به گزارش خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، حسینی تاش معاون راهبردی دبیر شورای عالی امنیت ملی در همایش ملی واکاوی روند پیشبرد سیاست هستهای در دولت یازدهم که در وزارت امورخارجه برگزار شد، در مورد شیوههای مدیریت منازعه هستهای بر شیوه رقابت و مصالحه اظهار داشت: در این دو روش طرفین حساسیتهای یکدیگر را باید تا حدودی به رسمیت بشناسند و به نوعی شدت مواضعشان را مدیریت کنند.
وی ادامه داد: این سیاست بستر و زمینهای دارد که هم سیاست هستهای ایران یکی از ارکان آن است و هم سیاست خارجی آن و این سیاست وضعیت و جایگاه ایران در فضای بینالمللی و منطقهای را نشان میدهد.
حسینی تاش افزود: نظام روابط بینالملل یک جامعه با حقوق برابر نیست بلکه یک سازمان اجتماعی است که هر یک از واحدها دارای هویت مستقل است و بر اساس این هویت نقشی برای خود در نظام بینالملل تعریف میکند و در تمام تعاملات بینالمللی مفهوم هویتسازی مورد بحث است و کشورها بر این اساس به دنبال موقعیتیابی هستند.
معاون راهبردی دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت :مذاکره نمی تواند مبنی بر افسانه اول که همان تهدید جلوه دادن ایران است، باشد. مذاکره در چنین فضایی امکانپذیر نیست، مگر اینکه قرار باشد ما تغییر وضعیت دهیم. معتقدم فضای مذاکره باید نسبتی بین افسانه اول و دوم باشد و به نوعی بین این دو داستان مصالحه ایجاد شود.
وی گفت: نباید توقع داشته باشیم که ایران و آمریکا با ورود به مذاکرات چرخشی هویتی پیدا کنند نه ایران و نه آمریکا قرار نیست در مذاکره تغییر هویتی دهند.
حسینی تاش افزود: نرمش لازمه ورود به مذاکره است و نمی توان بدون این فرض وارد مذاکره شد.سیاست برد برد یعنی سنتز جدیدی از دیالکتیک مواضع گذشته ایجاد کنیم. باید به مدل و تعریف جدیدی برسیم که در آن مواضع در مقابل هم تعریف نمیشوند بلکه در کنار هم تعریف میشوند که به نظر من این انتظار بسیار بزرگی است که بخواهیم مواضع ایران و یا آمریکا در کنار هم قرار گیرند.