به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری صبح روز دوشنبه ۳۱ شهریور ماه 1393 برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد و ساعت 16:45 دقیقه به وقت محلی در بدو ورود به فرودگاه جان اف کندی نیویورک، مورد استقبال دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، حسین فریدون دستیار ویژه رییس جمهوری و سرپرست و اعضای نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد قرار گرفت.
وی در بدو ورود به فرودگاه جان اف. کندی نیویورک طی گفتگویی با اشاره به انجام ملاقاتهای دوجانبه با سران کشورها در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گفت: در سال گذشته مسئله خشونت و افراطیگری که جهان باید از آن عاری باشد، از سوی ایران مطرح شد. امروز میبینیم که افراط چه بیدادی در منطقه میکند و پیش بینی ما درست بوده است و امسال درباره راه حلهای مقابله با تروریسم و خشونت بحث و بررسی خواهیم کرد.
همچنین محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فنآوری و دکتر حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهوری، دکتر روحانی را در این سفر همراهی میکنند.
رییس جمهوری طی سفر به نیویورک علاوه بر شرکت و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ملاقاتهای جداگانهای با سران و مقامات کشورهای مختلف، دبیرکل سازمان ملل متحد و مسئولان برخی نهادهای بینالمللی خواهد داشت.
سخنرانی در اجلاس تغییرات آب و هوا در محل مقر سازمان ملل متحد و دیدار با ایرانیان مقیم آمریکا از دیگر برنامههای رییس جمهوری در سفر به نیویورک است.
شصت و نهمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که از سه شنبه گذشته (۲۵ شهریور) در مقر این سازمان در شهر نیویورک گشایش یافته است، تا اول ماه اکتبر (۹مهر) به کار خود ادامه خواهد داد.
براساس برنامه منتشر شده توسط سازمان ملل، رییس جمهوری اسلامی ایران دومین سخنران نشست صبحگاهی ۲۵ سپتامبر (روز پنج شنبه) خواهد بود.
در روز نخست نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در ۲۴ سپتامبر (چهارشنبه)، به ترتیب روسای جمهوری برزیل و آمریکا سخنرانی خواهند کرد.
همزمانی سفر روحانی با هفتمین دور مذاکرات جامع هستهای ایران و ۱+۵ در نیویورک که از چهارشنبه هفته گذشته (۲۶ شهریور) با ناهار کاری محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آغاز شده، بر اهمیت این سفر بیش از پیش افزوده است.
این در حالیست که حسن روحانی سال گذشته نیز در تاریخ دوشنبه ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۲ در صدر هیاتی عالیرتبه برای شرکت در شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد وارد نیویورک شد.
روحانی در سه سخنرانی اصلی خود در سازمان ملل متحد، دیدار با شش رئیس جمهور، پنج نخست وزیر و چند مقام بین المللی، سخنرانی در جمع اندیشمندان سیاسیدینی آمریکا و نیز مصاحبههای متعدد با رسانههای این کشور، آخرین مواضع اصولی ایران را در قبال مسائل مهم منطقهای و بین المللی تشریح کرد.
سخنرانی رئیس دولت تدبیر و امید در مجمع عمومی سازمان ملل و تاکید وی بر شعار «آری برای صلح و نه برای جنگ» در سراسر جهان، نقش جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از کشورهای صلحدوست جهان اثبات و دریچه تازهای را باز کرد.
دکتر روحانی در این سفر با تاکید بر مفاهیمی چون لغو تحریمهای یکجانبه و ظالمانه علیه جمهوریاسلامی ایران، خواهان گشایش باب جدیدی در برخورد کشورهای غربی با ایران شد.
وی با بیان اینکه ادعای «با ممانعت از ادامه فعالیت هستهای ایران از طریق اعمال فشارهای غیرقانونی میتوان صلحآمیز بودن چنین برنامهای را تضمین کرد» موهوم و به غایت غیرواقعبینانه است، خواهان تغییر در نوع نگرش و رویکرد برخی از کشورهای غربی و اروپایی نسبت به ایران شد.
رئیسجمهوری اسلامی ایران در جریان سفر ۵ روزه به نیویورک همواره در محافل و سخنرانیهای خود بر نقش بیبدیل ایران در تحولات منطقه و جهان تاکید کرد.
تاکید بر حل مسئله سوریه و فلسطین با تاکید بر لزوم حضور ایران در حل چالش به وجود آمده در این دو کشور از نکات قابل تامل دیگری بود که از سوی دکتر روحانی در این سفر در راستای اثبات جایگاه و نقش کشورمان در تحولات جهانی به کار گرفته شد.
در جریان سفر رئیسجمهور کشورمان به نیویورک تاکیدات مکرر وی بر حق مسلم ایران در استفاده از انرژی صلحآمیز هستهای از موضوعات دیگری بود که توانست نگاه و نگرش گذشته برخی از کشورهای غربی را نسبت به کشورمان تغییر دهد به طوری که شاهد بودیم مقامات آمریکایی و خصوصا «باراک اوباما» رئیسجمهور این کشور در سخنرانیها و مواضع خود نسبت به دسترسی ایران به انرژی صلحآمیز هستهای تاکید کرد.
روحانی در سخنرانی خود در اجلاس خلع سلاح هستهای، خواهان به عضویت درآمدن اسرائیل در معاهده NPT و پیگیری مطالبات مردم فلسطین از این رژیم غاصب شد.
علیرغم تلاشهای مکرر لابیهای صهیونیستی و گروههای برانداز از قبیل سلطنتطلبها، مجاهدین خلق و سایر جریانات اپوزیسیون برانداز علیه جمهوری اسلامی ایران و برپایی جشنواره سالانه آنان علیه کشورمان در کنار مجمع عمومی سازمان ملل، تاکید رئیسجمهور کشورمان بربازگشت ایرانیان به داخل کشور انفعال گستردهای را در برنامههای این گروه ایجاد کرد.
دیدار با مقامات بساری از کشورهای جهان از جمله رئیسجمهور فرانسه پس از حدود ۷ سال از جمله دستاوردهای مهمی بود که در سطح جهانی برای کشورمان در حاشیه سفر به نیویورک ایجاد شد.
دکتر روحانی همچنین در حاشیه این سفر توانست با روسایجمهور و مقامات بسیاری از کشورهای جهان دیدار و تعامل دو جانبهای را برقرار کند.
دیدار روحانی با دبیرکل سازمان ملل و تاکید بان کی مون بر ایجاد نگرشهای جدید در ایران و ضرورت حضور کشورمان در حل مسائل منطقهای و جهانی از دیگر رخدادهای سفر قبلی بود.
علاوه بر دیدار و گفتگوهای دوجانبه رئیسجمهور، دیدارها و گفتگوهای دوجانبهای که از سوی محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان نیز با مقامات سایر کشورها برگزار شد.
برگزاری نشست گروه ۱+۵ با ایران در حاشیه سفر نیویورک و حضور جان کری در این نشست از نکات دیگری بود که البته کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اروپا پس از پایان این مذاکرات نتجه آن را رضایتبخش اعلام کرد.
رئیس جمهوری ایران سپس عصر جمعه در آخرین برنامه سفر به نیویورک با تماس تلفنی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مواجه شد و پس از این گفتگوی تلفنی، فرودگاه جان اف کندی نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد.
مکالمه میان دکتر روحانی و اوباما درباره مسائل هستهای ایران و تاکید اوباما بر تسریع بخشیدن به حل موضوعات میان این دو کشور پس از گذشت ۳۵ سال از قطع روابط ایران و آمریکا شاید دستاورد حائز اهمیتی برای کشورمان در این سفر محسوب شد اما سرانجام پس از گذشت یکسال و انجام چندین دور از مذاکرات سخت و نفس گیر میان ایران و گروه ۵ +۱ آنچه که مورد انتظار ایران بود در روند مذاکرات مشاهده نشد چراکه که آمریکا با افزایش تحریمها و عدم پایبندی نسبت به شروط تعیین شده در توافقنامه حسن نیت خود را اثبات نکرد.
این مهم در حالی بود که تاکید رئیسجمهور کشورمان بر لغو تحریمهای یکجانبه علیه جمهوریاسلامی ایران از نکات بسیار مهم موجود در سفر قبلی به نیویورک بود.
۶ روز پس از آن تماس تلفنی، رهبر معظم انقلاب ضمن حمایت از تحرکات دیپلماتیک دولت چه در سفر به نیویورک و چه غیر آن، در بیانات خود در مراسم تحلیف و اعطاى سردوشى دانشجویان دانشگاههاى افسرى ارتش جمهورى اسلامى ایران یعنی مورخ ۱۳۹۲/۰۷/۱۳ فرمودند: ما از تحرّک دیپلماسى دولت حمایت میکنیم، پشتیبانى میکنیم. در کنار آمادگىهاى همهجانبهى ملّت ایران - چه از لحاظ اقتصادى، چه از لحاظ امنیّت داخلى، چه از لحاظ استحکام ساخت درونى نظام اسلامى، چه از لحاظ وحدت ملّى و چه از لحاظ نظامى - به تلاش و تحرّک دیپلماسى هم چه در این قضایاى سفر اخیر و چه غیر از آن، اهمّیّت میدهیم و از آنچه دولت ما انجام میدهد و تلاشهاى دیپلماتیک و تحرّکى که در این زمینه میکنند، حمایت میکنیم. البتّه برخى از آنچه در سفر نیویورک پیش آمد، به نظر ما بجا نبود؛ لکن ما به هیئت دیپلماسى ملّت عزیزمان و دولت خدمتگزارمان خوشبین هستیم؛ البتّه به آمریکایىها بدبینیم؛ به آنها هیچ اعتمادى نداریم. ما دولت ایالات متّحدهى آمریکا را دولتى غیرقابل اعتماد میدانیم؛ دولتى خودبرتربین، دولتى غیرمنطقى و عهدشکن، دولتى سخت در پنجهى تصرّف و اقتدار شبکهى صهیونیسم بینالمللى - که بهخاطر رعایت خواستهها و منافع نامشروع شبکهى صهیونیستى بینالمللى مجبورند با رژیم غاصب و جعلى اشغالکنندهى فلسطین مماشات کنند، در مقابل او نرمش نشان بدهند؛ اسمش را میگذارند منافع آمریکا، در حالى که بکلّى منافع ملّى آمریکا با آنچه امروز اینها در حمایت از [آن] رژیم جعلى انجام میدهند، منافات دارد؛ از همهى دنیا دولت ایالات متّحدهى آمریکا باج میگیرد و به رژیم جعلى صهیونیستى باج میدهد؛ این حقایق را ما داریم مشاهده میکنیم - به دولت آمریکا اعتمادى نداریم، به مسئولین خودمان اعتماد داریم، خوشبین هستیم، از آنها میخواهیم که با دقّت، با ملاحظهى همهى جوانب گامها را درست بردارند، محکم بردارند، منافع ملّى را یک لحظه به فراموشى نسپرند. (متن کامل خبر اینجا را ببینید)
ایشان همچنین در در دیدار مسئولان نظام در تاریخ ۱۳۹۳/۰۴/۱۶ اظهار داشتند: طرف مقابل به مرگ گرفته که به تب راضى بشوید. هدف آنها این است که جمهورى اسلامى را در باب ظرفیّت غنىسازى مثلاً - که یکى از مسائل است - به ده هزار سو راضى کنند، منتها از پانصد سو و هزار سو شروع کردهاند، که حدود ده هزار سو مثلاً محصول حدود ده هزار سانتریفیوژ - همین قدیمىهایى که از قبل داشتیم و داریم - است. هدف آنها این است. مسئولین ما میگویند ما به ۱۹۰۰۰۰ سو احتیاج داریم. ممکن است این نیاز مال امسال و دو سال دیگر و پنج سال دیگر نباشد، امّا این نیاز قطعى کشور است، خب، باید نیاز کشور تأمین بشود. اصل حرفى که آمریکایىها در این قضیه دارند، حرف ناحقّى است. یک کشورى احتیاج به انرژى هستهاى دارد، خودش با تلاش خود، با دنبالگیرى خود، بدون اینکه از کسى دزدى کند، بدون اینکه با کسى ساختوپاخت بکند، توانسته این علم را، این دانش را، این فنّاورى را براى خود فراهم کند؛ حالا واایستادهاند که نه، نباید. خب چرا؟ این «نباید» چه منطقى دارد؟ میگویند ما از بمب هستهاى میترسیم! اوّلاً تضمین براى جلوگیرى از سلاح هستهاى راههاى خودش را دارد؛ اشکالى هم ندارد. ثانیاً اگر بنا است که راجع به مسئلهى سلاح هستهاى کسى نگران باشد، آن، آمریکا نیست. آمریکا که خودش چند هزار کلاهک هستهاى دارد، چند هزار بمب هستهاى دارد، و خودش به کار برده؛ خب به شما چه! شما چه کسى هستید که بایستى نگران این باشید که فلان کشور به سلاح هستهاى دست پیدا میکند یا نمیکند؛ وانگهى آن دستگاههایى که مسئولند، خب بله، میشود تضمین کرد. [البتّه] تضمین هم شده است یعنى روشن است؛ شاید خود آنها هم میدانند. اصل حرف آنها حرف ناحقّى است. (متن کامل خبر اینجا را ببینید)
رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: البتّه ما به تیم مذاکرهکنندهمان اعتماد داریم. مطمئنّیم یقیناً آنها به دستاندازى به حقوق کشور و حقوق ملّت و کرامت ملّت راضى نخواهند شد و اجازه نخواهند داد که چنین کارى انجام بگیرد. مسئلهى ظرفیّت غنىسازى یک مسئله است که خیلى مهم است؛ مسئلهى تحقیق و توسعه که قطعاً باید رعایت بشود؛ حفظ تشکیلاتى که دشمن قادر به تخریب آن نیست. روى «فردو» تکیه میکنند، چون غیر قابل دسترسى است براى آنها؛ میگویند جایى که ما نمیتوانیم به آن ضربه بزنیم، نباید داشته باشید! این خندهآور نیست؟ (متن کامل خبر اینجا را ببینید)
لازم به ذکر است حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در آستانه سفر به نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، رهبر معظم انقلاب برای رئیس جمهور دعا و آرزوی موفقیت کردند.
همه اینها در حالیست که حضور دوباره رییس جمهور و هیئت همراه به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به دلیل حساسیتها و شایعات بوجود آمده درباره دیدار احتمالی روحانی و اوباما، به عنوان یکی از موضوعات حساس در رسانههای خبری مورد توجه قرار گرفته است و تحلیلهای متفاوت و متنوعی را در داخل و خارج به خود اختصاص داده است.
شاید خواست ملت ایران از دولت تدبیر و امید خلاصه شود بر نطق دکتر روحانی در مجمع عمومی سازمانملل متحد تا با تغییر فضای مذاکرات هستهای و افزایش احتمالی سطح مذاکرات، امکان دستیابی به توافق جامع و نهایی بیش از هر زمان دیگری افزایش یابد و با لغو کامل تحریمهای یک جانبه زیاده خواهیها و لحن طلبکارانه غربیها از بین برود.
باید منتظر ماند تا ببینیم بعد از اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه کشورمان مناسبات دکتر روحانی در نیویورک چگونه خواهد بود و چه واکنش عملی نسبت به این مهم از خود نشان خواهد داد؟؟؟؟؟!!!!
گزارش : نیره ساری
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13930701105147 [pdate] => 13930701105147 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 6 [cat_id] => 16 [sec_id] => 109 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 396267 [title] => حضور فعالان زن فتنه ۸۸ در سفر ۱۰۰ نفره زنان ایرانی به نیویورک محتمل است [pdate] => 13931220171903 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 358531 [title] => اگر جای روحانی بودم عنوان میکردم که ایران حاضر به ادامه مذاکرات نیست [pdate] => 13930702125839 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 358500 [title] => توافق هستهای با ایران، سبب افزایش قدرت آمریکا خواهد شد [pdate] => 13930702114500 [service_id] => 12 ) [3] => Array ( [id] => 358311 [title] => تلاش برخی غربگرایان داخلی برای دیدار روحانی و اوباما، دهنکجی به انقلاب و شهداست [pdate] => 13930701144424 [service_id] => 11 ) [4] => Array ( [id] => 358272 [title] => اگر شما جای "رئیسجمهور" بودید از تریبون سازمان ملل چه موضوعاتی را مطرح میکردید؟ [pdate] => 13930701125800 [service_id] => 6 ) [5] => Array ( [id] => 358266 [title] => اگر دیداری با رئیسجمهور آمریکا از سوی دولت یازدهم صورت بگیرد قابل قبول نیست/ از مذاکره با آمریکا چیزی عاید مردم نخواهد شد [pdate] => 13930701125300 [service_id] => 12 ) [6] => Array ( [id] => 358250 [title] => مذاکرات ایران و ۱+۵ با سفر رییس جمهوری جدیتر خواهد شد [pdate] => 13930701120443 [service_id] => 6 ) [7] => Array ( [id] => 358240 [title] => روحانی ذهنیت غلط درباره ایران را تغییر داده است [pdate] => 13930701115137 [service_id] => 6 ) [8] => Array ( [id] => 358203 [title] => هاشمی: رئیس جمهور بر سر منافع ملی کشور ایستادگی کند [pdate] => 13930701105800 [service_id] => 11 ) [9] => Array ( [id] => 358198 [title] => تماس با سردمداران آمریکایی در شرایط کنونی به منافع ملی و جایگاه ایران ضربه میزند [pdate] => 13930701134311 [service_id] => 11 ) [10] => Array ( [id] => 358131 [title] => نشست مجمع عمومی سازمان ملل فرصتی مهم برای طرح نظرات ملت ایران است/ ملت ایران در مسئله هسته ای یکصدا است [pdate] => 13930701092207 [service_id] => 6 ) [11] => Array ( [id] => 358130 [title] => نیویورک چه اتفاقی میافتد؟ [pdate] => 13930701091900 [service_id] => 12 ) [12] => Array ( [id] => 358127 [title] => رییس جمهوری وارد نیویورک شد [pdate] => 13930701091509 [service_id] => 6 ) [13] => Array ( [id] => 358115 [title] => صدای ملت و نظام را به گوش جهانیان میرسانیم [pdate] => 13930701085700 [service_id] => 6 ) [14] => Array ( [id] => 358103 [title] => خروجی مذاکرات چیزی جز تهدید، تحریم و تحقیر بیشتر نبود/ تردیدی ندارم که روحانی با "اوباما" ملاقات نمیکند [pdate] => 13930701073600 [service_id] => 11 ) [15] => Array ( [id] => 358092 [title] => روحانی باید در نیویورک به استیضاح دبیر سازمان ملل بپردازد/ از دولت خواستیم یکی از نمایندگان در روند مذاکرات باشد اما نپذیرفتند [pdate] => 13930631180404 [service_id] => 12 ) [16] => Array ( [id] => 358081 [title] => فیلم/ روحانی مسئولیت فتنه 78 را به سپاه واگذار کرد/ با شرایط فعلی نمیشود با آمریکا کنار آمد [pdate] => 13930631170800 [service_id] => 3 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 358203 [title] => هاشمی: رئیس جمهور بر سر منافع ملی کشور ایستادگی کند [pdate] => 13930701105800 [service_id] => 11 [rutitr] => در آستانه سفر رئیس جمهور به نیویورک-10 [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 396267 [title] => حضور فعالان زن فتنه ۸۸ در سفر ۱۰۰ نفره زنان ایرانی به نیویورک محتمل است [pdate] => 13931220171903 [service_id] => 11 [rutitr] => واحد خواهران بسیج دانشجویی ایلام: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 358531 [title] => اگر جای روحانی بودم عنوان میکردم که ایران حاضر به ادامه مذاکرات نیست [pdate] => 13930702125839 [service_id] => 11 [rutitr] => مسئول بسیج دانشجویی دانشکده فنی شهید چمران کرمان: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 358500 [title] => توافق هستهای با ایران، سبب افزایش قدرت آمریکا خواهد شد [pdate] => 13930702114500 [service_id] => 12 [rutitr] => موسسه صلح آمریکا: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 358311 [title] => تلاش برخی غربگرایان داخلی برای دیدار روحانی و اوباما، دهنکجی به انقلاب و شهداست [pdate] => 13930701144424 [service_id] => 11 [rutitr] => بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاههای استان قم: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 358266 [title] => اگر دیداری با رئیسجمهور آمریکا از سوی دولت یازدهم صورت بگیرد قابل قبول نیست/ از مذاکره با آمریکا چیزی عاید مردم نخواهد شد [pdate] => 13930701125300 [service_id] => 12 [rutitr] => جوکار در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 358272 [title] => اگر شما جای "رئیسجمهور" بودید از تریبون سازمان ملل چه موضوعاتی را مطرح میکردید؟ [pdate] => 13930701125800 [service_id] => 6 [rutitr] => فردا روحانی در سازمان ملل سخنرانی میکند [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 358250 [title] => مذاکرات ایران و ۱+۵ با سفر رییس جمهوری جدیتر خواهد شد [pdate] => 13930701120443 [service_id] => 6 [rutitr] => نوبخت: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 358240 [title] => روحانی ذهنیت غلط درباره ایران را تغییر داده است [pdate] => 13930701115137 [service_id] => 6 [rutitr] => سلطانی فر: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 358130 [title] => نیویورک چه اتفاقی میافتد؟ [pdate] => 13930701091900 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 358198 [title] => تماس با سردمداران آمریکایی در شرایط کنونی به منافع ملی و جایگاه ایران ضربه میزند [pdate] => 13930701134311 [service_id] => 11 [rutitr] => تشکلهای دانشجویی دانشگاههای شیراز: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [11] => Array ( [id] => 358081 [title] => فیلم/ روحانی مسئولیت فتنه 78 را به سپاه واگذار کرد/ با شرایط فعلی نمیشود با آمریکا کنار آمد [pdate] => 13930631170800 [service_id] => 3 [rutitr] => سرلشکر صفوی در برنامه «شناسنامه»؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [12] => Array ( [id] => 358092 [title] => روحانی باید در نیویورک به استیضاح دبیر سازمان ملل بپردازد/ از دولت خواستیم یکی از نمایندگان در روند مذاکرات باشد اما نپذیرفتند [pdate] => 13930631180404 [service_id] => 12 [rutitr] => آصفری در کنفرانس خبری "اقدامات نابجا": [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [13] => Array ( [id] => 358103 [title] => خروجی مذاکرات چیزی جز تهدید، تحریم و تحقیر بیشتر نبود/ تردیدی ندارم که روحانی با "اوباما" ملاقات نمیکند [pdate] => 13930701073600 [service_id] => 11 [rutitr] => رسایی: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [14] => Array ( [id] => 358115 [title] => صدای ملت و نظام را به گوش جهانیان میرسانیم [pdate] => 13930701085700 [service_id] => 6 [rutitr] => روحانی در نیویورک: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [15] => Array ( [id] => 358131 [title] => نشست مجمع عمومی سازمان ملل فرصتی مهم برای طرح نظرات ملت ایران است/ ملت ایران در مسئله هسته ای یکصدا است [pdate] => 13930701092207 [service_id] => 6 [rutitr] => روحانی در فرودگاه مهرآباد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [16] => Array ( [id] => 358127 [title] => رییس جمهوری وارد نیویورک شد [pdate] => 13930701091509 [service_id] => 6 [rutitr] => به منظور شرکت در شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => مذاکرات نیویورک [id] => 484964 [tag_id] => 359136 ) [1] => Array ( [tag] => سفر به نیویورک [id] => 484965 [tag_id] => 71484 ) [2] => Array ( [tag] => سفر نیویورک [id] => 484966 [tag_id] => 72083 ) [3] => Array ( [tag] => دولت روحانی [id] => 484967 [tag_id] => 4861 ) [4] => Array ( [tag] => دکتر روحانی [id] => 484968 [tag_id] => 41045 ) [5] => Array ( [tag] => دکتر حسن روحانی [id] => 484969 [tag_id] => 8330 ) [6] => Array ( [tag] => دولت تدبیر و امید [id] => 484970 [tag_id] => 2539 ) [7] => Array ( [tag] => تدبیر و امید [id] => 484971 [tag_id] => 10277 ) [8] => Array ( [tag] => روحانی [id] => 484972 [tag_id] => 384 ) [9] => Array ( [tag] => نیویورک [id] => 484973 [tag_id] => 1788 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 137793 [cid] => 358163 [comment_name] => [comment_mail] => [comment_message] => فعلا که کلیدش را گم کرده تو جیب آمریکایی ها دنبالش می گرده. خوبه بفهمه یه خورده این طرف ها بگرده شاید بهتر پیدا کنه [comment_date] => 13930701173802 [comment_ip] => 94484150 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => محمد اکبرزاده [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => us [country_long] => United States of America ) ) [comments_stats] => Array ( [P] => 1 ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فتنه ۱۸ تیر ۷۸ یکی دیگر از برگ های سیاه کارنامه اصلاحات است که با گذشت سالها از این واقعه لکه ننگ این واقعه به سادگی از دامن اصلاح طلبان پاک نمی شود.
مهدی بلوکات دبیر اسبق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل از شاهدان عینی حوادث ۱۸ تیر ۸۷ در کوی دانشگاه تهران بوده که به مناسبت فرا رسیدن سالروز این فتنه در خصوص چرایی و چگونگی شکل گیری آن گفت و گویی با او انجام داده ایم که مشروح آن را در ادامه می خوانیم:
چه عواملی دست به دست هم داد تا فتنه ۱۸ تیر سال ۷۸ شکل بگیرد؟
ما نمیتوانیم فضای دانشگاه را در سالهای بین خصوصاً سالهای 75 به بعد یعنی قبل از پیروزی دولت اصلاحات در انتخابات دوم خرداد سال 76 بدون انجام تحلیل و بررسی و پژوهشی در زمینه جریان اصلاح طلبی تحلیل و بررسی کنیم. بر این اساس می توان گفت که جریان اصلاحات چند ضلع دارد که یکی از اضلاع بسیار تأثیرگذار و مهم آن ضلع تحولات معرفتی در این جریان است که مشخصاً عبدالکریم سروش و تا حدی هم حسین بشیریه این تحولات را انجام میدهند.
اینکه محور این تحولات و محتوای آنها چیست قطعاً در بحث ما نمیگنجد ولی به هر حال خروجی این تحولات این بود که در یک سری از مبانی باورهای نیروهای جریان موسوم به چپ آن موقع همچون باور به قانون اساسی و چارچوب های حاکمیتی نظام و فراتر از آن در بعضی از باورهای دینی این افراد متاثر از کتاب های بسط تجربه نبوی و قبض و بسط تئوریک شریعت تردید ایجاد شد.
در واقع با طرح مسائلی همچون تاریخی بودن تجربه پیامبر (ص) و این که وحی از مسائلی است که متصل به شخص پیامبر(ص) است و قابل تعمیم به زمانها و مکانهای دیگر نیست توسط سروش اساساً یک نحله جدید در کشور شکل گرفت که قبل از آن با انقلاب فرهنگی در دانشگاه تا حد خیلی زیادی این نحلهها یا کم رنگ و یا خاموش شده بودند و جالب این است که دبیر ستاد انقلاب فرهنگی و یکی از کسانی که نقش جدی در تصفیه اساتید سکولار یا مخالف باورهای دینی داشت خود سروش بود ولی این بار ایشان آمدند و مسائل جدیدی را مطرح کردند و البته خودشان هم اذعان دارند که تحت تاثیر کوپر و دیگر فیلسوفان غربی دچار تغییر دیدگاه شده اند.
به هر حال سروش از یک سو جزو نیروهای انقلاب به حساب میآمد به گونه ای که در مناظراتی که طی سالهای ابتدایی انقلاب با جریانات مارکسیستی انجام می شد او در کنار روشنفکران دینی مثل مرحوم شهید بهشتی یا آیت الله مصباح یزدی قرار داشت و از سوی دیگر جایگاه و نفوذ سروش در ستاد انقلاب فرهنگی موجب تاثیرپذیری جریان دانشگاه به ویژه در جریان دفتر تحکیم وحدت از او شد با این وجود می توان گفت که تغییر دیدگاههای سروش تغییر جدی در رویکرد انجمنهای اسلامی به وجود آورد البته این تغییر رویکرد در انجمنهای اسلامی عضو دفتر تحکیم وحدت در دانشگاههای مختلف متفاوت بود. در واقع شاید بیشترین تاثیر از این تغییر رویکرد را بخشی از انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر و یک بخشی از انجمن اسلامی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفتند.
یکی دیگر از اضلاع جریان اصلاحات ضلعی بود که ساماندهی تشکیلات سیاسی را برای پیاده شدن تعاریف و مفاهیم ارائه شده در ضلع حلقه معرفتی انجام می داد و البته این ضلع نیز برای بدنه دانشجویی بیشتر قابل فهم و قابل لمس بود و ارتباط عمیق و تنگاتنگ تری با این بدنه داشتند.
ضلع ساماندهی تشکیلاتی اصلی ترین ابزار برای تحولات سیاسی و اجتماعی مد نظر خود را بدنه دانشجویی قرار داده بود و علت هم این بوده که ما هیچ وقت احزاب جدی و فعالی نداشتیم به همین دلیل همواره همه تحولات در سطح دانشگاه رقم می خورد و البته این یک ایراد است چون با این وضعیت جریان دانشجویی ما یک کارکرد حزبی دارد و البته هنوز هم این اتفاق می افتد.
در این ضلع هم افرادی مثل سعید حجاریان و بهزاد نبوی و تا حدودی بعضی از افراد مجموعه روحانیون مبارز مثل موسوی خوئینیها کار ساماندهی را انجام می دادند. این ضلع نیز ویژگی های خاص خود را دارا بود مثلا حجاریان تجربه فضای دانشجویی را داشت و به همین دلیل او و بهزاد نبوی که نایب رئیس مجلس بود نقش نخ تسبیح را در ارتباط با جریان دانشجویی ایفاء می کرند و ارتباط تنگاتگی با دانشجویان داشتند و در نشست های آنها شرکت می کردند. همچنین کسانی مثل عباس عبدی و ابراهیم اصغرزاده نیز بودند اما هر کدام از این افراد مدل هایشان با هم کمی متفاوت بود.
رسانه های این ضلع آتش تهیه رسانهای را به طور کامل برای جریانات دانشجویی چپ و مشخصاً دفتر تحکیم وحدت طراحی می کرد و سایر کارهایی را که برای حمایت و پشتیبانی از یک جریان لازم است را انجام میداند. حجاریان آن زمان چند بحث قابل تامل را مطرح کرد که یکی از آنها فتح سنگر به سنگر است که بر اساس آن می گفت که ما الان دولت را گرفته ایم و اگر بخواهیم این سلسله پیروزی ها را برای تحقق تحولات سیاسی که از آنها به عنوان توسعه سیاسی یاد می شد ادامه دهیم باید سنگرهای دیگر را هم فتح کنیم که در این رابطه بحث اولشان مجلس بود که بر اساس این استراتژی مجلس ششم با آن مقتضیات شکل گرفت. همچنین حجاریان معتقد بود که برای پیشبرد استراتژی فتح سنگر به سنگر هم وزارت اطلاعات و هم نیروی انتظامی دو مانع جدی هستند به همین دلیل برای ضربه زدن به وزارت اطلاعات پروژه قتل های زنجیره ای و برای ضربه زدن به نیروی انتظامی مشخصا وقایع کوی دانشگاه در ۱۸ تیر ۷۸ مطرح شدند.
اما ضلع سومی که در شکل گیری فتنه کوی دانشگاه موثر بود و البته الان به به نظر من قدری ملموس تر است و خطرش دوباره احساس می شود ضلع حلقه مدیریتی دانشگاهها است. شخصاً اعتقاد دارم که اگر این ضلع سوم نبود شاید دو ضلع دیگر یعنی ضلع تحولات معرفتی و ساماندهی تشکیلاتی نمیتوانستند کارایی خاص خود را در فضای دانشگاه طی آن سالها داشته باشند.
بدون شک دانشگاه فضایی است که دارای مدیریت، قوانین و ساز و کارمشخص برای انتشار نشریات، فعالیت تشکل های دانشجویی و برگزاری میتینگها و نشستهای سیاسی و فرهنگی است. واقعیت این است که مدیریت وقت دانشگاه در آن زمان ارتباط تنگاتنگی با هر دو ضلع تحولات معرفتی و ساماندهی تشکیلاتی داشت و اساساً با شکل گیری حلقه مدیران رئیس دولت اصلاحات و تشکیل حزب مشارکت و قبل از آن حزب سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیروهایی که نزدیک به این جریان و بعضاً عضو آن بودند توانستند با همکاری انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها که اگر اشتباه نکنم آن زمان ریاست آن بر عهده دکتر نجف قلی حبیبی بود مدیریت دانشگاهها و وزارت علوم را بیشتر در دست داشته باشند که در راس آنها هم دکتر معین بودند.
اسناد و تحلیل های متفاوتی وجود دارد مبنی بر اینکه در شکل گیری فضای کوی دانشگاه بعضی جاها سکوت، بعضی جاها همراهی و بعضی جاها حمایت جریان مدیریتی دانشگاه اثرگذار بوده است. در واقع در آن زمان تیمی که مدیریت عرصه فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم را بر عهده داشتند هادی خانیکی و غلامرضا ظریفیان بودند که این جریان با همراهی مدیران دانشگاهها و به خصوص دو سه دانشگاه اصلی تهران زمینه و بستر را در خوشبینانه ترین حالت برای حوادث کوی دانشگاه رقم زدند البته من اعتقادی به ناخواسته بودن این اتفاقات ندارم.
بالاخره دفتر تحکیم وحدت و انجمنهای اسلامی تشکلهای بی شناسنامهای نیستند و شناسنامه آنها هم مرام نامه و اساسنامه شان است بنابراین هر گونه تخطی از مرام نامه و اساسنامه توسط هر تشکلی که اتفاق بیفتد باید با آن برخورد شود البته این برخورد به معنای زد و بند و دستگیری نیست بلکه برخورد به این معنا که باید بیایند و تکلیف خود را مشخص کنند. مثلا در اساسنامه اتحادیه تحکیم وحدت و یا تشکل انجمن اسلامی فلان دانشگاه بر پایبندی به اسلام فقاهتی که از دل آن نظریه ولایت فقیه بیرون آمده تاکید شده است و با این حال اگر این اتحادیه و یا تشکل زاویه پیدا کرد باید سوال شود که آیا اساسنامه خود را قبول دارند یا ندارند و اگر قبول ندارند آن اساسنامه را که قبول دارند را ارائه کنند ضمن اینکه اگر اساسنامه خود را قبول ندارند دیگر آن تشکل نیستند و یک تشکل دیگری محسوب می شوند و البته هیچ رد و هیچ سند و جلسه ای از تشکیل هیات نظارت های بر تشکل های دانشجویی دانشگاهها و یا هیات مربوط در وزارت علوم را نمی بینیم که این سوال را از دفتر تحکیم وقت پرسیده باشند.
در انتهای مرام نامه دفتر تحکیم وحدت وقت آمده که ما این سند را به تعدادی از فقها که یکی از آنها آیت الله جوادی آملی بوده ارائه داده ایم و در حقیقت نظر آنها را گرفته ایم و با این حال سندی که تا این حد مبنای فقاهتی و اسلامی دارد چگونه می تواند شناسنامه تشکلی باشد که آمده و منویات فکری معرفتی سروش را پیگیری می کند.
اهمال مدیریت دانشگاه در جریان حوادث کوی دانشگاه یک بحث است اما بحث دیگر این است که در رابطه با اتفاقاتی که در فضای تجمعات و برخی اتفاقات در بین سال 76 و 78 میافتد دانشگاه هیچ واکنشی از خودش نشان نمیدهد مبنی بر اینکه آیا این تجمع مجوز قانونی داشته است یا نه؟ و اگر مجوز قانونی داشته این مجوز برای چه بوده است؟ مثلا آن زمان تجمعی را برای موضوعات صنفی برگزار می کردند اما در آن به پایهها و ارکان انقلاب اسلامی حمله میکردند و این در حالی بود که تشکل های دانشجویی برای برگزاری تجمعات قانونی باید فرمی را پر می کردند و در آن متعهد می شدند که تجمع را در راستای همان موضوعی که تعیین شده برگزار شود.
اساسا خیلی از تجمعات آن زمان به هیچ عنوان مجوزی نداشتند و یا پای افرادی به دانشگاهها باز شده بود که در کلام امام به صراحت از آنها به عنوان کسانی که پدر معنوی منافقین هستند و اساسا اعتقادی به جمهوری اسلامی ندارند یاد شده بود. در واقع امام این اعتقاد را داشت که این افراد صلاحیت حضور در هیچ فضایی را ندارند اما شاهد بودیم که آن موقع اعضای نهضت آزادی به راحتی در سطج دانشگاهها تردد و جلسه برگزار می کردند و البته مشخص هم نبود که چه کسی مجوز این جلسات را صادر کرده است.
با این تفاسیر وقتی که فضای دانشگاههای اصلی تهران در آن برهه را بررسی می کنیم متوجه خواهیم شد که مدیریت وزارت علوم بیشتر و وزارت بهداشت کمتر یک ضلع جدی در مسیر تحولات سیاسی فرهنگی دانشگاهها را رقم زدند. در واقع این سه ضلعی که در مورد آنها بحث شد از زمانی که رئیس دولت اصلاحت سکان مدیریت اجرایی کشور را در دست گرفت خیلی هماهنگ و مشخص و با استفاده از ارتباطات خود با تشکل های دانشجویی مسیری را طی کردند که به حوادث ۱۸ تیر ۷۸ منجر شد.
در حوادث ۱۸ تیر ۷۸ شاهد یک توطئه برنامه ریزی شده بودیم که توقیف روزنامه سلام بهانهای برای رسیدن به اهداف این توطئه بوده است. سوال این است که در آن ایام چه شرایطی بر فضای دانشگاه حاکم شده بود که پای دانشجویان به صحنه اعتراضات کشیده شد؟
اینکه چه فضایی بر دانشگاه حاکم بوده خیلی مهم است با این وجود آن زمان فضایی که بر دانشگاه حاکم بود فضای امتحانات و کنکور بوده بالاخره در آن ایام عده ای مشغول درس خواندن و جمع و جور کردن کارها برای پایان ترم بوده اند که یک شوک مانند حوادث ۱۸ تیر که اصلی ترین مولفه آن ابهام است به دانشگاه وارد می شود. بنابراین در این شرایط کسی نمیداند که چه اتفاقی افتاده و کسانی هم که باید بیایند و رفع کنند نه تنها رفع ابهام نمی کنند بلکه بر ابهامات هم می افزایند. مشخصا وزیر علوم، معاون دانشجویی وزارت علوم، مسئول کوی دانشگاه و معاون دانشجویی وقت دانشگاه تهران هر کدام به نحوی به جای اینکه ابهامات دانشجویان را برطرف کنند خودشان به ابهامات دامن می زدند و به آتش تهیه کن رسانه های بیگانه تبدیل شده بودند.
واقعیت این است که حوادث کوی دانشگاه از یک مرحله ای به بعد دیگر اعتراضات دانشجویی نبوده و همانگونه که رئیس دولت اصلاحات نیز هر چند دیگر هنگام اعلام کرده بود این اعتراضات با حضور افرادی غیر دانشجو به بلوا و شورش و آسیب رساندن به امنیت و اموال عمومی مردم تبدیل شده بوده بودند.
یک دانشجو کشور خود را دوست دارد و به انقلاب علاقمند و به ارزشها نیز پایبند است البته ممکن است که مانند افراد دیگر دلخوری ها، گلایه ها و انتقاداتی نیز داشته باشد اما اینها هیچ وقت موجب نمی شود که به خیابان بیاید وعلیه ارزشها شعار بدهد و به اموال عمومی آسیب برساند.
در هر حال در حوادث کوی دانشگاه دانشجویان در شرایطی گرفتار شده بودند که خوابگاه و محل اسکان شان توسط عده ای که هویت آنها مشخص نبود مورد هجمه قرار گرفته بود و رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند که این حادثه قلب من را جریحه دار کرده است. بالاخره دانشجویی که خوابگاهش به هم ریخته، امتحاناتش لغو شده، امکان بازگشت به خانه را ندارد و در محوطه خوابگاه محل اسکانش هم تجمع صورت گرفته حداقل کاری که می تواند اتجام دهد این است که برای تماشا کردن هم که شده در محل اعتراضات حضور پیدا کند و با این حال همین مسئله باعث شده بود که رسانه ها و متاسفانه برخی از مسئولین و حتی کسانی که برای پیدا کردن پاسخ سوالاتشان در برخی از جمع ها حاضر می شدند دانشجویان تماشاچی را نیز به عنوان جریان معترض معرفی می کردند و با استفاده از حربه های رسانه ای تلاش می کردند که عدد و آمار را بالا ببرند که همین مسئله باعث شد که رهبر معظم انقلاب نیز به نیروهای حزب اللهی تذکر بدهند و بگویند که اگر دیدید فضایی غبار آلود است در این فضاها وارد نشوید.
اینکه بخواهیم بگوییم که در جریان حوادث کوی دانشگاه هیچ یک از معترضین دانشجو نبوده اند این همان چشم بستن بر روی حقیقت است اما می توانیم بگوییم که دانشجویانی که به عنوان دانشجوی دانشگاه تهران در این اعتراضات شرکت می کردند یک کسر حداقلی بودند چون قاطبه و اکثریت دانشجویان با این اعتراضات همراه نبودند. در هر حال اگر اکثریت قابل توجهی از دانشجویان در اعتراضات شرکت می کردند قطعا به هیچ عنوان آن اتفاقات تمامی نداشت و هزینه های بیشتری را به نظام تحمیل می کردند.
واقعیت این است که با روشنگری های رهبر معظم انقلاب در پیامی که ۲۲ تیر ماه سال ۷۸ صادر کردند دانشجویان خط و راه خود را از آشوب طلبان جدا کردند و در آن تجمع مردمی که ۲۳ تیر ۷۸ برگزار شد حضور پیدا کردند و همه چیز ختم به خیر شد البته با عبرت هایی که از آن حوادث بر جای مانده است.
فتنه ۱۸ تیر سال ۷۸ با چه اهدافی اجرا شد آیا هدف فقط گرفتن چند امتیاز از نظام بود و یا اهداف بزرگ تری وجود داشت؟
با توجه به حمایت های سیاسی و رسانه ای و اتفاقاتی که در ۱۸ تیر ۷۸ رخ داد به شخصه یقین دارم که هدف این فتنه براندازی نظام بوده است. به نظر من آمریکاییها و کسانی که در داخل کشور وابستگان دستگاههای امنیتی بودند حتما به دنبال این بودند که دامنه تجمعات به سراسر کشور کشیده شود و به زم خودشان هم مراکز حکومتی به اشغال معترضین درآید و در این شکی نیست چون اساسا اگر قرار نبود که این اتفاقات نیفتد و ضربه جدی به نظام وارد نشود پس نیاز نبوده که آن همه هزینه و پشتیابی سیاسی و رسانه ای و موضع گیری صورت بگیرد. اما اینکه بخواهیم بگوییم آن کسانی که در دفتر تحکیم وحدت بودند و یا در تجمعات میدانی حضور داشتند تک تک شان با اعتقاد، نیت و باور براندازی وارد صحنه شده بودند من این را نمی توانم بگویم. اما با مدیریت و راهبری که در خارج از مرزها صورت می گرفت بخشی از دانشجویان را پله به پله به سمت پرتگاه نزدیک می کردند.
به نظر شما در جریان حوادث فتنه ۱۸ تیر ۷۸ نیروهای خودسر تا چه میزان به جریان انقلابی ضربه زدند؟
معتقدم که حمله صورت گرفته به کوی دانشگاه یک قطعه از پازل توطئه است چون اگر این قطعه نبود اساسا آن توطپه شکل نمی گرفت بنابراین من به هیچ وجه اعتقاد ندارم که در جریان حوادث کوی دانشگاه جریانی از بچه های انقلابی هیجانی شده و بنابر احساس تکلیف به کویحمله کرده باشند چون اساسا این اقدامات با سابقه بچه های انقلابی همخوانی ندارد و هیچ تکلیفی هم نمی گوید که اگر به چیزی معترض هستید به صورت ناجوانمردانه و شبانه بروید به اتاقی حمله کنید که در آن یک جانبازی ساکن است و یا کسی در حال اقامه نماز است. در واقع من این مسائل را نمی پذیرم.
من معتقدم که نیروهای طرفدار گفتمان انقلاب اسلامی و کسانی که نقدهایی به کشور و وضعیت حاکمیت و نظام دارند ممکن است که بنا به اقتضاء جوانی دست به یک سری اقدامات رادیکال بزنند اما اینکه حرکات نیروهای جوان انقلابی که انتقاداتی دارند به حرکاتی خشونت بار تبدیل شوند من در آن تردید دارم در واقع من اعتقاد ندارم که اتفاقی مانند کوی دانشگاه و یا اتفاقاتی که در فتنه ۸۸ رخ دادند یک سری اتفاقات معمولی و تصادفی بوده اند که متاثر از هیجانات یک آدم معمولی شکل گرفته باشند.
در هر حال من اعتقاد ندارم که آن افرادی که به کوی دانشگاه حمله کردند کسانی بودند که دغدغه انقلابی گری داشته اند و از شعارهای مطرح شده در دانشگاهها ناراحت شده و غیرت انقلابیشان به جوش آمده و در نتیجه دست به آن اقدام زدند البته نتایج تحقیقات هم ظاهرا چنین چیزی را نشان نمی دهد.
اساسا بچه های انقلابی که دارای سابقه جنگ و شرکت در دفاع مقدس هستند و می روند جان خود را برای مردمی که ممکن است خیلی از آنها هم همفکرشان نباشند فدا می کنند هیچ گاه نمی آیند اقدامی مانند حمله به کوی دانشگاه را انجام دهند.
با توجه به نقش جریان مدیریت دانشگاهی در شکل گیری فتنه ۸۸ در حال حاضر این جریان در سیاست گذاری های وزارت علوم دارای چه موقعیت و جایگاهی هستند؟
نکتهای که وجود دارد این است که آن جریانی که در حوادث سال 78 در سکوت و یا همراهی و یا میدان دادن به جریان دفتر تحکیم وحدت و کسانی که آن اقدامات را انجام دادند میدان دار بودند در دولت یازدهم تا حدی مدیریت دانشگاهها را به دست گرفته بودند و در دولت دوازدهم نیز آنگونه که شواهد نشان می دهد می خواهند بیشتر، دانشگاهها را در دست بگیرند و این یک آلارم است. در هر حال من هیچ وقت احساس خوبی نداشتم که بگویند فرجی دانا و جعفر توفیقی بهترین گزینه برای وزارت علوم هستند. در واقع وقتی قرار است که افرادی مانند فرجی دانا، توفیقی و یا عبدالله نوری میدان دار باشند احساس می کنم که باز هم می خواهد پروژه های رادیکال خطرناکی اتفاق بیفتد چون تمام گذشته این افراد حاکی از این است که هر وقت اینها مدیریت دانشگاهها را بر عهده گرفته اند یک مسئله جدی برای کشور به وجود آمده است.
من به عنوان کسی که در دوران تحصیل خود در مقطع کارشناسی حوادث کوی دانشگاه و التهابات حاکم بر دانشگاهها را دیده ام از رپیس جمهور به عنوان کسی که سخنران اجتماع مردمی در ۲۳ تیر ۷۸ بودند انتظار داریم
در کنار نقدهایی که از رئیس جمهور داریم اما سخنرانی او در اجتماع مردمی ۲۳ تیر ۷۸ یکی از برگ های درخشان تاریخ حیات سیاسی شان است. در واقع در آن روز رپیس دولت اصلاحات که رپیس شورای عالی امنیت ملی نیز بود نپذیرفت که در آن جمع سخنرانی کند اما روحانی در آن برهه به عنوان بخشی از جریان انقلابی و مردمی در اجتماع مردم به ایراد سخنرانی پرداخت.
با این وجود من خیلی غمگین می شوم که اگر به آن روزها برگردم و فکر کنم که آن کسی که الان داریم در مورد سخنرانی اش در اجتماع مردمی روز ۲۳ تیر ۷۸ لذت می بریم و به خودمان می بالیم یک روزی همین فرد به مجرای نفوذی برای بازگشت دوباره همان جریانی که قائله حوادث تیرماه سال ۷۸ را به راه انداختند به صحن دانشگاه تبدیل شود.
در سالروز ۱۸ تیر ۷۸ این خواهش را از رپیس جمهور دارم که همانگونه که در ۲۳ تیر ۷۸ با همراهی جریان انقلابی و در کنار آحاد ملت آمدند و از کیان انقلاب در مقابل جریانی که در مدیریت دانشگاه نفوذ کرده بودند و زمینه ساز قائله کوی دانشگاه شده بودند ایستادگی کردند و جلوی نفوذ را گرفتند امروز هم اجازه نفوذ به این جریان را ندهند و اجازه ندهند که برگردند. و فکر می کنم که این یک خواسته منطقی است.
در واقع اگر آقای روحانی در ۲۳ تیر ۷۸ در آن مقام نبود و آن سخنرانی را انجام نمی داد شاید خیلی دل آدم نمیسوخت ولی داریم احساس میکنیم که یک دستاوردی آن موقع به دست آمده و الآن توسط همان فردی که یکی از دستاندرکار اصلی بود که اجازه نداد اتفاقات ناگوار ادامه پیدا کند در حال از بین رفتن است و این به نظر من خیلی دردناک است.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13960418161326 [pdate] => 13960418161326 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 11 [cat_id] => 67 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 690602 [title] => انجمن دانشگاه تهران پادگان سربازهایی از جنس منافقین است [pdate] => 13970322111329 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 639999 [title] => اصلاحطلبان حاضر به شرکت در مناظره «نهضت آزادی، آزادی یا التقاط» نشدند [pdate] => 13960723141650 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 618726 [title] => کوی دانشگاه سال ۷۸، نقشه شوم ضدانقلاب با همراهی اتاق فکر نزدیکان دولت وقت [pdate] => 13960418170905 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 618574 [title] => در فتنه ۷۸ جریانهای ورشکسته سیاسی از دانشجویان سوءاستفاده کردند/ برخی مسئولان دانشگاه را پاتوق سیاسی هم فکران خود کردهاند [pdate] => 13960418094436 [service_id] => 11 ) [4] => Array ( [id] => 618405 [title] => تشکلهای دانشجویی در ۱۸ تیر به اهرم احزاب تبدیل شدند/ دانشجویان باید بصیرت سیاسی خود را افزایش دهند [pdate] => 13960417142300 [service_id] => 11 ) [5] => Array ( [id] => 515870 [title] => فتنه ۷۸ و ۸۸ ماحصل تریبون دادن به تئوریسینهای غربی در دانشگاهها بود/ مسئولان حافظه تاریخی خود را به کار بیندازند! [pdate] => 13950316150702 [service_id] => 11 ) [6] => Array ( [id] => 482662 [title] => حمله کنندگان به شورای نگهبان همان آفرینندگان فتنه ۷۸ و ۸۸ هستند/ اصلاح طلبان رفتارشان را اصلاح کنند [pdate] => 13941108115312 [service_id] => 11 ) [7] => Array ( [id] => 466811 [title] => سوال جنجالی دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بجنورد خاطرات زاکانی از کوی دانشگاه را زنده کرد [pdate] => 13940914202208 [service_id] => 11 ) [8] => Array ( [id] => 435354 [title] => زندگی غربی به سبک عامل فتنه ۷۸+ عکس [pdate] => 13940603060000 [service_id] => 12 ) [9] => Array ( [id] => 358081 [title] => فیلم/ روحانی مسئولیت فتنه 78 را به سپاه واگذار کرد/ با شرایط فعلی نمیشود با آمریکا کنار آمد [pdate] => 13930631170800 [service_id] => 3 ) [10] => Array ( [id] => 358055 [title] => دو لشکر در مرز افغانستان مستقر کردیم اما حضرت آقا اجازه حمله به این کشور را ندادند/ "روحانی" مسئولیت برخورد با "فتنه 78" را به سپاه واگذار کرد + فیلم [pdate] => 13930631151800 [service_id] => 6 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 618574 [title] => در فتنه ۷۸ جریانهای ورشکسته سیاسی از دانشجویان سوءاستفاده کردند/ برخی مسئولان دانشگاه را پاتوق سیاسی هم فکران خود کردهاند [pdate] => 13960418094436 [service_id] => 11 [rutitr] => جهرمی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 618405 [title] => تشکلهای دانشجویی در ۱۸ تیر به اهرم احزاب تبدیل شدند/ دانشجویان باید بصیرت سیاسی خود را افزایش دهند [pdate] => 13960417142300 [service_id] => 11 [rutitr] => امیری در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 515870 [title] => فتنه ۷۸ و ۸۸ ماحصل تریبون دادن به تئوریسینهای غربی در دانشگاهها بود/ مسئولان حافظه تاریخی خود را به کار بیندازند! [pdate] => 13950316150702 [service_id] => 11 [rutitr] => نوری در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 482662 [title] => حمله کنندگان به شورای نگهبان همان آفرینندگان فتنه ۷۸ و ۸۸ هستند/ اصلاح طلبان رفتارشان را اصلاح کنند [pdate] => 13941108115312 [service_id] => 11 [rutitr] => مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 466811 [title] => سوال جنجالی دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بجنورد خاطرات زاکانی از کوی دانشگاه را زنده کرد [pdate] => 13940914202208 [service_id] => 11 [rutitr] => ماجرای لباس شخصی ها و پرتاب دانشجویان از پنجره چه بود؟ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 435354 [title] => زندگی غربی به سبک عامل فتنه ۷۸+ عکس [pdate] => 13940603060000 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 358081 [title] => فیلم/ روحانی مسئولیت فتنه 78 را به سپاه واگذار کرد/ با شرایط فعلی نمیشود با آمریکا کنار آمد [pdate] => 13930631170800 [service_id] => 3 [rutitr] => سرلشکر صفوی در برنامه «شناسنامه»؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 358055 [title] => دو لشکر در مرز افغانستان مستقر کردیم اما حضرت آقا اجازه حمله به این کشور را ندادند/ "روحانی" مسئولیت برخورد با "فتنه 78" را به سپاه واگذار کرد + فیلم [pdate] => 13930631151800 [service_id] => 6 [rutitr] => سرلشکر صفوی: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 618726 [title] => کوی دانشگاه سال ۷۸، نقشه شوم ضدانقلاب با همراهی اتاق فکر نزدیکان دولت وقت [pdate] => 13960418170905 [service_id] => 11 [rutitr] => مسؤل بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 639999 [title] => اصلاحطلبان حاضر به شرکت در مناظره «نهضت آزادی، آزادی یا التقاط» نشدند [pdate] => 13960723141650 [service_id] => 11 [rutitr] => عاقلی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 690602 [title] => انجمن دانشگاه تهران پادگان سربازهایی از جنس منافقین است [pdate] => 13970322111329 [service_id] => 11 [rutitr] => اعتراف عضو سابق انجمن دانشگاه تهران؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => فتنه ۱۸ تیر ۷۸ [id] => 1653477 [tag_id] => 478718 ) [1] => Array ( [tag] => دبیر اسبق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل [id] => 1653478 [tag_id] => 478719 ) [2] => Array ( [tag] => دفتر تحکیم وحدت [id] => 1653479 [tag_id] => 10972 ) [3] => Array ( [tag] => نیروی انتظامی [id] => 1653480 [tag_id] => 3438 ) [4] => Array ( [tag] => رئیس جمهور [id] => 1653481 [tag_id] => 1011 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، به نقل از شبکه خبر دانشجویان البرز، داود دشتبانی از فعالین فتنه ۸۸ و عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران که به دلیل اغتشاش در این دانشگاه در جریان انتخابات سال ۸۸ با حکم کمیته انضباطی اخراج شده است، به تازگی به عنوان مسئول دفتر حجت الاسلام حشمتی معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد.
نامبرده که سابقه زیادی در به هم زدن جلسات سیاسی در دانشگاه تهران دارد، در حالی مسئولیت دفتر معاون وزیر ارشاد را بر عهده گرفته است که هیچ سابقهای در فعالیتهای قرآنی نداشته و صرفا به دلیل رابطه مناسب با حجت الاسلام حشمتی به این سمت گماشته شده است.
انتصاب این عنصر فعال فتنه در وزارت ارشاد در حالی صورت میگیرد که وی در حمایت از آشوب طلبان تجزیه طلب در تبریز و سران فتنه در سال ۸۸ سنگ تمام گذاشته و نظام جمهوری اسلامی را به دیکتاتوری متهم کرده است!
حال جزئیاتی از اقدامات فتنه جویانه وی را در دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم سابق) کرج را مرور میکنیم:
مراسمی در تاریخ ۲۴ آذر ۸۸ با سخنرانی حجت الاسلام حشمتی معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره) در دانشگاه تربیت معلم سابق کرج برگزار شد. پس از شروع برنامه زمانی که حجت الاسلام حشمتی سخنان خود را ایراد کرد، چند تن از دانشجویان به بیان پرسشهایی در خصوص هتاکیهای اخیر و عدم محکومیت این امر توسط موسسه متبوع وی مطرح کردند، اما حجتالاسلام حشمتی به جای پاسخگویی اعلام کرد که این جلسه جای پرسش و پاسخ نیست و اگر میخواهید به سوالاتتان جواب دهم در برنامهای دیگر مرا دعوت کنید تا به سوالات جواب دهم.
پس از این اظهارات حجتالاسلام حشمتی و عدم پاسخگویی وی در یک محیط آکادمیک و علمی، تعدادی از دانشجویان در اعتراض به این مسئله در کمال آرامش سالن را ترک میکنند.
داود دشتبانی که با عنوان جعلی خبرنگار در مراسم جهاد دانشگاهی دانشگاه تربیت معلم حاضر شده بود، در برابر دانشجویانی که به مهمان برنامه انتقاد داشتند به داد و فریاد میپردازد.
وی با بیحرمتی به دانشجویان ارزشی، خطاب به آنها میگوید: "چماق به دستان باتوم و گاز اشکآورتان کجاست؟ خودتان عکس امام را پاره کردهاید حالا گردن دیگران میاندازید؟!"
بر اساس این گزارش، این دانشجوی اخراجی دانشگاه تهران، زمانی که میبیند دانشجویان دانشگاه تربیت معلم معاون فرهنگی موسسه موسوم به حفظ و نشر آثار حضرت امام را به چالش کشاندند برای حمایت از حجت الاسلام حشمتی دست به کار شده و با عنوان جعلی خبرنگار با دانشجویان منتقد دست به یقه میشود!
با پیگیری دانشجویان معلوم میشود این آقای خبرنگار اساسا کارت خبرنگاری ندارد. وی که متوجه میشود دانشجویان از هویتش باخبر شدند به اتاق حراست فرار میکند.
اما دانشجویان در پی این اظهارات سخیف دشتبانی، در کمال صبر و متانت و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ آرامش بدون هیچگونه درگیری اقدام به تحصن پشت درب سالن کرده و اعلام میکنند تا زمانی که فرد هتاک از دانشجویان عذرخواهی نکند تحصن ادامه خواهد داشت. تحصن گسترده دانشجویان پس از ساعتی با حضور و عذرخواهی داود دشتبانی به پایان میرسد.
همچنین در ادامه برنامه، حجتالاسلام حشمتی که برای پاسخ به سوال دانشجویان در بین آنان حضور یافته بود در برابر این پرسش که چرا آقای حمید انصاری توهین به حضرت امام را که مثل روز روشن است و تصاویر آن از صدا و سیما پخش شد را انکار میکند، در توجیه این اقدام حمید انصاری که حتی مقام معظم رهبری نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند، اظهار میدارد: "اقدام صدا و سیما اشاعه فحشا در جامعه است!"
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13930706115919 [pdate] => 13930706115919 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 11 [cat_id] => 70 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 359195 [title] => امیدواریم "فتنه" خط قرمز وزیر علوم جدید باشد [pdate] => 13930706100423 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 359185 [title] => جایی که فتنه خط قرمز نیست/ نیویورک هم پرانتزها را پاک نکرد [pdate] => 13930706094400 [service_id] => 12 ) [2] => Array ( [id] => 358939 [title] => دیدار روحانی با کامرون تجربیات تلخ مذاکرات سعدآباد و تحقیر ملت ایران را زنده کرد/ رئیس جمهور باید برخوردی قاطع نسبت گستاخیها داشته باشند [pdate] => 13930705111003 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 358822 [title] => ادعای عجیب محکوم فتنه درباره آیتالله بهجت [pdate] => 13930704175200 [service_id] => 12 ) [4] => Array ( [id] => 358502 [title] => خط قرمز معاونان رئیس جمهور با فتنه کجاست؟ [pdate] => 13930702141008 [service_id] => 12 ) [5] => Array ( [id] => 358267 [title] => دسترسی آزادانه به شبکه اجتماعی آنچنانی!/ حضور فعال فتنه در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد!/ فروش اینترنتی محصولات داعش/ خواب آرام آقای بازیگر [pdate] => 13930701130100 [service_id] => 12 ) [6] => Array ( [id] => 358254 [title] => یومالحساب دعوت فتنهگران 88 به طغیان در مصرف / وقتی آب آبرو میبرد [pdate] => 13930701123108 [service_id] => 12 ) [7] => Array ( [id] => 358244 [title] => جشن تولد روزنامه دولتی ایران برای خواننده فتنه [pdate] => 13930701123441 [service_id] => 12 ) [8] => Array ( [id] => 358081 [title] => فیلم/ روحانی مسئولیت فتنه 78 را به سپاه واگذار کرد/ با شرایط فعلی نمیشود با آمریکا کنار آمد [pdate] => 13930631170800 [service_id] => 3 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 359185 [title] => جایی که فتنه خط قرمز نیست/ نیویورک هم پرانتزها را پاک نکرد [pdate] => 13930706094400 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 359195 [title] => امیدواریم "فتنه" خط قرمز وزیر علوم جدید باشد [pdate] => 13930706100423 [service_id] => 11 [rutitr] => اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در بیانیهای: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 358822 [title] => ادعای عجیب محکوم فتنه درباره آیتالله بهجت [pdate] => 13930704175200 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 358939 [title] => دیدار روحانی با کامرون تجربیات تلخ مذاکرات سعدآباد و تحقیر ملت ایران را زنده کرد/ رئیس جمهور باید برخوردی قاطع نسبت گستاخیها داشته باشند [pdate] => 13930705111003 [service_id] => 11 [rutitr] => بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر در بیانیهای: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 358502 [title] => خط قرمز معاونان رئیس جمهور با فتنه کجاست؟ [pdate] => 13930702141008 [service_id] => 12 [rutitr] => قبح شکنی از دیدار با فتنه گران؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 358267 [title] => دسترسی آزادانه به شبکه اجتماعی آنچنانی!/ حضور فعال فتنه در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد!/ فروش اینترنتی محصولات داعش/ خواب آرام آقای بازیگر [pdate] => 13930701130100 [service_id] => 12 [rutitr] => خواندنیترین اخبار فضای مجازی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 358244 [title] => جشن تولد روزنامه دولتی ایران برای خواننده فتنه [pdate] => 13930701123441 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 358254 [title] => یومالحساب دعوت فتنهگران 88 به طغیان در مصرف / وقتی آب آبرو میبرد [pdate] => 13930701123108 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 358081 [title] => فیلم/ روحانی مسئولیت فتنه 78 را به سپاه واگذار کرد/ با شرایط فعلی نمیشود با آمریکا کنار آمد [pdate] => 13930631170800 [service_id] => 3 [rutitr] => سرلشکر صفوی در برنامه «شناسنامه»؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => معاون قرآنی وزارت ارشاد [id] => 492705 [tag_id] => 391711 ) [1] => Array ( [tag] => دشتبانی [id] => 492706 [tag_id] => 210692 ) [2] => Array ( [tag] => اخبار دانشگاه [id] => 492707 [tag_id] => 364 ) [3] => Array ( [tag] => فتنه ۸۸ [id] => 492708 [tag_id] => 36879 ) [4] => Array ( [tag] => دانشگاه خوارزمی [id] => 492709 [tag_id] => 1301 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1
به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، تشکلهای دانشجویی دانشگاههای شیراز در مورد حضور رئیس جمهور ایران اسلامی در نشست سازمان ملل متحد بیانیهای صادر کردند.
متن این بیانیه بدین شرح است:
"روابط ما با امریکا روابط یک مظلوم با یک ظالم است". امام خمینی (ره)
"نشست و برخاست و حرف زدن با امریکاییها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آنها ندارد و بدون فایده است". رهبر معظم انقلاب
جلسه سالانه مجمع عمومی سازمان ملل همواره فرصتی استثنایی برای ملتهای انقلابی و مظلوم جهان برای رساندن صدای خود به جهانیان و انتشار اصول و مبانی استوار انقلاب اسلامی ورای پرده های ضخیم دستگاه تبلیغاتی گسترده صهیونیستی در سطح بینالمللی بوده است که جلسه آتی سازمان ملل نیز بدلیل حساسیت شرایط کنونی جهان و منطقه از اهمییت دو چندان برخوردار است.
در شرایط فعلی که ایران اسلامی به مثابه دژی مستحکم، توطئهها و بی ثباتیهایی را که به سبب سیاستهای کثیف رژیم صهیونیستی، منطقه را گریبانگیر کرده، یک به یک با شکست مواجه کرده است، زمان آن فرارسیده است که رئیس جمهور کشورمان در قامت نمایندگی یک ابرقدرت بینالمللی و ملتی تاثیرگذار، تریبون سازمان ملل را به محلی برای زدودن غبار فتنه از آرمانها و اصول اسلام ناب محمدی و نشان دادن ضرب شستی فراموش نشدنی به مستکبران پس از شکستهای پی در پی جبهه باطل در عراق و غزه کند.
با این مقدمه، تشکلهای دانشجویی استان فارس به نمایندگی از تمامی دانشجویان این مرز و بوم ضمن حمایت و دعای خیر برای رئیس جمهوری کشورمان در سفر آتی به جلسه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، مطالبات و خطوط قرمز خود را در این رابطه صراحتا اعلام میکنند:
1- تجاوز وحشیانه و اسف بار رژیم صهیونیستی در ماه مبارک رمضان به فلسطینیان نوار غزه و شکست تاریخی آن بدست مقاومت فلسطین که موجی از حمایت توسط ملتهای سراسر جهان و حتی در کشورهای غربی را در پی داشت، بار دیگر نشان داد تا زمانی که حیات این غده سرطانی در خاک فلسطین ادامه یابد صلح و آرامش برای منطقه بیش از رویایی شیرین نخواهد بود؛ بنابراین رساندن صدای این ملت مظلوم به مردم جهان و ارائه برنامه مدون توسط دولت جمهوری اسلامی برای حل این معضل کهنه که اکنون به مسئله اول کل جهان تبدیل شده است، به لزومی غیرقابل اجتناب بدل شده است.
2- دشمنان اسلام و در راس آنان رژیم صهیونیستی با تجهیز و تسلیح افراطیون و جریانات تکفیری در سطح منطقه، قصد دارند طی عملیات تبلیغاتی پیچیده و گسترده ضمن به نمایش گذاردن چهرهای خشن و افراطی از اسلام برای مردم جهان، نه تنها جای پای خود را در منطقه که در دهه اخیر با مقاومت مردم خاورمیانه سست شده بود احیا کنند؛ بلکه با ادامه پروژه اسلام هراسی، به هر وسیلهای مانع رشد روزافزون و خیره کننده دین مبین الهی در میان ملل مختلف شوند.
در این راستا، وظیفه خطیر بر دوش رئیس جمهور کشورمان استفاده هوشمندانه از تریبون سازمان ملل برای زدودن پرده های فریب و نیرنگ از اسلام ناب محمدی و خنثی کردن پروژه دشمنان در اختلاف افکنی و اسلام هراسی با عیان کردن مبانی حقیقی این دین الهی بر جویندگان حق در سراسر جهان است.
3- با نزدیک شدن سفر ریاست جمهوری به نیویورک، جریانات معلومالحال که بارها ثابت کردهاند برای منافع ایران اسلامی پشیزی ارزش قائل نیستند، طبق رویه معمول با طرح مسئله مذاکره و ارتباط با آمریکا و گره زدن آن با وضعیت و آینده ی کشور، سعی در القا کردن اهمیت و لزوم آن در میان افکار عمومی دارند.
اما واقعیت آنست که همانطور که رهبر معظم انقلاب (مده ظله العالی) در بیانات خود در ماههای گذشته به دفعات اشاره کردند، تجربه یک سال مذاکره سطح بالا بین ایران و کشورهای غربی و حتی تماس تلفنی به زعم برخی "تاریخی" میان روسای جمهور ایران و آمریکا در حاشیه جلسه سازمان ملل سال گذشته به روشنی نشان داد که نتیجه ی این "نشست و برخاست"ها و روی خوش نشان دادن به آمریکاییها به جز تندخوتر کردن و افزایش دشمنی و فشارها بر ملت و کشور ایران نتیجهای در بر نداشته است که بنظر میرسد دولت نیز به چنین نتیجهای رسیده است.
با این تفاسیر، حداقل انتظار و خط قرمز آشکار دانشجویان انقلابی دانشگاههای فارس آنست که دولت با تکیه بر حمایت و پشتیبانی ملت ایران، در نقشه راه و چهارچوب ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری (مده ظله العالی) حرکت نموده و با پرهیز از اشتباهات گذشته از جمله تماس با سردمداران آمریکایی در شرایط کنونی که جز نشان دادن وجههای دوگانه و خدشه وارد کردن به منافع و و جایگاه ایران اسلامی بعنوان کشوری ضداستکباری و حامی مظلومان در چشم مردم جهان عایدی ندارد، منافع کشور را در هم پیمانی و همکاری با دیگر ملل ستم دیده و مستقل جهان که بارها نشان داده اند در شرایط سخت ، تنها متحدان حقیقی و قابل اعتماد این مرز و بوم هستند، جستجو کنند.
و من الله التوفیق
بسیج دانشجویی دانشگاه پیامنور شیراز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شیراز
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز
تشکل وصال دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس
بسیج دانشجویی غیرانتفاعی استان فارس
ستاد یادواره شهدا دانشجویان دانشگاه شیراز