به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در همایش ICT و استاندارد خاطرنشان کرد: هیچ کارخانهای نیست که تمام تولیدات تنها متعلق به آن کشور باشد حتی در موارد متعدد یک محصول ممکن است توسط چندین کشور ارائه شده باشد به همین دلیل لزوم توجه به استانداردها موضوعی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: در عرصه استاندارد اجماعی وجود دارد که در قالب آن چهار مقوله را نمی توان از هم جدا کرد. به عبارت دیگر استاندارد، کیفیت، رقابت و توسعه چهار ضلع یک مربع هستند که باید در این زمینه مورد توجه قرار بگیرند چرا که ارتقای کیفیت و رعایت استاندارد لازم و ملزوم یکدیگر هستند و اگر بخواهیم کیفیت خدمات را توسعه دهیم ناچاریم استانداردها را به دقیق ترین شکل ممکن ارتقاد هیم.
وی افزود: اگر محصولی دارای کیفیت واستاندارد باشد بازار پیدا کرده و در قالب رقابت محصولات با یکدیگر کشور توسعه پیدا می کند.
وزیر ارتباطات در ادامه با اشاره به سرعت سریع تکنولوژی اظهار داشت: اکنون سرعت تکنولوژی به گونهای است که هنوز یک تکنولوژی نهادینه نشده، مدلهای بالاتری وارد بازار می شود؛ از سوی دیگر تکنولوژی مانند اتومبیل نیست که موتور آن یکسان بماند و بدنه و سایر اجزا تغییر کند. به همین دلیل ما نیز باید در این حوزه سرعت خود را با تغییرات تکنولوژی در دنیا هماهنگ کنیم.
وی ادامه داد: نکته دیگر بحث توجه به صدور گواهی نامههای استاندارد است اگر در دنیا صدور استانداردها در سال 2012 و 2013 را مقایسه کنیم، متوجه میشویم صدور گواهی نامه استاندارد در سال 2013 نسبت به سال قبل آن 4 درصد افزایش داشته اما این رقم در حوزه ICT به 14 درصد رسیده است.
واعظی در ادامه عنوان کرد: بنای دولت یازدهم آن است که شرایطی را ایجاد کند که کشور از شرایط تورم و رکود اقتصادی عبور کند به همین دلیل تلاشهای متعددی صورت می گیرد تا یک تحول اقتصادی داشته باشیم و در این وادی، قطعا رقابت و استاندارد بالا تاثیرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: از سال 74 دفتری به نام تدوین استاندارد و کنترل کیفیت در مرکز تحقیقات مخابرات شکل گرفته بود و کارهای خوبی در آن انجام شده بود اما متاسفانه با وجود ترجمه 423 استاندارد بین المللی در این دفتر طی سالهای گذشته آن را تعطیل کردند که اکنون فکر میکنم لازم است بار دیگر فعالیتهای این دفتر از سر گرفته شود.
وی 6 مورد را نیز به عنوان پیشنهاد مطرح کرد که این 6 مورد شامل فعال شدن دفتر تدوین استانداردها در مرکز تحقیقات مطالعات، تدوین دانش نامه تخصصی در حوزه ICT ، تدوین و به روز رسانی استانداردهای حوزه فاوا، ایجاد رابطه معقول میان استاندارد و تایید نمونه، ضرورت ایجاد و ارتقای آزمایشگاههای تایید نمونه و راهاندازی گمرک تخصصی در این حوزه است.