به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سعید عشقی روز گذشته در نشست خبری نخستین همایش ملی انجیر دیم، اظهار داشت: نخستین همایش ملی انجیر دیم 18 شهریور در دانشگاه شیراز برگزار میشود.
وی با اشاره به اهمیت تولید انجیر در استان افزود: ایران اولین تولیدکننده انجیر خشک در دنیا است.
دبیر علمی و اجرایی نخستین همایش ملی انجیر دیم با بیان اینکه 90 درصد از تولید انجیر خشک در کشور به استان فارس اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: استانهای مرکزی، زنجان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، مازنداران، گیلان و هرمزگان از دیگر تولیدکنندگان انجیر در کشور هستند.
عشقی با بیان اینکه تولید انجیر دیم در استهبان فارس بیشترین میزان را دارد، تصریح کرد: شهرستان استهبان با بیش از 23 هزار هکتار انجیرستان، بیشترین سطح زیر کشت انجیر را به خود اختصاص داده و به تنهایی 57 درصد از انجیر خشک کشور را تأمین میکند.
وی با اشاره به اینکه انجیر استهبان از کیفیت بسیار بالا و ارگانیک برخوردار است، اظهار کرد: انجیر تولید شده در این شهرستان مورد توجه جهانی قرار گرفته و شهرستان استهبان صادرکننده این محصول به سایر کشورها است.
عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز افزود: باغات انجیر علاوه بر ایجاد شغل، تأمین غذا و تلطیف هوا به عنوان سرمایه عظیم ملی و یک بانک ژن گیاهی مدنظر است.
عشقی با تأکید بر لزوم انجام پژوهشهای علمی برای بهبود وضعیت توسعه کشت انجیر، برگزاری این همایش علمی را یکی از راههای استفاده از راهکارهای پژوهشی در راستای حل مشکلات انجیرستانها و حفظ این سرمایه عظیم ملی دانست و گفت: کاهش نزولات آسمانی در دهه گذشته صدمات جبرانناپذیری به پیکره باغات انجیر دیم کشور به ویژه در شهرستان استهبان وارد کرده است.
وی با بیان اینکه قطب علمی انجیر دیم ایران که به همکاری گروهی از اعضا هیأت علمی دانشگاه شیراز شکل گرفته، اقدام به برگزاری این همایش کرده است، خاطرنشان کرد: این همایش برای ارائه راهکارهای علمی، تبادل آخرین یافتههای علمی پژوهشگران، ایجاد تعامل در میان صاحبنظران و در نهایت رسیدن به راهکارهای علمی و عملی برای بهبود کیفیت و کمیت انجیر دیم برگزار میشود.
عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از برگزاری این همایش در 18 شهریورماه در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز خبر داد و تصریح کرد: در حاشیه این همایش برنامههای مختلفی اجرا میشود و در روز 19 شهریور بازدید از باغات انجیر استهبان و استفاده از تجربیات باغداران و همچنین آشنایی با مشکلات موجود، در برنامه قرار دارد.
عشقی روش ذخیره نزولات جوی و مدیریت آب، راهکارهای اضطراری کاهش اثرات خشکسالی بر باغات انجیر دیم، روشهای برداشت و فرآوری، مدیریت آفات و بیماریهای انجیر دیم و جنبههای اقتصادی و اجتماعی آن را از جمله محورهای این همایش دانست و عنوان کرد: از مجموعه مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش 17 مورد آن شفاهی ارائه میشود و 11 مورد نیز برای ارائه به صورت پوستر انتخاب شده است.