کد خبر:۳۵۴۵۶۷
رئیس دانشکده دندانپزشکی ایلام:

هر نوبت مسواك زدن حداقل 4 دقيقه طول بكشد/ از دندان به عنوان قیچی، دربازکن و چکش استفاده نکنید

رئیس دانشکده دندانپزشکی ایلام گفت: از دندان به عنوان قیچی، دربازکن و چکش استفاده نکنید، خوراکی‌های سفت مانند آجیل را با دندان نشکنید؛ زیرا خسارت‌های جبران ناپذیری به دندن‌هایتان وارد می‌شود.

روزگار در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، نعمت دندان را یکی از مهمترین موهبت‌های خداوند دانست و بیان داشت: این عضو علاوه بر سهل کردن عمل خوردن و آشامیدن بر زیبایی انسان‌ها تاثیر شگرفی دارد، راه شکرگذاری از این نعمت مواظبت و حفظ سلامت آن است، منفعت این کار باز هم به خود ما باز می‌گردد.


وی یکی از شاخص‌های سلامت جامعه را سلامت دهان و دندان برشمرد و تاکید کرد: بنابراین باید بعد از خوردن شیرینی، شکلات و خوراکی‌های چسبنده، دندان‌ها را مسواک زد، در صورتی که مسواک و خمیردندان در دسترس نباشد، باید دهان را با آب شست و شو داد.
 

رئیس دانشکده دندانپزشکی ایلام پوسیدگی دندان تا قبل از سن 30-25 سالگی را شایع ترین بیماری دهان دانست و ادامه داد: عاج دندان دارای یک بافت نرم است و استحکام ندارد؛ بنابراین سریع پوسیده می‌شود بعضی پوسیدگی‌ها آرام و بدون درد است؛ اما اگر به عصب برسد درد دندان شدید می‌شود، میکروارگانیسم‌ها از عصب به ریشه منتشر و عفونت لثه‌ای ظاهر می‌شود.
 

روزگار با بیان اینکه بهترین مدل برای مسواک زدن روش افقی است و باید به اندازه کافی بر مسواک فشار وارد کرد تا پلاک دندان‌ها برداشته شوند، ادامه داد: مسواک زدن را دو بار در روز باید انجام داد، زمان مناسب برای این کار بعد از اولین و آخرین وعده غذایی روزانه است، به دلیل آنکه خورده‌های مواد غذایی و میکروب‌ها روی سطح زبان جمع می‌شوند بهتر است بعد از مسواک زدن، سطح زبان را هم تمیز کرد و با این کار بوی بد دهان را از بین برد، پس تمیز کردن دندان‌ها باید لثه خود با انگشت ماساژ داد و مسواک را با آب شست تا بقایای خمیر دندان و مواد غذایی در آن بجای نماند.
 

وی تصریح کرد: مسواک‌هایی که موهای آن‌ها نامنظم شده و یا تغییر رنگ داده‌اند، برای استعمال مناسب نیستند، از یک مسواک بیشتر از سه تا چهار ماه نمی‌توان استفاده کرد، مسواک وسیله‌ای شخصی است و هر کسی نباید از مسواک دیگری استفاده کند؛ زیرا این کار خطر ابتلا به بیماری‌های دهان و دندان بویژه پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد. هر نوبت مسواك زدن بايد حداقل چهار دقيقه طول بكشد.
 

رئیس دانشکده دندانپزشکی ایلام با تاکید بر کوچک بودن اندازه مسواک کودکان، گفت: هرگز نباید مسواک خیس را در جعبه در بسته گذاشت؛ چون رطوبت هوای داخل جعبه رشد میکروبها را تسریع می‌بخشد، از دندان به عنوان قیچی، دربازکن و چکش استفاده نکنید، خوراکی‌های سفت مانند آجیل را با دندان نشکنید زیرا خسارت‌های جبران ناپذیری به دندن هایتان وارد می‌شود.
 

روزگار ادامه داد: فاصله بین لثه و دندان محل مناسب برای جمع شدن مواد غذایی و تشکیل جرم دندان است جمع‌شدن بقایای غذا در میان دندان‌ها باعث بروز حساسیت لثه می‌شود، مهمترین عامل برای جلوگیری از این امر استفاده از نخ دندان است، به جای نخ دندان از هیچ نوع نخ دیگر و اجسام سخت و نوک تیز مانند سنجاق یا چوب کبریت نمی‌توان استفاده کرد؛ زیرا به لثه آسیب وارد می‌شود.
 

وی بهترین زمان استفاده از نخ دندان را قبل از مسواک زدن عنوان کرد و بیان داشت: تمیز کردن دندان با این وسیله عامل مؤثری برای پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان است، زيرا نخ دندان قسمت‌هايی از دهان كه با مسواك قابل دسترسی نيست را تميز می‌كند حتی اگر در آغاز استفاده، احساسی ناخوشايند داشته باشيد به اين كار ادامه دهيد.
 

رئیس دانشکده دندان ایلام اصلاح رژیم غذایی را يكی از عوامل مهم و تاثيرگذار در سلامت دندان برشمرد و گفت: رژیم غذایی یک فاکتور اساسی است که باید در تشکیل دندان‌های سالم از دوران بارداری مادر و جوانه زدن دندان‌های جنین مورد توجه واقع شود، در رژیم‌های دارای لبنیات بالا بخصوص شیر، فسفر، ویتامین A .C .D که در میوه و سبزیجات تازه، گوشت‌ها بویژه ماهی و میگو، مغزها (گردو، فندق، پسته، بادام) حتماً در رژیم غذایی باید گنجانده شوند و از مصرف شیرینی‌جات و مواد غذایی مضر برای دندان خودداری شود.

 

روزگار با بیان اینکه برای استحکام دندان‌ها روزانه از شیر و لبنیات استفاده کنند و نوشابه‌های گازدار ننوشند، افزود: تغذیه باعث شکل‌گیری و تکامل صحیح دندان‌ها در کودکان خردسال می‌شود؛ بنابراین والدین باید در خصوص رژیم غذایی مناسب  اطلاعات لازم را کسب کنند، قرار دادن مواد غذایی حاوی انواع ویتامین‌ها در رژیم غذایی کودکان بسیار مهم است، خوردن غذاها و میوه‌های سفت و حاوی فیبر برای مراقبت از دهان و دندان کودکان ضروری است و این مواد غذایی بویژه سیب و هویچ باعث تحریک غدد بزاقی و ترشح بیشتر بزاق می‌شوند و از این طریق سطح دندان‌ها را پاکسازی می‌کنند.
 

وی با اشاره به اهمیت فلوراید و لزوم توجه به آن تصریح کرد: فلورايد عنصری طبيعی است كه در آب وخاك يافت می‌شود، زماني كه فلورايد به صورت خوراكی و به ميزان مناسب مصرف شود، دندان‌ها مقاوم شده و از پوسيدگی آن‌ها جلوگيری می‌شود، این ماده باعث استحکام ساختمان دندان می‌شود، ضایعات پوسیدگی اولی دندان را دوباره محکم می‌کند و خاصیت ضد میکروبی دارد.
 

رئیس دانشکده دندانپزشکی ایلام دریافت فلوراید را عاملی برای کاهش پوسیدگی در دندان‌های شیری به میزان 50 تا 40 درصد و دندان‌های دائمی به میزان 60 تا 50 درصد اعلام کرد و بیان داشت: قبل از استفاده از دهانشویه باید دندان‌های خود را مسواک کرد تا سطح دندان عاری از پلاک میکروبی شده و جذب فلوراید بیشتر و بهتر انجام شود، نحوه استفاده از دهانشویه بسیار مهم است؛ بطوری که باید حدود پنج سی سی از آن را داخل دهان ریخته و از قورت دادن آن خودداری شود، لازم است نیم ساعت پس از استفاده از دهانشویه از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید.
 

روزگار با تاکید بر استفاده از دهانشویه به صورت حداقل یک بار در هفته تصریح کرد: اگر فلورايد آب آشاميدني يك منطقه بيشتر از اندازه باشد، نقاط سفيد رنگ روی دندان ديده می‌شود و در صورت زیاد بودن میزان فلوراید دندان‌ها زرد و يا قهوه‌ای رنگ می‌شوند كه به اين حالت فلوروزيس می‌گويند؛ در فلوروزيس شديد، مينای دندان نرم خواهد شد.
 

وی با هشدار به کسانی از جوش شیرین، نمک و پودرهای ماهواره‌ای به جای خمیردندان استفاده می‌کنند، تصریح کرد: این مواد باعث سایش مینای دندان می‌شوند پوسیدگی دندان با غفلت و بی‌توجهی به قسمت زنده عاج نفوذ می‌کند و عفونت‌های لثه را عارض می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار