کد خبر:۳۵۶۶۳۷

معافیت 15 ساله گمرکی شرکت‌های دانش بنیان/ بهره‌مندی محققان از تسهیلات صندوق نوآوری

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به حمایت 3 ساله این معاونت از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در دانشگاه‌ها، گفت: پس خروج این شرکت‌ها از دانشگاه علاوه بر بهره مندی از تسهیلات معاونت علمی به مدت 15 سال از پرداخت مالیات و گمرک معاف می‌شوند.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو" دکتر سعید سهراب‌پور قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان شرکت‌های دانش بنیان را یکی از محورهای اصلی اقتصاد دانش‌بنیان توصیف کرد و افزود: اقتصاد دانش‌ بنیان یک پدیده نوظهور در کشور ما است که با ورود نخبگان و استعدادهای برتر دانشگاه‌ها در این حوزه و با موفقیت آنان در بدست آوردن ثروت از راه علم و دانش، می‌توان این اقتصاد را در جامعه رونق داد و رویکرد جامعه را از سمت اقتصاد نفتی به سوی اقتصاد دانش‌بنیان تغییر داد.

 

وی با اشاره به نهادینه نشدن "دانش‌بنیان" در کشور، اظهار داشت: موفقیت نسل اول در فراهم شدن بستر برای نهادینه شدن این فرهنگ در میان مردم بسیار موثر است. البته این مهم مستلزم کسب مهارت‌هایی در حوزه کارآفرینی، فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان، چگونگی تجارت در شرکت دانش‌بنیان و رقابت در بازار پول و سرمایه دارد.

 

سهراب پور به حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در مراکز رشد اشاره کرد و یادآور شد: شرکت‌هایی که در مراکز رشد هستند به مدت 3 سال می‌توانند زیر نظر دانتشگاه، فعالیت کرده و از حمایت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دانشگاه برخوردار شوند.

 

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: این شرکت‌ها بعد از پایان این سه سال، طبق قانون از دانشگاه خارج می‌شوند و در بیرون از فضای دانشگاه نیز تسهیلاتی مانند حضور در پارک‌های علم و فناوری در نظر گرفته شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: اگر شرکت دانش‌بنیانی پس از پایان دوره سه ساله حضور در دانشگاه، در پارک علم و فناوری مستقر شود؛ می‌تواند از تمام تسهیلات این پارک‌ها چه به لحاظ سخت‌افزاری و چه به لحاظ شرکت در کلاس‌های توانمندسازی برخوردار شوند. این شرکت‌ها پس از ورود به پارک علم و فناوری به مدت 15 سال از پرداخت مالیات و گمرک نیز معاف می‌شوند.

 

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: بسیاری از این شرکت‌ها توانسته‌اند در همان سال‌های آغازین فعالیت به موفقیت‌های چشمگیری دست یابند؛ در زمینه دفاعی نیز، بسیاری از پیشرفت‌هایی که از طریق رسانه‌ها اطلاع‌رسانی می‌شود توسط همین شرکت‌های دانش‌بنیان و در جهت تقویت بنیه دفاعی کشور حاصل شده است.

 

سهراب‌پوربا تاکید بر این نکته که دولت به هیچ وجه پرداختی بلاعوض ندارد، افزود: تسهیلات دولت در شرکت دانش‌بنیان بصورت وام‌ پرداخت می‌شود بنابراین در این زمینه به لحاظ مالی ضرری متوجه دولت نیست. بودجه خوبی نیز در صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد که متقاضیان می‌توانند از آن نیز، به‌صورت وام بهره‌مند شوند. البته سود این قبیل وام‌ها بنا به تشخیص هیات مدیره این صندوق است. در برخی موارد نیز در صورت تائید صندوق، خود صندوق به عنوان شریک در انجام پروژه شرکت می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار