به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، در مراسمی از سایتهای پایش و جهتیاب در چهار شهرستان و 9 سامانه اندازهگیری موج میلیمتری بهرهبرداری شد. همچنین بهرهبرداری از سامانه لیبلینگ و اعطای اعتبارنامه به 7 آزمایشگاه تایید نمونه، تجهیزات از پروژههای افتتاحشده بود.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای نظارت بر طیف فرکانسی کشور، طرح جامع مانیتورینگ فضای فرکانسی کشور را از سال 1383 آغاز کرده است. این طرح شامل ایستگاههای پایش، ایستگاههای جهتیاب و سامانههای پایش موج میلیمتری است. با توجه به اینکه طیف امواج رادیویی متناسب با ویژگیهای آن کاربردهای متفاوتی در بخش تلفن همراه، تلویزیون، ناوبری هوایی و دریایی دارد با راهاندازی سایتهای پایش جهتیاب و مانیتورینگ فضای فرکانسی میتوان باندهای اختصاص داده شده را به صورت پاک و بدون تداخل در اختیار بهرهبرداران قرار داد.
علي اصغر عميديان در مراسم افتتاح پروژههاي سازمان تنظيم مقررات با اشاره به اينكه فركانس يكي از منابع ملي كشور است خاطر نشان كرد: بهره برداري صحيح از فركانس همواره از جايگاه ويژهاي برخوردار بوده است تا بتوان با قيمت مناسب و به صورت بهينه مورد استفاده قرار گيرد.
وي با اشاره به اينكه مديريت فركانس در همه كشورها در حال اجرا است يادآور شد: ايران نيز همسو با ساير كشورها از سال 88 مديريت اين فضا را آغاز كرده است و از امروز نيز گام ديگري از اين مديريت با شهرستانهاي ايلام، لار، جاسك و اردبيل راهاندازي ميكند.
عميديان با اشاره به اينكه فضاي فركانسي كشور از 5 كيلوهرتز تا 110 كيلوهرتز فركانس فعال وجود دارد، يادآور شد: براساس استانداردهاي بين المللي اين فركانسها بايد از هر نقطه در كشور قابل رديابي باشد كه بر همين اساس در كشورهاي مختلف براي اينكه فركانس از نظر جغرافيايي شاخصهاي خاصي دارد كشور به سلولهاي مختلفي تقسيم شده است كه در كشور ما نيز 163 سلول وجود دارد.
رئيس سازمان تنظيم مقررات با بیان اینکه 73 سلول نيمه سيار و 22 سلول سيار در كشور وجود دارد كه بر همين اساس پوشش فركانسي كشور از 38 به 53 درصد رسيده است، خاطر نشان كرد: براساس وظايف رگولاتوري اين سازمان به عنوان مرزدار الكترونيكي كشور بايد از اين فضا مراقبت كند به طوري كه علاوه بر عرصه ملي در عرصه بينالمللي نيز فعال شود.
معاون وزير ارتباطات با اشاره به اينكه 703 هزار و 500 كيلومتر از سطح كشور تحت پوشش سايتهاي پايش فضاي فركانسي قرار گرفته است خاطر نشان كرد: رقم هزينه شده براي اجراي سايتهاي پايش در كشور 17 ميليارد و 400 ميليون تومان بوده است كه از اين مبلغ براي بهرهبرداري از 9 سامانه اندازهگيري موج ميلي متري استفاده شده است.
رئيس سازمان تنظيم مقررات با بيان اينكه طبق اساسنامه رگولاتوري اعطاي اعتبارنامه به آزمايشگاههاي تاييد نمونه ICT ازديگر وظايف اين سازمان است يادآور شد: تاكنون 423 نمونه به آزمايشگاهها ارجاع شده است و از 9 اعتبارنامهاي كه امروز واگذار ميشود دو اعتبارنامه جديد و هفت اعتبارنامه موقت به دائم تبديل وضعيت ميشوند.
عمیدیان از اعطای اعتبارنامه بین المللی به 5 آزمایشگاه در کشورهای آلمان، سوئیس و کره خبر داد و خاطرنشان کرد: سامانه استاندارد و تعیین نمونه سازمان رگراتوری در جهت تکریم ارباب رجوع و گسترش تجهیزات ICT راه اندازی شده است که هم اکنون عملیات نظارت بر آزمایشگاه ها را با دریافت کدرهگیری و پیگیری مراحل تست انجام می دهد. بخش مربوط به گمرگ این سامانه نیز تا پایان سال 93 اجرایی خواهد شد.
وی رقم اختصاص یافته برای این پروژه را 200 میلیون تومان اعلام کرد و یادآور شد: با اضافه شدن بخش گمرگات این اعتبار افزایش پیدا خواهد کرد.