به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، امروزه قلیان دیگر جزو دکوراسیون منازل نیست و همدم و رفیق برخی از خانوادههای ایرانی شده است؛نیکوتین موجود در قلیان 10 برابر بیشتر از هروئین اعتیادآور بوده، که بر اساس آن میتوان گفت که قلیان و مواد دخانی دروازه ورود به اعتیاد هستند.
در دنیای امروز ما گرچه آمارها دقیق نیست اما میگویند، در ایران ۴۳ درصد دختران و ۶۴ درصد پسران تجربه مصرف قلیان را دارند.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، ۱۵ درصد جوانان ایرانی قلیان میکشند و بالاترین گرایش به مصرف قلیان در جوانان زیر ۳۰ سال است؛این یعنی ما در رابطه با کاهش مصرف مواد دخانی و قلیان، هیچگاه پیش نرفتهایم و سن مصرف قلیان در کشورمان روز به روز در حال کاهش است.
در حال حاضر در ایران حدود هفت میلیون و هفتصد هزار نفر مصرفکننده انواع مواد دخانی هستند و چهار درصد از کل مرگ و میر بالای ۳۰ سال، به مصرف دخانیات انتساب داده شده است.
اکثر مردم استعمال قلیان را تفریحی میدانند که آرامش را به آنها هدیه میدهد به طوری که هرچه پٌک عمیقتر باشد به آرامش بیشتری میرسند.
متاسفانه به اکثر تنباکوهایی که در سالهای اخیر به بازار آمده است اسانسهایی اضافه میشود که این اسانسها علاوه برتحریک دستگاه تنفسی سبب حساسیت و آلرژی میشود رینیک آلرژیک، برونشیت مزمن و سرفههای شدید همراه با خلط هم از دیگر هدیههای این وسیله شیک سرطانزا است.
به هر حال با این که پزشکان و دست اندرکاران حوزه سلامت از شیوع قلیان در بین افراد جامعه به خصوص نوجوانان و جوانان ابراز نگرانی کرده اند و رشد بیماری ها و سرطان ها را یادآور شدند، اما برخی از افراد آن را یک تفنن و تفریح توصیف می کنند که با اطلاع رسانی و اتخاذ تمهیدات قانونی توسط مسئولان باید از شیوع این تفریح اعتیادآور جلوگیری کرد و اجازه نداد که سلامت افراد به طور ناخواسته و ناباورانه تحت تأثیر چنین تفریح مضری قرار گیرد و از طرفی چرا باید مکان هایی در کشور وجود داشته باشد با عنوان قلیان سراها!
منبع: دانا