به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران جنگ اقتصادی راه انداختهاند، ضمن اینکه عبور از مشکلات و پیشرفت ایران به مدیریت جهادی و تلاش فوقالعاده و همچنین ایجاد عزم ملی در میان همه مردم نیاز دارد.
علی طیبنیا در دیدار با خبرنگاران اظهار کرد: عبور از مشکلات و پیشرفت ایران به مدیریت جهادی، تلاش فوقالعاده و همچنین ایجاد عزم ملی در میان همه مردم نیاز دارد. طیبنیا با بیان اینکه با نقد عالمانه، منصفانه و واقعبینانه این بسته سیاستی پخته میشود و باید همه تلاش کنیم خروج غیرتورمی از رکود اقتصادی در جامعه به درک مشترک و مفاهمه عمومی و عزم ملی تبدیل شود، اظهار داشت: در آن صورت میتوان انتظار داشت که تلاشها و سیاستهای دولت اثربخشی لازم را داشته و نتایج آن ملموس باشد. این عضو کابینه دولت یازدهم افزود: مدیریت جهادی در شرایط امروزی کشور لازم است و باید همه با همدلی و همگرایی برای عبور از شرایط امروز و خروج از وضعیت فعلی اقتصاد تلاش کنیم که امکانپذیر است و در آن صورت میتوانیم در پیگیری سیاستها موفق باشیم. وی تصریح کرد: موفقیتهای اقتصادی پشتوانه سیاسی محکمی برای کشور است و در عرصه مبارزات سیاسی هم میتوانیم موفق شویم و انتظار ما از کارشناسان و رسانهها این است که با نقدهای علمی و صادقانه خود به ما کمک کنند و رهنود دهند و در آن صورت همه موفق خواهیم شد.
نرخ سود بانکی باید کاهش پیدا کند.
وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به کاهش نرخ تورم گفت: با توجه به نرخ تورم، نرخ سود نیز باید کاهش پیدا کند. علی طیبنیا، وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا با توجه به کاهش نرخ تورم با کاهش نرخ سود بانکی نیز روبهرو خواهیم بود و این امر در شورای ملی پول و اعتبار بررسی خواهد شد یا خیر، گفت: این موضوع را بررسی میکنیم و با توجه به نرخ تورم، نرخ سود بانکی نیز باید کاهش پیدا کند.
بانکها کمتر از 20 درصد سپردههای مردم را قرضالحسنه میدهند
طراح طرح محدود کردن اختیارات بانکها گفت: با بررسیهای انجام شده یکی از مهمترین عوامل مشکلساز، نظام بانکی است که برای حل این مشکل اختیارات بانکها باید محدود شود. محمد سلیمانی در تشریح دلایل ارائه طرح
یک فوریتی الحاق ۷ بند به ماده ۳۴ قانون پولی و مالی کشور، گفت: بانکها برخلاف وظیفه بانکداری خود سالهاست که بنگاهداری کرده، اعتبار خلق میکنند یا وارد بازار مسکن، سکه و طلا میشوند و به این شکل نقدینگی را به بازارهای سوداگری پمپاژ میکنند. نماینده مردم تهران گفت: باید کاری کرد تا منابع بانکی از بازار سوداگری خارج و به بخش تولید وارد شود، این کار با توصیه و گفتار درمانی قابل انجام نیست.به گفته این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، تعداد شعب بانکی و هزینههای نگهداری بانکی افزایش ولی بهرهوری و کارآیی این نظام کاهش یافته است.وی با اشاره به سودآوری بانکها گفت: در برخی بانکها در بورس تا ۸۰ درصد بازدهی دارند در حالی که این بازدهی در سایر کشورها کمتر از ۱۰ درصد است. وی نقش بانکهای خصوصی در تولید ناخالص ملی را از بانکهای دولتی کمتر دانست. سلیمانی ابراز تأسف کرد که بانکها از مردم قرضالحسنه میگیرند ولی کمتر از ۲۰ درصد این منابع را به مردم قرضالحسنه میدهند.پس از تشریح طرح مذکور که به امضای ۱۱۸ نماینده مجلس رسیده است، از ۲۳۰ نماینده حاضر در جلسه ۱۶۱ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع صادر شد و به این ترتیب مجلس با رسیدگی یک فوریتی این طرح موافقت کرد.
منبع: وطن امروز