به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» محمود واعظی عصر امروز در مراسم اعطای مجوز ارتقاء پروانه نسل سوم به اپراتور ایرانسل در خصوص مزایای خدمات نسل سوم و بالاتر تلفن همراه با بیان اینکه با اجرای خدمات نسل سوم تلفن همراه تکنولوژی از اسارت مجوز گرفتن آزاد شده است خاطرنشان کرد: با اجرای خدمات نسل سوم کار و سرمایه گذاری بالایی اتفاق افتاده است.
وی افزود: از امروز مراکز استان ها و شهرهای بزرگ به تدریج خدمات نسل سه را دریافت خواهند کرد و از این پس همه مشترکان و مردم شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک باید بتوانند توسعه خدمات همراه را به صورت ملموس حس کنند.
واعظی با تأکید بر اینکه سرعت گسترش خدمات نباید در سایه افت کیفیت اتفاق بیفتد به اپراتورها توصیه کرد در اجرای خدمات نسل سوم و با اجرای پایلوت آن نقص های شبکه خود را پیدا و رفع کنند.
وی با اشاره به میزان سرمایه گذاری دو اپراتور ایرانسل و همراه اول یادآور شد: ایرانسل و همراه اول در مجموع سه تا پنج میلیارد تومان برای اجرای خدمات نسل سه هزینه کرده اند که انتظار می رود بخش خصوصی چندین برابر این مبلغ را به بخش آی سی تی کشور وارد کند.
وی با اشاره به اینکه با اعطای پروانه خدمات نسل سوم گسترش بیشتری پیدا خواهد کرد یادآور شد: مجموعه وزارت ارتباطات نباید برای مراجع تقلید دغدغه ایجاد کند و باید خدمات خود را با توجه به مسائل اخلاقی و فرهنگی ارائه دهد.
وزیر ارتباطات با اشاره به تأثیرات اجرای خدمات نسل سوم اظهار داشت: با اجرای خدمات نسل جدید تلفن همراه حجم دیتای جابه جا شده نسبت به قبل دو برابر شده است اما ظرفیت ترافیک بین الملل تغییری نکرده که از همین رو باید بتوانیم بستری مناسب برای ارائه خدمات و محتواهای بومی فراهم کنیم.
وی درادامه با اشاره به آماری از استفاده مشترکان از خدمات نسل سوم تأکید کرد: میانگین مصرف کاربران استان قم از خدمات نسل سوم تلفن شبکه همراه در سه هفته اجرای طرح پایلوت ایرانسل سه برابر تهران بوده است چرا که تولید محتوای این استان از همه کشور بالاتر است.
واعظی در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه میزبانی وب سایت های در داخل خاطرنشان کرد: در سال گذشته ده درصد میزبانی ها داخل کشور و 90 درصد آنها خارج از کشور بوددر صورتی که امروز 34 درصد میزبانی ها در داخل کشور و 66 درصد آنها در خارج از کشور است.
وزیر ارتباطات اجرای نسل سوم خدمات تلفن همراه را گام مهمی دراجرای شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و یادآور شد: آی سی تی به عنوان توانمندساز صنایع می تواند کلیه مشکلات کاربران را برطرف سازد.