کد خبر:۳۵۳۷۸۶
تور علمی- 21

بومی سازی دستگاه همودیالیز در کشور/ قرار گرفتن ایران در میان کشورهای دارای دانش فنی

پژوهشگران پارک علم و فناوری پردیس با طراحی و ساخت دستگاه همودیالیز برای جدا سازی اوره و کراتین از خون بیماران کلیوی، نام ایران را در لیست کشورهای دارنده دانش فنی تولید این دستگاه قرار دادند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، دستگاه همودیالیز به عنوان یک وسیله خارج از بدن، نقش کلیه را برای بیماران دچار نارسایی کلیه ایفا می‌کند. این دستگاه قادر به جدا سازی فرآورده‌های نهایی سوخت پروتئین از خون مانند اوره و کراتین، حفظ غلظت املاح خون در محدوده طبیعی، تنظیم اسیدیته خون و تنظیم مایع اضافی خون است.

 

نیاز شبکه درمان و مراکز دیالیز کشور به دستگاه همودیالیز بسیار زیاد است و از همین تعداد دستگاه‌های موجود در مراکز دیالیز، تعداد زیادی از آنها نیاز به تعمیر داشته و می‌بایست جایگزین شوند. همچنین با توجه به تعداد افرادی دیالیزی، بروز و شیوع سالانه بیماران دیالیزی و وضعیت دستگاه‌های دیالیز موجود در کشور، نیاز به دستگاه‌های همودیالیز بیشتر در کشور احساس می‌شد.

 

از این رو پژوهشگران پارک فناوری پردیس اقدام به طراحی و ساخت این دستگاه کرد.

 

بومی بودن نرم‌افزارهای این دستگاه و قابلیت اضافه کردن موارد اضافی درخواستی توسط مراکز درمان از مهمترین مزایای دستگاه همودیالیز عرضه شده است. علاوه بر آن این دستگاه دارای مودم GPRS برای  ارسال وضعیت عملکردی و خطاهای احتمالی دستگاه است.

 

هزینه پایین و سرعت بالا در زمینه خدمات پس از فروش به جهت دسترسی به قطعات ساخت داخل و همچنین بهای تمام شده پایین‌تر نسبت به دستگاه‌های مشابه داخلی از دیگز مزیت‌های دستگاه همودیالیز ساخته شده در کشور است.

 

آمریکا، آلمان، ژاپن، ایتالیا از مهمترین کشورهای تولید کننده و دارای دانش فنی این محصول هستند که با عرضه این دستگاه از سوی محققان کشور ایران جز کشورهای دارنده دانش فنی این محصول قرار گرفت.

 

با توجه به نیاز کشور به این دستگاه و خدمات وابسته به آن و عدم ارتباط و واردات مناسب محصول مشابه از کشورهای صاحب فناوری بر اساس تحریم‌های جاری، این دستگاه بومی شده و مزیت‌های زیادی نسبت به نمونه خارجی دارد و می‌تواند مانع از اثر تحریم‌ها شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار