اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، درباره مذاکرات ایران و 1+5 و مذاکرات دوجانبه با دولتمردان آمریکایی اظهار داشت: هم دولت قبلی هم و دولت فعلی خواهان مذاکره با طرف غربی بودند، دولت قبلی برای رفع تحریمها درخواست کرد تا مذاکره با 1+5 ادامه یابد و مقام معظم رهبری با وجود تاکید بر اینکه این مذاکرات به نتیجهای نخواهد رسید اما با درخواست دولت موافقت کردند و دولت قبلی چند بار به صورت محرمانه در عمان با آمریکاییها دیدار و گفتگو کرد که هیچ نتیجهای در بر نداشت.
وی تصریح کرد: اما دولت یازدهم اصرار زیادی به مذاکره با آمریکا برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای دارد به طوریکه با خوشبینی زیاد انتظار داشت تا در 6 ماه اول به نتیجه برسد و تحریمها برداشته شود اما نه تنها تحریمها برداشته نشد بلکه تحریمهای جدیدی علیه کشورمان وضع شد. توافقنامه ژنو نیز باعث شد تا بسیاری از فعالیتهای هستهای ما محدود شود و به فعالیتهای خود ادامه ندهد در حالیکه در در قبال این اقدامات ما تنها توانستیم بخشی از اموال بلوکه شده خودمان را در هشت قسط بگردانیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: در حال حاضر دولت یازدهم پافشاری بیش از حدی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات دارد، اما همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند ما نباید به آمریکاییها خوشبین باشیم چراکه آنها همواره به دنبال منافع خود بوده و هیچ سودی برای ما نخواهند داشت.
وی تاکید کرد: در حال حاضر چند اختلاف اساسی در مذاکرات وجود دارد، بحث تحریمها، غنیسازی، رآکتور آب سنگین اراک از جمله موارد مهمی بوده که غربیها با این موضوع کنار نخواهند آمد و ما نباید امتیازی به آنها بدهیم. مقام معظم رهبری حدود دوماه گذشته بر 190 هزار سو تاکید کردند در حالیکه ما به دنبال کاهش سطح غنیسازی در مذاکرات با طرف غربی هستیم. شورایعالی امنیت ملی همواره با تمام دقت در حال پیگیری این موضوع بوده و تمام خطوط خط قرمز را مدنظر قرار میدهد اما تیم مذاکره کننده ایرانی نباید امتیازی به غربیها برود.
کوثری خاطرنشان کرد: بعید به نظر میرسد مذاکرات ایران با 1+5 به نتیجه برسدو باید محکم با طرف غربی به پای میز مذاکره بشینیم. دولت یازدهم اعتقاد دارد که چون مردم ایران به ایشان رای دادهاند پس باید در مذاکرات به نتیجه برسد در صورتیکه باید همواره به مراقب غربیها و به خصوص آمریکاییها باشیم و نباید به آنها بیش از حد خوشبین بود.