به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، حدود 2 هفته تا شروع بازیهای آسیایی صدای آژیر خطر بلند شده؛ آنقدر صدای این زنگ بلند است که حتی خود وزیر ورزش هم متوجه آن شده است. اظهارنظر عجیب محمود گودرزی درباره «شانسی بودن» چهارمی ایران در بازیهای آسیایی گوانگجو هفته پیش در رسانهها، لابهلای حواشی دخالتش در قضیه قرارداد کارلوس کیروش گم شد اما حضور وزیر ورزش در اردوی تیمهای کشتی و وزنهبرداری و حاشیههای ایجاد شده کافی بود تا ورزش ایران متوجه وضعیت «قرمز» در آستانه بازیهای آسیایی شود.
هفدهمین دوره بازیهای آسیایی از 18 روز دیگر در شهر اینچئون کرهجنوبی آغاز میشود. یکی از مهمترین مباحثی که این روزها در محافل ورزشی مطرح میشود، این است که ایران چه جایگاهی در این بازیها به دست میآورد. هرچند گودرزی تلاش کرده در این مدت کمتر درباره جایگاه ورزش ایران در بازیهای آسیایی دست به پیشبینی بزند اما حرفهای عجیبش درباره «شانسی بودن» چهارمی ایران در بازیهای آسیایی اینچئون نشان میدهد که خود سکاندار ورزش ایران هم خیلی به نتایج رشتههای مختلف ورزشی در بازیهای کرهجنوبی و تکرار افتخارآفرینیهای ورزش در بازیهای آسیایی گوانگجو خوشبین نیست.
مشکلات اردویی که ورزشکاران و مربیان تیمها در رشتههای مختلف دارند و ناآماده بودن بیشتر المپینهای ایران بزرگترین مشکل است؛ مشکلی که گودرزی خودش دوشنبه عصر آن را در بگومگویی که با یکی از طلاییهای ایران در المپیک لندن داشت، متوجه شد. گودرزی دوشنبه عصر طوری برنامهریزی کرد که اول در اردوی تیم ملی کشتی حاضر شود، بعد از آن در همسایگی خانه کشتی به سالن وزنهبرداری برود و تلاش وزنهبرداران را در فاصله 18 روز تا شروع بازیهای آسیایی از نزدیک ببیند اما اتفاقی که در سالن کشتی افتاد، وزیر را بیشتر از پیش متوجه ورزش ایران و مدیریت ضعیف آن کرد. امید نوروزی که بین کشتیگیران به «صریح بودن» شهره است، هنگام حضور وزیر از مشکلات مدیریتی در ورزش گلایه کرد و گفت وزیر باید به این شرایط رسیدگی کند و برنامهای بریزد تا کشتیگیران به حقوق معوقه 10ماههشان برسند. بعد از این صحبت، وزیر پاسخ نسبتا تندی به گله قهرمان المپیک داد و خطاب به او با این مضمون گفت: «اگر قسمت مالی وزارتخانه چیزی داشت، مال شما». بعد از این حرف، قهرمان المپیک و جهان از دست گودرزی ناراحت میشود و میگوید: «اگر شما پول ندارید برای چه اینجا هستید و به اردوی تیمهای مختلف میروید؟» بعد از این بگومگو، گودرزی با ناراحتی سالن کشتی را ترک کرده و به سالن وزنهبرداری میرود.
عصبانیت وزیر از این اتفاق باعث شد حتی او با خبرنگارانی که در سالن وزنهبرداری حضور داشتند هم گفت وگو نکند البته این قضیه خیلی بازتاب رسانهای نداشت و تنها برنا از زیرمجموعههای دولت و وزارت ورزش با حملهای عجیب به قهرمان المپیک نوشت؛ «ادب مرد به ز دولت او است». امید نوروزی هم دیروز چندان در دسترس نبود اما در گفتوگویی کوتاه درباره آن اتفاق اظهار کرد: من تنها از وزیر درخواست کردم هوای کشتیگیران را بیشتر داشته باشد اما وی طاقت این انتقاد را نداشت. یک وزیر باید آستانه تحملش را بالا ببرد. من حرف خاصی نزدم و نمیدانم چرا وزیر ورزش چنین واکنشی نشان داد. به هر حال اتفاقاتی که در ورزش ایران افتاده امیدوارکننده نیست.
از یک طرف تمام فکر و ذکر وزارت ورزش به عنوان متولی اصلی ورزش روی موضوع تمدید قرارداد کیروش و برکناری یکی، دو تن از مسؤولان فدراسیون فوتبال و موضوعات غیرورزشی است و از یک طرف دیگر اخبار امیدوارکنندهای هم از تیمهای ورزشی به بیرون درز نمیکند تا همه این اتفاقات باعث ناامیدی وزیر و همکارانش شود. کاروان ایران با 282 ورزشکار که 55 ورزشکار آن را بانوان تشکیل میدهند، در هفدهمین دوره بازیهای آسیایی شرکت میکند. این درحالی است که کاروان ایران در بازیهای آسیایی 2010 با 370 ورزشکار (282 مرد و 86 زن) شرکت کرده بود که با کسب 20 مدال طلا، 14 نقره و 25 برنز برای نخستین بار به عنوان چهارم دست یافته بود اما هرچه به شروع بازیها نزدیکتر میشویم یکی از موضوعات مورد بحث در بین جامعه ورزش، جایگاه ایران در این بازیهاست و اینکه ایران میتواند عنوان چهارمی بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو را تکرار کند یا خیر؟ ایران در 2010 با کسب 20 مدال طلا به عنوان چهارم رسید اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و همچنین مسؤولان وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک، ایران برای دفاع از این عنوان به کسب 22 تا 25 مدال طلا نیاز دارد چرا که میزبانی کره جنوبی شرایط را برای کسب مدال طلا برای ایران و بسیاری از رقبا سختتر خواهد کرد. همچنین رقیب جدی دیگر ایران، قزاقستان است که دوره قبل با فاصله کمی از ایران به مقام پنجم رسید و در این دوره نیز رقابت شانه به شانهای با ایران خواهد داشت.
منبع: وطن امروز