کد خبر:۳۳۹۳۲۸

درمان 8 بیمار مبتلا به شکاف کام و لب با سلول‌های بنیادی پالپ دندان

دانشیار گروه جراحی دهان، فک و صورت دانشگاه شهید بهشتی از ایجاد بانک جامع سلول‌های بنیادی مشتق از پالپ دندان خبر داد و گفت: با استفاده از این نوع سلول‌های بنیادی موفق به درمان 8 بیمار مبتلا به شکاف لب و کام شدیم.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» دکتر آرش خجسته، مسئول کمیته دانشجویی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی با اشاره به تشکیل بانک بانک جامع سلول‌های بنیادی مشتق از پالپ دندان اظهار داشت: با تلاش‌های انجام شده امکان بانک کردن سلول‌های بنیادی مشتق از پالپ دندان تا پایان سال جاری توسط پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی و با حمایت ستاد انجام می‌شود.

 

وی با اشاره به مراجعه روزانه بسیاری از بیماران برای کشیدن دندان‌های شیری و دندان عقل سالم به دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: این دندان‌ها دور ریخته می‌شوند ما بر آن شدیم تا پالپ این دندان‌ها را محافظت کرده و در صورت لزوم با استخراج سلول‌های بنیادی موجود در آنها٬ امکان استفاده در بیماری‌های دهان، فک و صورت را فراهم کنیم.

 

خجسته با تاکید بر اینکه شناسایی سلول‌های بنیادی پالپ دندان٬ قدرت رشد تمایز و کارایی آنها در درمان‌های رژنراتیو٬ از 4 سال گذشته در پژوهشکده علوم دندانپزشکی آغاز شده است، یادآور شد: با توجه به اینکه بانک جامع سلول‌های بنیادی مشتق از پالپ دندان بسیار کوچک و کم حجم بوده میزان بافت بانک شده به نسبت سایر بانک‌های سلول‌های بنیادی بیشتر خواهد شد.

 

دانشیار گروه جراحی دهان، فک و صورت دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: موضوع مهندسی دندان و ساخت آن در آزمایشگاه با پیچیدگی های بسیار زیادی در حوزه مهندسی بافت در بدن همراه بوده زیرا در داخل دندان دو نوع رده سلولی میناساز و عاج ساز موجود است که باید این دو رده در کنار هم به تعادل رسیده و تولید بافت را آغاز کنند.

 

خجسته با اشاره به این موضوع که تولید دندان در محیط آزمایشگاهی با مشکلات بسیاری همراه است گفت: تولید دندان در آزمایشگاه به محیط سه بعدی کشت و بایو راکتور مزانشیمی نیاز دارد که در این مینه مطالعات در محیط آزمایشگاهی و حیوانی در حال انجام است .

 

وی با اشاره به کاربردهای سلول‌های بنیاد مشتق از پالپ دندان، افزود: استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان ضایعات استخوانی بیماران مبتلا به شکاف لب و کام در داخل کشور رایج شد. در کشور ما در استان‌هایی چون مازندران و فارس که این بیماری شیوع قابل ملاحظه‌ای دارد استفاده از این روش بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

 

وی ادامه داد: تاکنون به شکل محدود تعداد 8 بیمار مبتلا به شکاف لب و کام با استفاده ازسلول‌های بنیادی به جای استفاده از استخوان لگن برای درمان شکاف استخوانی مورد معالجه قرار گرفته‌اند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار