به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، یکی از موضوعاتی که همواره هواپیماهای مسافربری و سایر هواگردها را تهدید کرده است حوادث هوایی مانند برخورد پرنده ها با موتور هواپیما، وقوع چاله های هوایی یا اصابت صاعقه است که می تواند خطرات بسیاری را تا حد سقوط هواگرد، به وجود بیاورد.
در صنعت هوانوردی، از چاله های هوایی با نام توربولانس یاد می کنند که همان جریان هوای قوی به سمت پایین در هنگام پرواز هواپیما است و هنگامی که هواپیما با توربولانس برخورد کند، دچار تکانهای شدید میشود از این رو اصطلاحا آن را چاله هوایی گویند.
طی روزهای گذشته، یک فروند هواپیمای بویینگ 747 ایران ایر که از شرق اروپا عازم کشورمان بوده است در مسیر بازگشت خود با یک چاله هوایی بزرگ مواجه شده و خطر بزرگی از کنار مسافران و خدمه پروازی این بویینگ هما گذشته است.
البته اگر همچون سایر حوادث هوایی، تجربه و اقدام متبحرانه خلبانان ایرانی در کنار لطف خداوند نبود، نمی توان سرنوشت دقیقی را برای برخورد با این چاله هوایی بسیار خطرناک متصور بود. بررسی های صبحانه از سایت مرجع هوانوردی و هوافضای پارسی نشان می دهد این هواپیما با صدماتی در دماغه یا همان Nose radom و برخی نقاط بدنه مواجه شده که می تواند ناشی از اصابت رع و برق یا یخ باشد که در هر دو صورت خطرناک است و باید خداوند را به خاطر رفع این خطر شکر کرد.
هواپیمای مذکور به شماره رجیستری EP-IAG یکی از هواپیماهای باسابقه و قدیمی ایران ایر محسوب می شود که سالهاست در مسیرهای مختلف پروازی خارج از کشور در خدمت مردم کشورمان است و با توجه به اتفاقات رخ داده فعلا زمینگیر بوده و کارشناسان فنی ایران ایر در حال بررسی این هواپیما و فراهم کردن شرایط پرواز دوباره این بویینگ 747-200 هستند.
منبع: صبحانه