کد خبر:۳۵۶۸۲۵

راهکار محققان کشور برای جلوگیری از مرگز باکتری‌های سودمند دستگاه گوارش

مدیر گروه زیست فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، و از ارائه روشی برای افزایش قابلیت زیستی پروبیوتیک‌ها خبر داد و گفت: نتایج به دست آمده از این مطالعات از مرگ این نوع باکتری‌های سودمند در طول مراحل گوارش جلوگیری می‌کند.

به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو" دکتر مرضیه حسینی نژاد پروبیوتیک‌ها را دسته‌ای از باکتری‌ها توصیف کرد و افزود:  چنانچه پروبیوتیک‌ها به صورت زنده به بخش‌های انتهایی دستگاه گوارش برسند منجر به افزایش سطح ایمنی بدن می‌شوند.

 

وی زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها را در گرو مراحل فرآوری مواد غذایی و شرایط اسیدی و صفراوی دستگاه گوارش در زمان هضم غذا دانست و اظهار داشت: برای بالاتر بردن قابلیت زیستی پروبیوتیک‌ها در طول فرآوری مواد غذایی و شرایط اسیدی و صفراوی دستگاه گوارش از روش ریزپوشانی برای حفظ بقا و زنده‌مانی آنها استفاده می‌شود.

 

مدیر گروه زیست فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی از ارائه روشی برای افزایش قابلیت زیست آنها خبر داد و یادآور شد: در این روش لایه‌ای از هیدروکلوئید پیرامون سلول‌های میکروارگانیسم پروبیوتیک به منظور محصور کردن آنها برای تفکیک از محیط بیرونی و به نحوی که آزادسازی هدفمند سلول‌ها در مکان و زمان مناسب را به دنبال داشته باشد، فرا می‌گیرد و به این ترتیب عمر مفید میکروارگانیسم افزایش پیدا می‌کند.

 

حسینی نژاد افزود: در واقع در این طرح‌ سعی شده است که با روش ریزپوشانی از مرگ یا تضعیف میکروارگانیسم‌های سودمند پروبیوتیک در برابر شرایط فرآیند تولید و یا در طول مراحل گوارش پیشگیری کرد.

 

وی اضافه کرد: در بسیاری از طرح‌های پژوهشی که در این زمینه در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی انجام شده از صمغ‌ها به عنوان یکی از ترکیباتی که می‌توانند در ریزپوشانی مورد استفاده قرار گیرند بهره برداری شده است، که می‌تواند اثرات رئولوژیکی مطلوبی در مواد غذایی ایجاد کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار