کد خبر:۳۵۲۳۶۸

اعطای تسهیلات ویژه به بخش خصوصی برای حضور در شبکه ‌آزمایشگاهی

رئیس شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های‌ راهبردی معاونت علمی با تاکید بر اینکه از حضور بخش خصوصی در شبکه آزمایشگاهی در قالب تسهیلات ویژه حمایت می‌شود، گفت: تاکنون 3 مورد از آزمایشگاه‌های عضو این شبکه از بخش خصوصی دراین شبکه پذیرفته شده است.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» رضا اسدی فرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی با اشاره به اهمیت تاسیس شبکه آزمایشگاهی و ضرورت وجود آن در کشور افزود: شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی کشور قصد دارد تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی موجود را تحت یک نظام مناسب وارد چرخه خدمات‌رسانی کند.

 

وی با اشاره به تجربه موفق شبکه آزمایشگاه نانو فناوری اظهار داشت: بر این اساس بنا شد همین الگو به صورت جامع‌تر و در تمامی حوزه‌های فناوری راهبردی در قالب شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی کشور پیاده شود. حتی شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو نیز در این شبکه ادغام شده و در حقیقت شبکه جامعی ایجاد شده تا همه حوزه‌ها بتوانند تجهیزات آزمایشگاهی را به صورت اشتراکی مورد استفاده خود قرار دهند.

 

مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی با بیان اینکه طی دو ماه گذشته از زمان آغاز فعالیت این مجموعه، دبیرخانه آزمایشگاهی فناوری راهبردی تشکیل شده است، ادامه داد: کارشناسان دبیرخانه پس از استقرار نسبت به انتشار فراخوانی اقدام کردند تا آزمایشگاه‌های کشور بتوانند عضو این شبکه شوند.

 

وی با تاکید بر اینکه سایت اینترنتی این شبکه به نشانی www.Labsnet.ir با امکانات مختلفی ایجاد شده است، خاطر نشان کرد: ؛ آزمایشگاه‌های متعددی درخواست‌های عضویت خود را به این شبکه ارسال کرده‌اند و مورد ارزیابی واقع شده‌اند. با حدود 160 دانشگاه، پژوهشگاه و مجموعة آزمایشگاهی مکاتبه صورت گرفته است و از این میان 31 درخواست به دبیرخانه شبکه ارسال شده است که از این تعداد 13 مورد به صورت قطعی یا آزمایشی به عضویت شبکه درآمده‌اند؛ مابقی تحت بررسی و در دست بازدید هستند تا در صورت احراز شرایط لازم به عضویت این شبکه دربیایند.

 

اسدی فرد به پروتکل‌های این شبکه اشاره کرد و گفت: بر اساس این پروتکل‌ها، آزمایشگاه‌های عضو این شبکه باید به همه محققین و صنایع که به آنها مراجعه می‌کنند خدمات مناسب ارائه کنند، استانداردها را رعایت کرده و مشتری‌مداری را محور اصلی کار خود قرار داده و زمان کافی در طول هفته جهت ارائه خدمات به مراجعین اختصاص دهند؛ بنا بر ارزیابی‌های دوره‌ای که انجام می‌شود، معاونت علمی و فناوری برای رفع خلأها و کمبودها، توسعه و تجهیز بیش‌تر، از این آزمایشگاه‌ها حمایت‌هایی انجام می‌دهد. استانداردسازی خدمات، خرید قطعات مصرفی و جانبی، تعمیر، نگهداری و کالیبراسیون دستگاه‌ها سرفصل‌های حمایتی معاونت علمی از این آزمایشگاه‌ها هستند.

 

رئیس شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، در خصوص اثرگذاری این شبکه در سهولت استاندارد و تأییدیه‌ها بیان کرد: یکی از برنامه‌ها و اهداف مهم شبکه آزمایشگاهی این است که اعضای شبکه با تجهیز خود به توانمندی لازم در صدور تأییدیه‌های مختلف بر اساس نیاز صنایع کشور برسند و در اصطلاح به صورت آزمایشگاه مرجع یا در اصطلاح صحیح‌تر آزمایشگاه همکار نهادهای قانونی مثل وزارت بهداشت یا سازمان مجیط زیست درآیند.

 

وی با اشاره به پروتکل‌ها و قواعد عضویت در این شبکه آزمایشگاهی اظهار کرد: در واقع این الزامات پیچیده نیستند. شرایط بسیار شفاف و مشخص است و یک آزمایشگاه برای این‌که وارد این شبکه شود، باید یک سری قواعد را رعایت کند. به طور مثال آزمایشگاهی که در یک دانشگاه مستقر است و فقط سه یا چهار ساعت در هفته، فقط به افراد آن مجموعه خدمات می‌دهد، نمی‌تواند ذیل مجموعه قرار بگیرد. رعایت قواعد مشتری‌مداری و ارائه خدمات مداوم در هفته جزو الزامات عضویت در شبکه آزمایشگاهی‌ست.

 

رئیس شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی به حمایت ویژه از حضور بخش خصوصی و تأثیرگذاری آن اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی می‌تواند در ارایه خدمات آزمایشگاه مناسب خیلی مؤثر باشد. چراکه اگر بخش خصوصی آزمایشگاهی را راه‌اندازی می‌کند به دنبال کسب درآمد از آن است به همین جهت بهره‌وری آنها نسبت به آزمایشگاه‌های بخش دولتی بهتر است. ما از حضور بخش خصوصی استقبال می‌کنیم و تاالان سه مورد از آزمایشگاه‌های عضو این شبکه از بخش خصوصی هستند. از بخش خصوصی در قالب وام‌های قرض‌الحسنه کم‌بهره حمایت می‌شود تا بتوانند تجهیزات خود را به‌روزرسانی کنند و خدمات بهتری ارائه دهند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار