به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم بهره برداری از فاز نهایی استفاده متقابل از تلفنهای همراه تکمیل (رومینگ ملی) صبح امروز با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
محمود واعظی وزیر ارتباطات در این مراسم با اشاره به اینکه فاز نخست بهره برداری از رومینگ ملی ماه گذشته اجرایی شد، خاطرنشان کرد: براساس وعدههای که داده شده است وزارت ارتباطات در تلاش است که بتواند کیفیت خدمات ICT را افزایش دهد که رومینگ ملی یکی از این خدمات است.
وی افزود: با اجرایی فاز نخست رومینگ ملی اپراتور رایتل با استفاده از خدمات دو اپراتور فعال دیگر همراه اول و ایرانسل توانست کیفیت خدمات خود را افزایش دهد و در فاز دوم هر 3 اپراتور میتوانند از خدمات یکدیگر بهره مند شوند تا در هیچ نقطهای از کشور نقطه غیرقابل پوشش وجود نداشته باشد و قطعی صورت نگیرد.
کاهش تعرفهها از سوی دو اپراتور
واعظی ضمن تشکر از دو اپراتوری که براساس صحبتهای وی تعرفههای خود را کاهش دادند، یادآور شد: وزارت ارتباطات برنامههای جدی برای بالا بردن کیفیت پهنای باند و اینترنت دارد که در همین راستا شاهد کاهش 35 رصدی قیمت پهنای باند برای شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت و کاهش 20 درصدی قیمت اینترنت برای مشترکان از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت بودیم.
وی با اشاره به اینکه روش تعرفه گذاری اپراتورها باید تغییر کند، اظهار داشت: مردم باید آن قدر حق انتخاب داشته باشند که از میان خدمات متنوع آنچه را که نیاز دارند انتخاب کنند و در همین راستا از اپراتورها درخواست کرد تا بستههای مختلفی را به مشترکان ارائه دهند تا هرکس بسته به نیاز خود حق انتخاب داشته باشد.
توسعه سرویسهای تلفن
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه گام بعدی برای افزایش کیفیت خدمات ICT پس از اجرای رومینگ ملی اجرای «تَرابردپذیری» شمارهها است، تأکید کرد: تَرابردپذیری شمارهها به معنای این است که مشترکان با حفظ شماره کنونی خود بتوانند به اپراتور غیر مهاجرت کنند.
شرایط اعطای مجوز ورود به نسل سوم
واعظی با تأکید بر اینکه راه اندازی نسل سوم تلفنهای همراه تا نیمه شهریورماه سال جاری اجرایی خواهد شد، افزود: اپراتور رایتل تاکنون گامهای اولیه را در این زمینه برداشته است و گرچه با موانعی در این زمینه مواجه بوده اما امیدواریم این مشکلات نیز حل شود و از سایر اپراتورها نیز درخواست داریم که به زودی شروط لازم برای ورود به نسلهای بالاتر را انجام دهند.
وی با بیان اینکه تمام مصوبات کمیسیون تنظیم ومقررات لازم الاجرا است، توضیح داد: تا 12مردادماه اپراتوری که آمادگی راه اندازی و ورود به نسل سوم موبایل را داشته باشد میتواند به صورت پایلوت و در چند منطقه این امکان را راه اندازی کند که در صورت موفقیت آمیز بودن آن اجرای نسل سوم تلفنهای همراه تا اول شهریور ماه راه اندازی خواهد شد.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه اعطای پروانه نسل سوم به هیچ وجه با آزمون وخطا انجام نخواهد شد، تأکید کرد: اگر اپراتوری به صورت کامل برای اجرای این طرح هزینه کرده باشد اما مصوبات یکی از بندهای کمیسیون تنظیم و مقررات را اجرایی نکرده باشد قطعاً پروانه فعالیت به نسلهای بالاتر را دریافت نخواهد کرد.
وزیرارتباطات با اشاره به اینکه اکنون 3 اپراتور فعال کشور در طرح رومینگ ملی شرکت دارند درباره وضعیت تالیا نیز توضیح داد: به دلیل آنکه تالیا پروانه اپراتوری ندارد و تنها پیمانکار همراه اول است و مدت اعتبار آن رو به پایان است لزومی برای شرکت این اپراتور در طرح رومینگ ملی وجود ندارد چرا که همسو با فعالیت های دیگر اپراتورها نیست.
حضور اپراتور جدید در ایران
وی در خصوص فعالیت اپراتور جدید در کشور توضیح داد: سازمان تنظیم و مقررات هم اکنون با استفاده از مشاورانی در حال سنجش بازار برای حضور اپراتور جدید است که نتیجه این کار تا چهار، پنج ماه دیگر اعلام خواهد شد.