذاکرات صورت گرفته در آینده این باند فرکانسی خالی شده و در اختیار وزارت ارتباطات قرار میگیرد تا سرمایه گذاری اپراتورها برای نسل سوم موبایل پایین بیاید.