به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، بوکس از آن رشته هایی است که سرمایه گذاری بر روی آن صورت نمی گیرد و بر همین اساس نیز انتظار مدال آوری و قهرمانی از آن نمی رود، اما در بازی های آسیایی 2014 اینچئون شرایط فرق داشت و با توجه به حضور چهره هایی همچون علی مظاهری، احسان روزبهانی و جاسم دلاوری، علاقه مندان به این رشته منتظر حداقل یک طلا بودند.
تیم بوکس ایران در بازی های آسیایی 2010 با 9 ورزشکار شرکت کرد و فقط سه برنز توسط مظاهری، ستارپور و حسینی کسب کرد، اما در 2014 موفق شد با اعزام 6 ورزشکار دو نقره توسط مظاهری و دلاوری و یک برنز بدست بیاورد.
بوکس ایران طی چهار سال گذشته هرگز نماینده ای در فینال یک تورنمنت مهم و رسمی نداشت، اما امسال با حضور مظاهری و دلاوری در دیدار نهایی، حداقل بالاخره توانسته رنگ حضور مشتزنان ایرانی در فینال را ببینیم.
تیم بوکس ایران در 6 ورزشکار در بازی های آسیایی 2014 اینچئون شرکت کرد که اسامی نفرات اعزامی عبارتند از : فروتن گل آرا در 60 کیلوگرم، امین قاسمی پور در 69 کیلوگرم، سجاد محرابی در 75 کیلوگرم، احسان روزبهانی در 81- کیلوگرم، علی مظاهری در 91- کیلوگرم و جاسم دلاوری در 91+ کیلوگرم.
در زیر نگاهی به عملکرد این نفرات می اندازیم:
* فروتن گل آرا: ملی پوش وزن 60 کیلوگرم اولین حذف شده ایران بود. گل آرا در مرحله یک شانزدهم نهایی به بوکسور تایلندی باخت و حذفی زودهنگام از مسابقات داشت.
* امین قاسمی پور: این بوکسور وزن 69 کیلوگرم تیم ایران پس از یک دور استراحت، در نخستین مبارزه خود حریف عربستانی را مغلوب کرد، اما در یک چهارم نهایی به بوکسور ترکمنستان باخت و شانس رسیدن به نیمه نهایی و تصاحب مدال را از دست داد.
* سجاد محرابی: محرابی در 75 کیلوگرم کار خود را با استراحت در دور نخست آغاز کرد. او سپس حریف فلسطینی را به راحتی شکست داد، اما در یک چهارم نهایی به حریف قزاقستانی باخت تا شانس کسب مدال را از دست بدهد و حذف شود.
* احسان روزبهانی: نماینده المپیکی ایران کار خود در وزن 81- کیلوگرم را با یک دور استراحت و سپس پیروزی مقابل بوکسورهایی از بوتان و هند آغاز کرد و به نیمه نهایی رسید. روزبهانی که از چهره های دوست داشتنی ورزش ایران است، در نیمه نهایی برابر قهرمان المپیک از قزاقستان شکست خورد و با کسب مدال برنز، نخستین مدال آور بوکس ایران در اینچئون لقب گرفت.
* علی مظاهری: مظاهری پرافتخارترین بوکسور تیم ایران بود. او که طلای 2006 دوحه و برنز 2010 گوانگژو را در کارنامه دارد، کار خود در با دو دور استراحت آغاز کرد. مظاهری در یک چهارم نهایی بوکسور مغولستانی و در نیمه نهایی نیز حریف اردنی را از پیش رو برداشت و فینالیست شد تا بدین ترتیب طلسم ناکامی بوکسورهای ایران برای حضور در دیدار نهایی یک تورنمنت مهم پس از چهار سال شکسته شود. مظاهری در فینال نتوانست مقابل حریف قزاقستانی مقاومت کند و باخت و به مدال نقره بسنده کرد.
* جاسم دلاوری: این ملی پوش وزن 91+ کیلوگرم که در سال 2006 برنز گرفته بود، پس از یک دور استراحت، به ترتیب حریفانی از چین، کره جنوبی و ازبکستان را شکست داد، اما در فینال به حریف قزاق باخت و نایب قهرمان شد.
در مجموع بوکسور های ایران 15 بار به روی رینگ رفتند که حاصل آن 9 برد و 6 شکست بود. از این 6 شکست، 4 باخت مقابل نمایندگان قزاقستان و یک باخت نیز برابر حریفانی از تایلند و ترکمنستان بود.
در پایان رقابت های بوکس مردان بازی های آسیایی کشور قزاقستان با 6 قهرمانی، یک نایب قهرمانی و یک عنوان سومی بهترین عملکرد را در 10 وزن داشت. کره جنوبی نیز 2 طلا و مغولستان و تایلند هر کدام یک طلا کسب کردند تا بهترین کشورها از لحاظ عملکرد لقب بگیرند.
تیم ایران نیز با کسب مدال توسط نیمی از نفرات اعزامی، عملکرد قابل قبولی نسبت به دوره قبل داشت و نشان داد در صورتی که امکانات بیشتری فراهم شود، توجه بیشتری شود و البته کار زیرساختی و پایه ای در آن صورت بگیرد، می تواند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد.
به نظر می رسد همین که یک نماینده از ایران پس از چهار سال در یک فینال مهم شرکت کرد، موفقیت بزرگی باشد.
در پایان باید به یک نکته مهم اشاره کرد و آن، عدم حضور یک ایرانی در کرسی های بین المللی بوکس است. شاید اگر از کشورمان در مجامع بین المللی بوکس نماینده وجود داشته باشد، شاهد حق خوری کمتری از ورزشکاران ایرانی باشیم؛ نکته ای که در بازی های آسیایی دیده شد.
* سرمربی امیدوار به آینده
اکبر احدی سرمربی تیم ملی بوکس ایران امید است که حمایت های بیشتری از این رشته برای دوره آینده صورت بگیرد. او گفت: شاید کسی فکر نمیکرد که بوکس در بازیهای آسیایی دو فینالیست داشته باشد اما این اتفاق افتاد تا در اینچئون ثابت شود پتانسیل بوکس ایران چقدر است. امیدوارم نتیجه این دوره از بازیها باعث شود دید مسئولان ورزش به این رشته تغییر کند و بیشتر از گذشته از ما حمایت کنند. قول میدهم که اگر به درستی از این رشته حمایت شود میتوانیم در دوره بعدی بازیهای آسیایی 6 یا 7 مدال بگیریم. در اینچئون هم اگر ناداوری وجود نداشت قطعا بیشتر مدال میگرفتیم. اصلا دوست ندارم شکستها را توجیه کنم اما واقعا حق بچهها از جمله گلآرا خورده شد. علی مظاهری و جاسم دلاوری بازی را واگذار کردند و جای شکایت نیست اما بازی روزبهانی تا حدودی برابر بود و همانطور که گفتم مبارزات فروتن گلآرا واقعا تحتتاثیر داوریها بود. به هرحال بوکس است و از این مسائل در آن زیاد است. ای کاش این مسائل نبود و میتوانستیم با مدالهای بیشتری به کشور بازگردیم. تمام تلاشمان را کردیم و فکر میکنم خانواده بوکس از این نتیجه راضی باشند. همین که ملیپوشان دیده شدند انگیزه بالایی برای آنها بود و امیدوارم در آینده نیز شاهد این اتفاقات خوب باشیم. بیشتر از آنچه که به ما داده بودند عمل کردیم. پتانسیل در بوکس ایران زیاد است به شرطی که مسئولان به ورزشکاران و امکانات آنها رسیدگی کنند. بوکس در رشتههای رزمی فرزند ناتنی است. امیدوارم مسئولان نگاه بهتری به این رشته داشته باشند.
* نمره قبولی برای بوکس
احمد ناطق نوری رئیس فدراسوین نیز نظرات جالب توجهی دارد. او اظهار داشت: با توجه به هزینههای صورت گرفته، با خون دل این بوکسورها را آماده اعزام به اینچئون کردیم با این وجود 2 فینالیست داشتیم و یک مدال برنز کسب کردیم. در مجموع نتیجه کار بچهها راضی کننده است و از عملکردشان راضی هستیم. با غیرت بچهها و کار خوب مربیان جوان تیم، این نتایج را کسب کردیم و با همه ناداوریهایی که شاهد بودیم بوکس در بازیهای آسیایی نمره قبولی گرفته است. بدون شک اگر به اردوهای خارجی می رفتیم شانس کسب مدالهای بیشتری داشتیم.