کد خبر:۳۶۰۸۸۲
بررسی عملکرد کاروان ایران در بازی‌های آسیایی اینچئون- 5

سه مدال طلایی که در روزهای آخر دشت کردیم/ کارت زرد به فدراسیون کاراته در مسائل اخلاقی

کاراته‌کای‌های کشورمان در هفدمین دوره بازی‌های آسیایی در کسب مدال نمره قبولی گرفتند، اما لزوم کار بیشتر در موضوعات اخلاقی در این رشته بیشتر وجود دارد.

گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی با کسب 21 مدال طلا، 18 نقره و 18 برنز در در مکان پنجم رده بندی این بازی ها قرار گرفت.

کاراته کای های کشورمان موفق شدند در هفدهمین دوره بازی های آسیایی 3 مدال خوش رنگ طلا و 2 برنز را به نام خود ثبت کنند.


کاراته ایران از سال 1994 و در بازی های آسیایی هیروشیما به جمع رشته های مدال آور برای ایران اضافه شدند و در همان دوره یک مدال طلا، 2 نقره و یک برنز را به دست آوردند.


در بازی های آسیایی بانکوک کاراته کاران کشورمان تنها موفق شدند مدال برنز دوره گذشته را به نقره تبدیل کنند و در مجموع مدال هایشان تغییری ایجاد نکردند.


بازی های آسیایی 2002 بوسان را می توان یک دوره تحول برای کاراته دانست چرا که در این دوره ایران موفق شد 5 مدال در رشته کاراته به دست آورد.


علیرضا کتیرایی و مهران بهنام فر مردان طلایی کاراته ایران در این رقابت ها بودند و جاسم ویشگاهی، حسن روحانی و مهدی عمو زاده صاحب مدال نقره شدند.


در بازی های آسیایی 2006  دوحه کاراته ایران باز هم رشد داشت و تعداد مدال های طلای خود را افزایش داد و با 3 مدال طلا و 2 برنز به کار خود پایان داد.


در بازی های آسیایی گوانگجو کاراته ایران نسبت به گذشته ضعیف تر عمل کرد و تنها 2 طلا و 2 برنز را به دست آورد اما نکته قابل توجه در این دوره مدال آوری بانوان در این رشته بود که  فاطمه چالاکی و سمیرا ملکی پور صاحب مدال برنز شدند.


تیم ملی مردان و بانوان کاراته با ترکیب 8 ملی پوش در بازی‌های آسیایی 2014 اینچئون شرکت کرد که سهم نمایندگان ایران در این رقابت‌ها سه مدال طلا و دو برنز بود؛ این نتیجه بازی های اسیایی دوحه را آوری می کرد جایی که باید آن را بهترین عملکرد تکواندو دانست.

امیر‌ مهدی‌زاده نماینده وزن 60 کیلوگرم تیم ملی کاراته که نشان طلای مسابقات جهانی فرانسه را در کارنامه داشت، در اینچئون نیز توانست مدال طلای بازی‌های آسیایی را از آن خود کند. سعید حسنی‌پور نماینده وزن 75- کیلوگرم و خواهر‌زاده(‌مسعود‌ رهنما) سرمربی جدید‌ تیم ملی نیز توانست دومین نشان طلای بازی‌های آسیایی اینچئون را کسب کند، اما در ادامه رقابت‌‌ها حمیده‌ عباسعلی نماینده وزن 68 کیلوگرم تنها مدال طلای بانوان کاراته‌کا را کسب کرد. فاطمه چالاکی و نسرین دوستی نیز دیگر نمایندگان بانوان بودند که دو مدال برنز کسب کردند.

در بخش مردان نیز حسین‌ سمندر و سجاد گنج‌ زاده در بخش مردان و پگاه زنگنه در بخش بانوان از گردونه رقابت‌ها حذف شدند.

پگاه زنگنه نماینده 68 کیلوگرمی تیم ملی بانوان کاراته پس از از دست دادن مدال برنز بازی‌های آسیایی اعلام کرد که از تیم ملی برای همیشه خداحافظی می‌کند. این در شرایطی است که تا چندی دیگر تیم ملی برای حضور در رقابت‌های جهانی به آلمان خواهد رفت و علاقمندان به این رشته فکر نمی‌کردند که کاپیتان بانوان ایران قید حضور در این مسابقات را بزند.


البته در روز آخر این رقابت‌ها گنج‌زاده به دلیل حرکت غیر اخلاقی از دور رقابت‌‌ها در نیمه نهایی حذف شد و شانس کسب مدال را از دست داد.


در مرحله نیمه نهایی کاراته بازیهای آسیایی، سجاد گنج زاده در وزن ‌84+ کیلو به مصاف کاراته کا ژاپنی رفت و با نتیجه 9 بر 6 باخت و از صعود به دیدار پایانی بازماند. گنج‌زاده که از تصمیم داوران و همچنین اعتراض زودهنگام مربی خود عصبانی شده بود،‌ در پایان مسابقه‌اش حرکت ناشایستی انجام داد و دستکش‌های خود را به روی تاتامی کوبید.


پس از این حرکت گنج‌زاده،‌ داوران پس از مشورت، او از دور مسابقات حذف کردند. این در حالی است که او شانس کسب مدال برنز بود.


به دنبال حرکت ناشایست ایرانی که اعتراض ایرانی ها را هم به دنبال داشت علیرضا سمندر، رییس فدراسیون کاراته با تقبیح کردن این حرکت گفت: پس از رفتار بد گنج زاده ما نامه عذرخواهی را به مسوولین برگزاری مسابقات ارائه کردیم.


او همچنین از این خبر داده که دو سال محرومیت در انتظار این کاراته کای ایرانی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار