وحيد قاسميخاني، يكي از اعضای تیم توسعه دهنده تلويزيون اینترنتی (IPTV) در گفتگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به اينكه تلويزيون اینترنتی ياهمان IPTV یکی از نشانههای ديجيتالي شدن دنیای امروز است، خاطر نشان كرد: تلويزيونهاي اينترنتي در واقع نقش تعاملي ميان كاربر و سرويسدهنده (صدا و سيما و اپراتورها) را ايفا ميكند.
وي به بیان سرویسهای ارائه شده از سوی تلویزیون اینترنتی پرداخت و افزود: در تلويزيونهاي اينترنتي سرويسدهنده با ارائه چندين كانال از جمله فیلم، ويدئو، موسيقي و بسياري خدمات ديگر به مشتركان اين امكان را ميدهد تا با توجه به علايق خود خدمات متنوعي دريافت كنند ضمن آنکه میتوانند هرگونه فيلم، موزيك، و ويدئو دلخواه خود از سرويس دهنده مورد نظر درخواست کنند.
عضو تیم توسعه دهنده تلويزيون اینترنتی به زيرساختهاي لازم براي اجراي تلويزيون اينترنتي اشاره كرد و يادآور شد: كاربران براي دريافت خدمات تلويزيونهاي اينترنتي باید علاوه بر داشتن ستآپ باکس يك اينترنت يا اينترانت مناسب نیز داشته باشند؛ چرا كه براي ديدن شبكههاي زنده اينترنت 2.5 مگابيت در ثانيه و براي شبكههاي اچ تي 12 برابر اين سرعت نياز است.
قاسمخانی تاکید کرد: اين دستگاه با حداقل سرعت 200 كيلوبيت در ثانيه نيز به بسترهاي موبايلي متصل خواهد شد.
وی به چالشهاي پيش روي براي راهاندازي تلويزيونهاي اينترنتي اشاره كرد و يادآور شد: پروژه تلويزيون اينترنتي از لحاظ فني راهاندازي شده است اما پيدا كردن يك اپراتور يا سرويسدهنده براي ارائه اين خدمات از چالشهاي مهم در اجراي اين پروژه است.
این محقق از کاربردی شدن این فناوری خبر داد و اضافه كرد: مركز مخابرات آيت الله كاشاني اين محصول را خريداري كرده و به كاربراني كه از اين مركز اينترنت دريافت ميكنند خدمات تلويزيونهاي اينترنتي را نيز ارائه خواهد داد.
وی در مورد نسخه موبايلي اين برنامه تاكيد كرد: نرم افزار اندرويدي اين برنامه آماده شده است كه در صورت همكاري اپراتورها خدمات اين برنامه از طرف سرويسدهنده به مشتركان ارائه خواهد شد.
قاسمخانی با اشاره به مزاياي استفاده از تلويزيونهاي اينترنتي اظهار داشت: اين سرويس ميتواند براي كاربران مختلف دسترسيهايي با هزينه مختلف ارائه دهد و كاربران ميتوانند با حساب كاربري خود خدمات مورد نظرشان را از سرويس دهنده دريافت كنند.