به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو"، محققان جهان در حال تحقیق بر روی پروژهای هستند که میتواند از سروصدای موجود در خیابانهای شهر استفاده بهینه کند. این محققان با تعبیه حسگرهای الکترونیکی در سطح شهر، شهرهای هوشمند طراحی خواهند کرد.
کارشناسان این طرح تحقیقاتی معتقدند حسگرهای صوتی در موارد ضروری مانند، حرکت آمبولانسها به سمت بیمارستان که در برخی موارد با ترافیک مواجه میشود، میتواند موجباب زودتر سبز شدن چراغ راهنمایی و رانندگی را فراهم کنند.
یکی دیگر از مزیتهای حسگرهای صوتی این است که میتوانند آژیر آمبولانسها را از اصوات دیگر تمیز دهند. از این طریق چراغ راهنمایی در کمتر از صدم ثانیه برای خودروهای اورژانس سبز میشود.
این حسگرها در صورت اجرای موفقیت آمیز میتواند علاوه بر داشتن منافع متعدد، از لحاظ مالی نیز بسیار ارزان تمام شوند و در ضمن به دلیل آنکه به دوربین نیازی ندارند حتی اگر آمبولانس را نبینند میتوانند از صدای آژیر، آنرا تشخیص دهند.
این حسگرهای الکترونیکی صوتی، با اجرای آزمایشی در شهر سانتاندر اسپانیا توانسته است این شهر را به یکی از هوشمندترین شهرهای اروپا بدل کند.
این حسگرهای الکترومغناطیسی همچنین میتوانند میزان پارکینگهای خالی را برآورد کنند به طوری که اطلاعات میتواند بلافاصله روی تلفنهای همراه هوشمند به دارنده خودرو منتقل شود.
حسگرهای صوتی علاوه بر کنترل ترافیک می توانند در شرایط امدادی به کمک بیماران بیایند یا حتی اگر جایی آتش گرفته باشد، آتش نشانان می توانند سریع به محل حادثه ببرد.