به گزارش خبرنگار سياست خارجی «خبرگزاري دانشجو»، علي لاريجاني رئيس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در همايش بينالمللي "علماي اسلام در حمايت از مقاومت فلسطين" که در هتل المپیک در حال برگزاری است، با اشاره به اهميت اين نشست پس از جنگ سوم غزه اظهار داشت: اين نشست در شرايطي كه پس از جنگ سوم غزه قرار داريم بسيار با اهميت است و با درود بر روح پرفتوح امام خميني (ره) امروز براي رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز آرزوي سلامتي ميكنيم چرا كه ايشان اخيرا يك عمل جراحي را سپري كردند.
رئيس مجلس با اشاره به عيادتش از مقام معظم رهبري ادامه داد: در ديداري كه صبح امروز من از ايشان داشتم و از وي عيادت كردم خوشبختانه عمل موفقيتآميز بوده و حال ايشان خوب است.
وي افزود: در رابطه با فلسطين و فراز و فرودهايي كه در طول تاريخ به ويژه دهههاي اخير داشته كنفرانسها مقالات و كتب زيادي نوشته شده است اما در جنگهاي اخير رژيم صهيونيستي چه در جنگ 33 روزه و چه در غزه شرايطش تغيير كرده و به همان ميزان شگردهايش را نيز تغيير داده است.
لاريجاني در ادامه بيان داشت: اين نشست كه با حضور علماي جهان اسلام برگزار مي شود بسيار بااهميت بوده و بايد دانست پيشنهاداتي كه مطرح مي شود نظير "اتحاديه علماي مقاومت" ميتواند يكي از راهكارهاي كمك به حل مسئله فلسطين باشد اما اين يك قرن اخير ما در فلسطين شرايط متفاوتي را ديدم.
رئيس مجلس تصريح كرد: داستان قرن اخير فلسطين يك داستان پرغصه است كه البته در آن عبرتهاي بسياري نيز نهفته است.از حملات محمدعلي پاشا كه به قصد كشورگشايي انجام ميداد تا مسائلي كه پس از جنگ جهاني اول رخ داد و همچنين تحقق رژيم صهيونيستي و تا چند جنگ اخيري كه رخ داد همگي عبرتهايي را در خود نهفته دارند كه ميتوانند به ما بفمانند امروز چه راهي را بايد دنبال كنيم.
لاريجاني در ادامه تصريح كرد: اولين نكته كه بايد به آن توجه كرد اين است كه بررسي شرايط گذشته فلسطين ميتواند راهكارهايي را بين امت اسلامي به ويژه نخبگان روشن كند و بفهماند كه شرايط فلسطين امروز يك موضوع تنها نيست و هدف از اين كار رژيم صهيونيستي طراحي بسيار بزرگتري بوده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: يكي از مشكلاتي كه اين رژيم به وجود آورده اين است كه هدف تحقق از اين رژيم مشخص نشده و به همين دليل برخي كشورها تصور ميكنند كه اگر با آن سازش كنند ميتوانند مشكلات را حل كنند و بنابر همين دليل گاها طرح صلح ميدهند در حالي كه صورت مسئله چيز ديگري است و زماني كه رژيم صهيونيستي در كشورهاي غربي شكل گرفت هدف بزرگتري را دنبال ميكرد.
لاريجاني در ادامه اذعان داشت: تا زماني كه مشكل و دشمن شناخته نشود راهحلها موضعي و يا گاها غلط است و در شرايطي كه مباحث سياسي نميگذارد بسياري از زمينهها ديده شود نمي توان حاصلي به دست آورد.
وي در ادامه بيان داشت: يكي از جملاتي كه ماكس نوردو ميگويد اين است كه يهوديان نگهبان مسير پر مخاطره راه هندوستان هستند به اين معنا كه اگر بتوانند خاورميانه را به وسيله يهوديان در اختيار بريتانيا قرار دهند اين مسير هموار ميشود و اين موضوع يكي از شواهد بسياري است كه نشان ميدهد نميتوانيم با يك استراتژي در مقابل برخوردهاي تاكتيكي بايستيم و امروز ما گرفتار برخوردهاي تاكتيكي رژيم صهيونيستي هستيم.
وي افزود: از جمله اشكالاتي كه در طي اين چند دهه گذشته با آن روبرو بوديم به خاطر درست درك نكردن اين مسئله بوده و اقدامات به ظاهر مليگرايانه تاكنون نه تنها هيچ بخشي از مشكل را حل نكرده بلكه گاها زمينهساز تشديد اين برخوردها شده است.
لاريجاني تاكيد كرد: اگر جريانهاي مليگرايانه در مسير اسلام قرار داشته باشند ميتوانند راهگشا باشند اما اگر به ذات خود متكي باشند تنها باعث تفرقه خواهند بود و ما از اين طريق ضربههاي بسياري خوردهايم.
وي ادامه داد: از ابتداي آنكه محمدعلي پاشا وادي عثماني به قصد كشورگشايي حملات بسياري را انجام ميداد و تا جنگ جهاني اول كه آمريكا و فلسطين و فرانسه به دنبال شكست عثماني بودند در همه موارد جريانهاي به ظاهر مليگرايانه باعث ميشد سر آنها كلاه برود و همين موضوع باعث شد نفوذ فرانسه در خاورميانه و منطقه بيشتر شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: تاريخ گذشته نشان ميدهد لشكركشيها و يا جريانهاي به ظاهر مليگرايانه بيشتر عامل نفوذ غربيها در منطقه شده و امروز ما اين تجربه تاريخي را داريم كه بايد از آن استفاده كنيم و بدانيم در كدام مسير گام برداريم.
وي ادامه داد: يكي ديگر از نكات و شواهدي كه ميتوان به آن اشاره كرد در زمان استقلال سوريه بود كه انگليس و فرانسه از مخالفان آن بودند و اين جريان به ظاهر مليگرايانه چند ماه بيشتر طول نكشيد و نه تنها كمكي نكرد بلكه عامل نفوذ بيشتر در منطقه شد.
لاريجاني تصريح كرد: نداشتن استراتژي قوي در كشورهاي عربي و متناسب با سطح تهديد يكي از مشكلاتي است كه با آن روبرو هستيم، از دست دادن ايران براي غرب بزرگترين ضربه پس از جنگ جهاني دوم بود.
وي در ادامه با اشاره به انقلاب اسلامي ايران به عنوان انقلابي كه احياي تفكر اسلامي را به دنبال داشت اظهار داشت: انقلاب اسلامي ايران جان تازهاي به حركتهاي اسلامي داد كه با تفكر امام خميني (ره) در سال 1971 در ايران رخ داد و اين جمله بسيار شنيده شد كه از دست دادن ايران براي غرب بزرگترين ضربه پس از جنگ جهاني دوم است.
لاريجاني در ادامه بيان داشت: انقلاب ايران يك فكر نو بود كه حياتي تازه براساس تفكر اسلامي را رقم زد.
وي افزود: اينكه مقاومت در فلسطين و حماس تاثير بسياري در خاورميانه دارد به دليل حركتي بود كه از انقلاب اسلامي شروع شد كه زنده شدن اسلام را به دنبال داشت و نشان داد به جاي رفتارهاي نظير كشورهاي غربي و جريانهاي مليگرايانه با يك تفكر نو يك انقلاب رقم خورد و اينكه امروز مردم فلسطين در زير بمباران ميگويند كه ميايستيم چيزي جز تفكر اسلامي نيست.
لاريجاني ادامه داد: در جنگ 33 روزه وقتي رژيم صهيونيستي با حزب الله روبرو شد يك شكست بزرگ خورد در جنگ 22 غزه در مقابل حماس اين شكست تكرار شد و در جنگ سوم نيز اخيرا شكست ديگري خورد كه نشان ميدهد بايد از گذشته درس بگيريم و امروز يك توانمندي جديد پيش روي ما قرار دارد و آن تفكر اسلامي است كه بايد از آن استفاده كنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه اظهار داشت: امادر اين ميان ما يك نقص داريم و آن اين است كه كشورهاي اسلامي كه تحركهاي اسلامي را به وجود آوردهاند دولتهايي يا خنثي و يا مخالف دارند و اين خلا همراهي وجود دارد.
وي افزود: اگرچه ما با وارسي شرايط فلسطين به اين نكته ميرسيم كه يك بلوغ سياسي بين امت اسلامي به وجود آمده است اما دو عامل اين اميد را كاهش ميدهد يكي دسيسههاي كشورهاي قدرتمند براي از بين بردن اين انقلابها و ديگري ايجاد بحرانهاي داخلي براي كشورها است.
لاريجاني ادامه داد: جنس حمايت ايران از غزه با حمايت سازمانهاي عربي متفاوت خواهد بود و بايد بدانيم امروز كشورهاي غربي جريانهاي افراطي را به وجود آوردهاند تا از اين طريق وهم و درگيري را ميان مسلمانان ايجاد كنند.
وي افزود: دولتهاي منفعل و غيرفعال معضلي است كه نشان ميدهد نياز است اين امتها يك نقش رهبري ديني براي خود داشته باشند كه با آن تكيه كنند و برررسي رويدادهاي گذشته بايد به ما نشان دهد كه كدام يك از طرحهاي سازش و يا جريانهاي ملي گرايانه تاكنون موفقيتي را به دنبال داشته است.
لاريجاني ادامه داد: شرايط دنياي اسلام تغيير كرده است به ويژه پس از جنگ اخير غزه و بايد قبول كرد كه دسيسه كشورهاي بزرگ غربي به دنبال اسلام است.
وي افزود: پس از جريانهايي نظير داعش در سوريه غربيها هم احساس خطر كردند اما در پاسخ كسيندر تحليلگر غربي كه گفته بود ايران اسلامي بيشتر از داعش خطرناك است چرا كه داعش يك گروه است و ميتوان آن را نابود كرد اما ايران يك تمدن است با پيشينه تاريخي كه ميتواند از ايران يك امپراطوري بسازد و اين تهديدي بسيار بزرگتر است بايد گفت ايران چه دليلي دارد كه به دنبال امپراطوري باشد و انقلاب اسلامي براي ايجاد وحدت به وجود آمد همان گونه كه در كلمات امام خميني كلمه وحدت بيش از تمامي كلمات وجود داشت و دغدغه اول انقلاب اسلامي عزت است و وحدت نيز براي همين عزت است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت:ايران به دنبال روشنگري امت اسلامي است كه فريب غرب را نخورد و ما نه در خليج فارس و نه در خاورميانه به دنبال دست نشانده نيستيم بلكه به دنبال برادري هستيم.
لاريجاني خاطر نشان كرد: اگر ما از حماس و جهاد و مقاومت حمايت ميكنيم به دليل وظيفه اسلامي است، ما به دنبال بازيهاي كوچك نيستيم و امام آموختهايم كه وظيفهاي بزرگ داريم، ما در شطرنج دشمن بازي نمي كنيم و انقلاب اسلامي يك راه است كه مسير سربلندي مسلمانان است.