به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری کیومرث هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک امروز در محل آکادمی ملی المپیک برگزار شد.
وی در ابتدا گفت: اگر موفقیتی حاصل شده، نباید خود را گول بزنیم و فکر کنیم همیشه این موفقیت ها ادامه دارد، بلکه باید نقاط ضعف را شناسایی کنیم.
هاشمی خاطرنشانکرد: زمانی که در کمیته ملی المپیک حضور یافتیم باید کارهای انجام می شد که آنها را به صورت خلاصه بیان می کنم؛ اول آنکه جامعه ورزش از تنش ها و جنجال های بین مسئولان خسته شده بود و صحبت های مطرح شد که آسیب ها را بیشتر می کرد در وهله اول یک آرامش نسبی ایجاد شد.
رئیس کمیته ملی المپیک هماهنگی بین مجموعه تصمیم گیرنده ورزش را از دیگر برنامه های کمیته ملی المپیک دانست و گفت: خوشبختانه امروز این هماهنگی بین کمیته و وزارت ایجاد شده همچنین بحث تمرکز نیز وجود داشت؛ چرا که ما فرصت کافی برای شناسایی رشته ها نداشتیم. لذا روی رشته های پرمدال سرمایه گذاری کردیم واعلام کردیم که به دنبال اعزام کاروان کیفی هستیم.
وی افزود: پیش بینی ما حدود 25 مدال طلا بود که شاید اگر به حق خود در برخی از رشته ها می رسیدیم، این تعداد مدال افزایش می یافت، اما در مجموع به 95 درصد اهداف خود رسیدیم.
وی تأکید کرد: ما همیشه خود را در کنار فدراسیون ها می بینیم و معتقدیم زمان دستور دادن گذشته است و باید فدراسیون ها بدانند که نقطه نظرات ما از سر دلسوزی است.
کیومرث هاشمی در این نشست گفت: در بازی های آسیایی 2010 در گوانجو 14 مدال توسط بانوان کسب شد که یک مدال طلا بود. این سیر صعودی در دوره پیاپی ادامه یافت و در بازی های اینچئون این تعداد مدال افزایش یافت. امیدواریم با ادامه این روند در اندونزی مدال های بیشتری توسط بانوان کسب کنیم.
وی در ادامه افزود: در این دوره از بازی های آسیایی 95 ورزشکار و مجموع 160 نفر از کاروان کاسته شده بود و کاهش 25 درصدی از نظر تعداد ورزشکار نسبت به دوره گذشته داشتیم. همچنین کاهش 10 درصدی مدال در این دوره نیز وجود داشت؛ چرا که در دوره قبل 42 رشته و در این دوره 36 رشته برای رقابت ورزشکاران وجود داشت و در مجموع 123 مدال از کل مدال های بازی های آسیایی کاسته شده بود.
رئیس کمیته ملی المپیک یادآور شد: تمام کشورها از چین گرفته تا ژاپن و کره در تعداد مدال کاهش داشتند فقط کشور قزاقستان استثناء بود که در تعداد مدال افزایش داشت. همچنین ایران در طلا و نقره افزایش مدال داشت ولی در مجموعه تعداد مدال هایش کاهش یافته بود از طرفی به تعداد کشورهای مدال آور نیز یک کشور اضافه شد و 9 کشور دیگر نیز هیچ مدالی دریافت نکردند.
وی در خصوص عملکرد کاروان ایران نیز گفت: ارزیابی ما مثبت است ولی این دلیل نمی شود که از این شرایط راضی باشیم و لازم است تا استعدادها را در کشور شناسایی کنیم.
هاشمی تاکید کرد: در این چند روزه فضای رسانه ای به این سمت رفته که بایداز عملکرد فدراسیون ها ارزیابی صورت گیرد. البته من قبل از ارزیابی باید چند نکته را یادآور شوم اول اینکه این ارزیابی ها نباید محل تسویه حساب شخصی باشد، به علاوه باید نظر دلسوزان وکارشناسان امر لحاظ شود. ملاک ارزیابی فدراسیون ها فقط بازی های آسیایی نیست و ناکامی یک رشته نمی تواند برای ارزیابی کافی باشد.
وی افزود: سومین مورد در ارزیابی ها این است که باید به مجامع فدراسیون ها احترام گذاشت. برای ارزیابی بهترین جا مجامع است و آنها باید درگیر باشند. شاید این گلایه از مجامع وجود داشته باشد که درست عمل نمی کنند. لذا آنها باید نسبت به این موضوع توجه داشته باشند و پاسخگوی افکار عمومی باشند.
رئیس کمیته ملی المپیک یادآور شد: باید به بحث مجامع فدراسیون ها توجه کرد خیلی از رشته های ورزشی به تنهایی پاسخگوی نیازهای جامعه نیستند. برای مثال حدود هزار استخر داریم، اما آیا امکاناتش در اختیار فدراسیون شنا قرار دارد؟ اکنون استخرها به سمت درآمدزایی رفتند و نقشی در استعدادیابی ندارند، من معتقدم که استخرها باید در رده های مختلف تیم داری کنند و فدراسیون با 10 استخر نمی تواند کاری انجام بدهد، به علاوه برای مجوز دادن به استخرها نیز فدراسیون هیچ نقشی ندارد.
هاشمی تأکید کرد: وزارت ورزش باید آن دسته از وظایفی که متعلق به خودش است را احصاء کند و به فدراسیون ها نیز انتقال دهد همچنین لازم است این مسائل را به هیئت ها نیز انتقال دهد متاسفانه فدراسیون و هیئت های ما کارشان شده تیم داری. در بخش تیم ملی فدراسیون ها وظیفه تیم داری دارند ولی ضعف مهم ما تیم داری وباشگاه داری است.
هاشمی درادامه به ضعف ورزش کشور در شش رشته پرمدال اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم معضل بزرگ ورزش را در رشته های مدال آور حل کنیم بسیاری از مشکلات از جلوی راه ما برداشته می شود، بزرگترین ضعف ورزش ما این است که در شش رشته پرمدال یعنی شنا، دوچرخه سواری، ژیمناستیک، قایقرانی،دومیدانی و تیراندازی سهممان در مدال اندک است. در بهترین دوره بازی های آسیایی ما 17 مدال گرفتیم که این نتیجه مربوط به بازی های آسیایی اینچئون است ما در این دوره 17 مدال از 510 مدال این شش رشته را به دست آوردیم که سه صدم درصد در این رشته ها مدال آوری داشتیم لذا عقل حکم می کند که روی این رشته ها سرمایه گذاری بیشتری انجام شود.
وی افزود: افتخار ما در شنا این است که رکورد ملی را جابه جا کنیم، ولی قزاقستان در این دوره سه مدال طلا گرفته است. سرمایه گذاری ها فقط نباید در فدراسیون باشد بلکه همه باید حمایت کنند تا زمینه مدال آوری در این رشته ها بالاتر رود اگر می خواهیم در المپیک نتیجه بهتری بگیریم باید روی این رشته ها سرمایه گذاری شود.
وی تأکید کرد: کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش، آموزش و پرورش و سایر بخش های مدیریتی باید کمک کنند تا در این بخش موفق باشیم اما سیاست گذاری ها برعهده کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش است.
رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص تیم داری باشگاه ها نیز گفت: باشگاه داری در کشور ما ضعیف است. البته ذهن را به سمت فوتبال نبریم. تمام باشگاه های سازنده کشور را در نظر بگیرید همه به سمت فوتبال رفته اند و این خطای بزرگ باید حل شود.
وی خاطرنشان کرد: شش هزار هیئت در این شش رشته پرمدال وجود دارد که سالانه پولی نمی گیرند و امکاناتی ندارند لذا لازم است نگاه ملی در این زمینه داشته باشیم که افزایش بودجه در این بخش امری ضروری است و باید در کنار آن توجه به علم ورزش در تمام سطوح ورزش به خصوص این شش رشته پرمدال را مدنظر قرار دهیم.
وی در پایان گفت: اگر آلمان در جام جهانی مقام می گیرد دلیل آن این است که عقبه علمی مانند دانشگاه کُلن پشت این تیم وجود دارد.
در ادامه این نشست شهنازی، دبیرکل کمیته ملی المپیک نیز گفت: برای بازی های آسیایی دو هزار روز اردو را برای 750 ورزشکار برگزار کردیم و ثابت شد تنها پول برای یک موفقیت جواب نمی دهد و همدلی، همکاری و فداکاری که آن را در بین ورزشکاران و فدراسیون ها و ورزشکاران نیز دیدیم دلیلی برای موفقیت است.
وی تأکید کرد: سیاست گذاری های کمیته ملی المپیک و مجموعه مدیریت ورزش نتیجه داد و باید آن را به عنوان یک شاخص برای آینده قرار دهیم و به سمتی پیش برویم که نتایج کاروان مبتنی بر اعزام کاروانی کیفی باشد.