به گزارش خبرنگارعلمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی در مراسم افتتاح پروژههای سازمان تنظیم مقررات با اشاره به اینکه با پیشرفت روز افزون دنیای کنونی باید بتوانیم خدمات متنوعی را به کاربران ارائه دهیم، خاطرنشان کرد: رِگلاتوری باید توانایی رصد فضای فرکانسی کشور را داشته باشد و در این راستا سازمان تنظیم مقررات باید استفاده و مدیریت بهینه از فضای فرکانسی کشور را سرلوحه کار خود قرار دهد و تنها با اجرای این مهم است که ارائه خدمات به مردم به بهترین نحو انجام می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه هم اکنون بودجه سازمان تنظیم مقررات با 4 هزار میلیارد ریال، 6 برابر بودجه در نظر گرفته شده برای این سازمان است، اظهار داشت: تا پایان سال 93 از ده پروانه در حوزه های مختلف نیز رونمایی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سازمان تنظیم مقررات با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده باید به طور مداوم خدمات حوزه ICT را رصد کند، ادامه داد: فرکانس در دنیای امروز کارایی بالایی دارد؛ چرا که در مقطعی تنها برای ارسال دیتا از این فضا استفاده میشد در صورتی که هم اکنون بهره وری از فرکانس در کشور 6/1 است البته این عدد هنوز هم بسیار پایین است چرا که در سایر کشورها 15 بوده و در برخی کشورهای پیشرفته نیز به 50 رسیده است.
واعظی مدیریت فضای فرکانسی را ضروری عنوان کرد و یادآور شد: باید دید سنتی به این فضا تغییر کند و برخی واگذاری های فرکانسی اصلاح شود چرا که در این صورت قیمت خرید این تکنولوژی ها کاهش پیدا کرده و سرعت آنها افزایش پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه با افزایش بهره برداری از فضای فرکانسی ضرورت پایش این فضا نیز بیشتر می شود،خاطرنشان کرد: در دنیای کنونی نیازمند آن هستیم که از ورود تجهیزاتی که با استانداردهای جهانی مطابقت ندارند جلوگیری شود.
وزیر ارتباطات با اشاره به بکارگیری فارغ التحصیلان در حوزه ICT یادآور شد: در صورتی که به نخبگان کشوری عنایت بیشتری شود دستاوردهای بسیاری در زمینه ICT حاصل خواهد شد که علاوه بر ثروت آفرینی و جلوگیری از خروج ارز به پیشرفت سطح علمی کشور نیز کمک می کند.
واعظی با تاکید بر اینکه در دوره کنونی ورود باند پهن در دستور کار قرار گرفته است، افزود:زمانی که صحبت از نسل های بالای تلفن همراه می شود، صحبت از ارسال دیتا نیست بلکه این ابزار باید بتوانند کلیه نیازهای کاربران را برطرف می کنند.
وی با تاکید بر وجود اپلیکشن های بومی با بیان اینکه به جد از افرادی که در زمینه اپلیکشن نویسی مهارت دارند، دعوت می کنم که به این حوزه وارد شوند، افزود: اپلیکشن ها و تولیدات بومی باید با حمایت دولت، نهضت تولید محتوا را تقویت کند همانطور که ما نیز به صورت جدی به دنبال رسمیت شناختن حقوق تولیدکنندگان اپلیکشن هستیم تا بتواند درصد خود را از اپراتورها دریافت کنند.
وزیر ارتباطات از تدوین آئین نامهای برای پرداخت سهم اپلیکشن های بومی خبر داد و گفت: برخی از کم بودن سرعت اینترنت گلایه دارند که با توجه به اقداماتی که در راستای اجرای شبکه ملی اطلاعات شده است امیدواریم تا پایان سال این پروژه اجرایی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه سامانه تأیید نمونه کشور نیاز به تعامل وهماهنگی با گمرگات کشور دارد، اظهار داشت: سیاستی در جهت تعامل و هماهنگی با گمرگات انجام خواهد شد که با همکاری بخش خصوصی و دانشگاهی به هدف خود خواهد رسید.