به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گفتگویی با محمدصادق کوشکی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین الملل به بررسی اوضاع غزه و راه مقابله با اسرائیل پرداختیم.
«خبرگزاری دانشجو»- نهادهای بسیاری وجود دارد که بحث حقوق بشر را پیگیری می کنند، چرا در مستائل مربوط به غزه سکوت کردند و اقدامی انجام نمی دهند؟
کوشکی: سازمان ملل در مود مسئله غزه نمی توانند اقدامی انجام دهند؛ تا کنون بیش از 200 بار خواستند در مسئله فلسطین اقدامی انجام دهند آمریکا و انگلیس وتو کردند.
«خبرگزاری دانشجو»- این امر ناکارآمدی سازمان های بین المللی را نشان می دهد.
کوشکی: در شورای امنیت که مهم ترین رکن تصمیم سازی سازمان ملل است، مسئله را با وتو حل می کنند.
«خبرگزاری دانشجو»- برای پایان دادن به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه در مجامع جهانی میتوان اقدامی صورت داد؟
کوشکی: دیوان بین المللی لاهه در مورد مسئله دیوار حائل به نفع فلسطین رای داد؛ ضمانت اجرایی این حکم چه بود؟ این حکم هیچ ضمانت اجرایی نداشت.
اگر شورای امنیت علیه اسرائیل اجماع می کرد، اصلا اسرائیل تشکیل نمی شد؛ کسانی اسرائیل را تشکیل دادند که خود عضو شورای امنیت هستند بنابراین هیچگاه اسرائیل را محکوم نمیکنند؛ مجمع عمومی میتواند اسرائیل را هزار بار محکوم کند ولیکن سخنان او ضمانت اجرایی ندارد و تنها حرف است؛ شورای امنیت که ضمانت اجرایی دارد اقدامی انجام نمی دهد چرا که پدیدآورندگان اسرائیل حق وتو دارند.
«خبرگزاری دانشجو»- راه حل مسئله غزه چیست؟
کوشکی: راه حل مسئله راهی است که پیدا کردند؛ شهید فتحی شقاقی بنیان گذار جنبش جهاد اسلامی فلسطین سال 1978 میلادی، در دانشگاه پزشکی در قاهره دانشجو بودند؛ زمانی که حضرت امام(ره) به پاریس تبعید شدند، سخنان حضرت امام(ره) را می شنود و پیگیر سخنان ایشان می شود و در نهایت کتابچه ای با عنوان خمینی تنها راه حل بحران فلسطین تهیه می کند.
در کتاب این شهید به صراحت عنوان شده است که با بررسی های انجام شده تنها راه حل مشکل فلسطین تبعیت از سخنان حضرت امام(ره) است؛ این کتاب در مصر 5 بار تجدید چاپ می شود و دولت سادات احساس خطر می کند و دستور توقیف کتاب و بازداشت شدن شهید فتحی شقاقی را صادر می کند.
فلسطینیان در آن زمان به راه حل مشکل خود پی بردند؛ شهید فتحی شقاقی انسان تیزهوشی بوده است و به سرعت دریافت وقتی حضرت امام (ره) می فرمایند اسرائیل باید از بین برود، کلید حل مشکل فلسطین را مطرح کرده است؛ برخی خود را به نفهمی زدند، کسانی که باید متوجه باشند پیام حضرت امام (ره) را دریافتند.
پیام حضرت امام(ره) پیام قرآن است و ایشان از خود سخن نگفته است؛ قرآن می گوید اگر عده ای را از سرزمین بیرون بیاندازید بدتر از این است که آن ها را بکشید؛ آوارگی تنها فیزیکی نیست بلکه ملتی را بی هویت میکند؛ اکنون فلسطینیان هیچ کس هستند، به عبارت متعلق به هیچ کشوری نیستند و شناسنامه هیچ کشوری را ندارند؛ قرآن میگوید این عمل از قتل بدتر است.
قرآن راه حل آوارگی را جنگیدن با کسانی میداند که فتنه را ایجاد کردند تا نابود شوند؛ حضرت امام(ره) بر اساس این فرمول می گوید اسرائیل باید نابود شود؛ شهید فتحی شقاقی سال 1357 به منظور حضرت امام(ره) پی می برد؛ راه فلسطین مشخص است، البته اندکی دیر دست به کار شدند.
«خبرگزاری دانشجو»- وضعیت رسانه ها را در بحث غزه چگونه ارزیابی میکنید؟
کوشکی: رسانه های غربی چند دسته هستند؛ برخی متعلق به صهیونیست ها است، باید مسئله را به نفع اسرائیل نشان دهند؛ این رسانه ها بخش اعظمی از رسانه های جهان را شامل می شود؛ اندکی رسانه های مستقل وجود دارند که به اندازه وسع خود مسائل غزه را منعکس می کنند ولیکن حجم قدرت این دسته زیاد نیست.
رسانه های جمهوری اسلامی هنوز مسئله غزه را به درستی منعکس نکردند؛ درست منعکس کردن مسئله غزه نشان دادن جنازه کودکان و جریحه دار کردن احساسات مردم نیست بلکه باید علمی مسئله را منتقل کرد تا مردم بدانند مشکل فلسطین چیست.
در داخل کشور تعدادی رسانه شبه صهیونیستی وجود دارد که از آن ها توقعی نیست؛ این رسانه ها برخی مواقع وجدان رسانهای آن ها از رسانه های چاپ اسرائیل بدتر است، به عبارت دیگر رسانه های اسرائیل نسبت به برخی رسانه های جمهوری اسلامی گاهی منصفانه تر قضاوت می کنند و واکنش نشان می دهند.
