وی گفت: امروزه، محور شیعی در خاورمیانه از تهران تا بغداد و بیروت اعلام موجودیت کرده است و این فرصتی بی بدیل را برای ایران فراهم آورده تا امپراتوری پارسی را تحت لوای شیعه احیاء کند.
کسینجر ادامه داد: بدون شک امپراتوری شیعی شکل خواهد گرفت، چرا که نقشه خاورمیانه در حال تغییر است و مرزهای کنونی که ماحصل سال های پس از فروپاشی عثمانی و جنگ اول جهانی (1919-1920) در حال از فروپاشی است. شرایط کنونی منطقه، ایران را به جهت استراتژیک در جایگاهی بسیار قدرتمند قرار داده است.
من ایران را مشکل بزرگ تری از داعش می دانم. داعش گروهی از ماجراجویانی با ایدئولوژی بسیار خصمانه است. به منظور کسب جایگاه حقیقی و راهبردی در خاورمیانه، داعش باید سرزمینهای بیشتر و بیشتری را تحت سلطه خود در آورد.
معتقدم مقابله با گروهی چون داعش بسیار کنترلپذیرتر از رویارویی با ایران است. کسینجر با اشاره به قتل خبرنگاران آمریکایی توسط داعش، آن را توهینی آشکار به ایالات متحده دانست.
به نظر من، در پاسخ به توهین داعش، ارتش آمریکا باید حملات گسترده ای بر ضد مواضع این گروه ترتیب دهد. آمریکا باید داعش را از طریق حملات هوایی مورد هجوم قرار داده ولی خود را درگیر نبرد زمینی با این گروه نکند.
پس از حملات هوایی قدرتمند، در صورت مشارکت سایر کشورها میتوان پیشرفت زمینی را نیز آغاز و برای ریشهکن کردن داعش اقدام کرد. وزیر خارجه ریچارد نیکسون درباره بحران اوکراین نیز گفت: غرب و روسیه دیدگاههای کاملاً متفاوتی پیرامون مسئله اوکراین دارند.
روسیه، اوکراین را به عنوان جزئی از میراث تاریخی خود میداند. کسینجر بهترین راه حل برای حل بحران اوکراین را تبدیل این کشور به فنلاند و یا اتریش دیگر میداند، به نحوی که این کشور به عنوان پلی بین روسیه و غرب عمل کند.
این نظریه پرداز آمریکایی درباره نامزدی هیلاری کلینتون برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 گفت: هیلاری دوست شخصی خوبی است و گمان میکنم رییس جمهور خوبی نیز باشد . اما نامزدی او مرا با چالشی عمده مواجه میکند، چرا که در این انتخابات مثل همیشه از جمهوریخواهان حمایت خواهم کرد.
این اولین بار نیست که کسینجر به توان گستردهی ایران اذعان میکند. دو سال پیش کسینجر در خصوص مسائل خاورمیانه گفته بود: من به نظامیان آمریکایی گفتم که ما باید هفت کشور خاورمیانه را به دلیل منابعی که دارند، اشغال نماییم و آنها هم تقریباً این مأموریت را انجام دادند.
همه میدانند که منظور من از این دستور به نظامیان چه بود، اما باید متذکر شوم که این نظامیان این بار بیش از حد گوش به فرمان بودند. این آخرین پله است، و این ایران است که توازن را بر هم زده است.