به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر رسول کدخدایی در نشست خبری امروز با اشاره به مصرف بالای روغن در کشور، افزود: ضریب خودکفایی ایران در تولید دانههای روغنی رقمی در حدود 7 درصد است که پایین بودن ضریب خودکفایی در این زمینه موجب واردات 90 درصدی روغن به کشور شده است.
رئیس پژوهشکده صنایع غذایی با بیان اینکه سالانه 12 تا 14 میلیون تن گندم برای مصرف داخلی مورد نیاز است، اظهار داشت: از این رقم 50 درصد را از کشورهای دیگر وارد میکنیم که این به معنای وابستگی ایران به کشورهای خارجی و پایین بودن امنیت غذایی کشور است.
وی به وضعیت تولید قند و شکر در کشور اشاره کرد و ادامه داد: 50 درصد قند و شکر مصرفی به کشور نیز وارد میشود که تمام این مشکلات ناشی از برنامهریزی نامناسب در کشور است؛ چراکه از حدود 11 کارخانه تولید قند و شکر حدود 8 کارخانه در خراسان وجود دارد که با توجه به بی آبی این منطقه اقدام برنامهریزی شده در این زمینه نشده است.
کدخدایی یکی از عوامل ضریب خودکفایی پایین را بالا بودن ضایعات غذایی در کشور دانست و یادآور شد: در میوه ها، سبزیجات صیفیجات 50 درصد ضایعات داریم.
رئیس پژوهشکده صنایع غذایی با تاکید بر اینکه در بحث گندم و خشکبار 15 درصد ضایعات داریم، ادامه داد: این آمار قابل توجه است چراکه با این درصد از ضایعات تنها خود محصول ضایع نمیشود بلکه برای عملآوری این محصول و به ثمر نشستنش مقدار زیادی آب، کود، سموم دفع آفات، نیروی کار و زمان هزینه شده است.
وی این مسایل را شده تهدید جدی برای امنیت غذایی ذکر کرد و یادآور شد: علاوه بر آن مصرف بیرویه سموم در مواد غذایی به خصوص میوه باعث افزایش هزینه درمان میشود که معمولاً این هزینه درمان در نسل بعدی متجلی میشود.
کدخدایی با ابزار تاسف از تقلبات صورت گرفته در مواد غذایی، خاطر نشان کرد: نمونه آن را میتوان در سوسیس و کالباس مشاهده کرد که این دو مواد غذایی علاوه بر گوشت هزینههای مواد افزودنی، بستهبندی و نیروی انسانی را در خود دارد ولی به قیمتی ارزانتر از گوشت فروخته میشوند که این امر نشان از تقلب در این مواد غذایی را دارد.