به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو" دکتر علیرضا عصاره دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی در نشست خبری امروز با انتقاد از مغفول ماندن مزیت نسبی کشور در زمینه گیاهان دارویی، افزود: تاکنون 8 هزار گونه گیاهان دارویی شناسایی شده است که از این تعداد 7 هزار و 500 گونه به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه از تعداد 8 هزار گونه گیاهان دارویی تعداد 2 هزار و 300 گونه دارای خواص مختلف و قابلیت صنعتی شدن را دارند، اظهار داشت: تا چند سال آینده مصرف90 درصد از افزودنیهای شیمیایی غذایی ممنوع خواهد شد، زمینه مناسبی برای ایران است تا بتواند با توسعه صنعت گیاهان دارویی اشتغال دانش بنیان را توسعه دهد.
میزان صادرات گیاهان دارویی
عصاره با اشاره به میزان صادرات در حوزه گیاهان دارویی، خاطر نشان کرد: میزان صادرات زعفران 350 تا 400 میلیون دلار است ولی در عین حال لیستی از گیاهان دارویی ممنوعه، مجاز و مشروط را برای گمرکات کشور ارسال کردیم و بر این اساس اقدام به توسعه کشت گیاهان دارویی و حمایت از گونههای در حال انقراض کردیم.
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی، میزان صادرات گلاب کشور را 40 تا 50 میلیون دلار ذکر کرد که از سوی دو شرکت انجام میشود و یادآور شد: تعداد گونههای گیاهان دارویی در حال انقراض هزار ئ 728 گونه است که این گونهها تنها در ایران رویش دارند که اقداماتی برای حفاظت از این گونهها در دستور کار قرار دارد.
حمایت از شرکتهای فعال
عصاره با بیان اینکه در حال حاضر 350 شرکت دارای مجوز فعالیت در حوزه گیاهان دارویی هستند، خاطر نشان کرد: از این تعداد 200 شرکت از سوی معاونت علمی حمایت میشوند.
اجرای طرح داروخانههای گیاهی
دبیر ستاد گیاهان دارویی با بیان اینکه عطاریها زیر نظر وزارت صنعت مدیریت میشوند، گفت: از این رو نیاز به ساماندهی عطاریها است که اقداکات مطالعاتی این امر در دستور کار ستاد قرار دارد.
عصاره از اجرای طرح "داروخانه گیاهی" از سوی وزارت بهداشت خبر داد و یاداور شد: در صورت اجرایی شدن این طرح محصولات مبتنی بر گیاهان دارویی دارای متولی خواهند شد.