از سیمای جمهوری اسلامی توقع می رود که به مردم توضیح دهد چرا ایران به مردم غزه کمک می کند؛ اگر در این مسیر یک دقیقه برنامه ساخته شده است اعلام کنند؛ ما الان 35 سال درگیر کمک به فلسطین هستیم و در این 35 سال توضیحی داده نشده است که چرا لازم است ایران به فلسطین کمک کند.
شهید خرازی درباره رسانه ها و صدا و سیما گفته بود جنگ را درست منتقل کنید ولیکن درشت منعکس نکنید؛ رسانه های ما گاهی مسئله فلسطین را درشت منتقل می کنند اما درست منعکس و منتقل نکردند؛ باید توضیح داده شود مسئله فلسطین چیست، چرا ایجاد شده است، به ما چه ربطی دارد، در ازای کمک به فلسطین چه به دست می آوریم، سود و زیان ما در کمک به فلسطین چیست و... تا مردم تکلیف خود را بدانند.
اسرائیل راهی را از ابتدا شروع کرده است که راهی یک طرفه است و بازگشتی در آن نیست؛ اسرائیل روز اول با کشتار و گردن کلفتی نظامی ایجاد شده است؛ با کشتار و گردن کلفتی نظامی توسعه یافته است و قصد دارد با کشتار و گردن کلفتی ادامه دهد، اما نمی شود.
اسرائیل اکنون دریافته است هر روزی که در غزه جنگ ادامه پیدا می کند، قبر خود را گودتر می کند ولیکن راهی غیر از این ندارند؛ هر کودکی که در غزه کشته می شود و در دنیا دیده می شود، یک بیل از خاک قبر اسرائیل کنده می شود و قبر گودتر می شود.
اگر آتش بس را قبول کند به معنای شکست در برابر مقاومت اسلامی است و قبر اسرائیل گودتر میشود؛ اسرائیل هر کاری اکنون انجام دهد در واقع در حال کندن قبر خود است چرا که از ابتدا راه کجی را برگزید؛ بار کج به منزل نمی رسد، خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا می رود دیوار کج.
اسرائیل روز اول موجودیت خود را از قِبَل گروه تروریستی ایرگون و هاوانا به دست آورد، بنابراین با کشتار در غزه نیز باید ادامه دهد؛ اسرائیل راه خود را با منطق شروع نکرده است که با منطق این راه را ادامه دهد.
«خبرگزاری دانشجو»- چرا به این راه پایان نمی دهد؟ مگر به منطقه ایی که دارد راضی نیست؟
کوشکی: اگر اسرائیل به جنگ ادامه ندهد با چه ابزاری کار خود را پیش ببرد؟ نه؛ با وجود غزه تمام مناطقی که اکنون به زور اشغال کرده است در صدد جدا شدن هستند؛ درست است غزه در محاصره است ولیکن زیر بار نظامیان صهیونیست نیست؛ در غزه فلسطینیان بر فلسطینیان حکومت می کنند؛ باقی مناطق فلسطین نیز می خواهند همانند غزه باشند.
در نتیجه اسرائیل می خواهد غزه را از بین ببرد که وضعیت بدتر می شود؛ اسرائیل چاره ای جز این مسیر ندارند، باید تا حدی این مسیر را ادامه دهند تا به دیوار بخورند و نابود شوند؛ به دلیل اشتباه بودن راه از ابتدا، هر چه راه را ادامه دهند غلطی و اشتباه بودن راه بیشتر آشکار می شود.
در غزه حدود یک میلیون و 800 هزار نفر انسان وجود دارد، اسرائیل در غزه تا کنون حدود 10 هزار نفر کشته و زخمی بر جای گذاشته است، اسرائیل می تواند تا نفر آخر غزه را بکشد ولیکن هر یک نفری که کشته می شود یک قدم به مرگ خود نزدیک می شوند و این امر را خود اسرائیل میداند.
اگر به جنگ پایان دهند به معنای شکست در برابر مقاومت است و مقاومت در کرانه باختری نیز شروع می شود؛ اگر قصد سرکوب غزه را داشته باشد، جایگاه جهانی خود را زیر سوال می برد؛ اسرائیل نگران این مسئله است که در افکار عمومی دنیا به عنوان عده ای یهودی مظلوم رهایی یافته از هولوکاست برای خود اعتبار کسب کرده است، خدشه دار شود.
اسرائیل همواره اذعان داشته عدهای مظلوم و کتک خورده هیتلر و نجات یافته از اتاق گاز هستند، به عبارت دیگر جلب ترحم جهانی کردند تا ادامه حیات دهند؛ الان با جنگ علیه غزه روی واقعی خود را نمایان می کنند و کسی در دنیا برای اسرائیل ترحم نمیکند؛ اسرائیل در 70 سال گذشته با جلب ترحم توانسته بماند؛ اگر دنیا ببیند اسرائیل چه ماهیتی دارد ماجرا تغییر می کند.
اسرائیل برای افکار عمومی در دنیا ارزشی قائل نیست ولیکن بر اساس جلب ترحم توانسته کار خود را ادامه دهد؛ اسرائیل همانند گدایی است که خود را چلاق نشان داده است و از مردم گدایی کرده است، اگر جهانیان بدانند این گدا چلاق نیست دیگر به او کمک نمیکنند.