کد خبر:۳۶۵۲۱۹
معاون سازمان تبلیغات اسلامی اعلام کرد

جزئیات سیستم فیلترینگ هوشمند/ راه‌کاری برای عدم کاهش سرعت اینترنت با فیلترینگ جدید

معاون زیرساخت سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه سیستم فیلترینگ فعلی کارآیی کافی را در فضای اینترنتی کشور ندارد، گفت: در حال حاضر سیستم فیلترینگ هوشمند طراحی شده است که قابلیت به بهره برداری رسیدن کامل را دارد.

به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، مرتضوی، معاون زیرساخت سازمان تبلیغات اسلامی با بیان این‌که از حدود 4 سال پیش بحث لزوم حرکت به سمت هوشمند کردن روش‌های فیلترینگ در کشور مطرح شده بود، اظهار داشت: روش فعلی فیلترینگ نه تنها نمی‌تواند برخی از محتواهای نامناسب را از فضای اینترنتی حذف کند بلکه باعث می‌شود بخشی از محتوایی که مشکل اخلاقی ندارد غیرقابل دسترسی شود.

 

وی با اشاره به این‌که سازمان تبیان با همکاری شهید بهشتی مراحل فنی متعددی را برای ایجاد بستر اجرای فیلترینگ هوشمند انجام داده است، تاکید کرد: در حال حاضر سیستم فیلترینگ هوشمند برای عکس، فیلم و متن در فضای مجازی طراحی شده است.

 

مرتضوی درباره نحوه عملکرد این سیستم گفت: سیستم فیلترینگ هوشمند برخلاف روش‌های سنتی فیلترینگ باعث نمی‌شود که دسترسی به یک سایت به طور کامل محدود شود بلکه تنها محتوای نامناسب و غیرمجاز روی آن سایت غیرقابل دسترسی خواهد شد.

 

معاون زیرساخت سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به این‌که در حال حاضر طرح آزمایش فیلترینگ هوشمند در چهار مرکز مختلف اینترنتی در حال اجراست، گفت: اجرای آزمایشی فیلترینگ هوشمند تحت نظارت عملیاتی جدی و کتنرل کافی قرار گرفته است تا میزان کارآیی آن مشخص شود.

 

وی درباره زیرساخت‌های مورد نیاز جهت اجرای فیلترینگ هوشمند به صورت سراسری روی تمام گیت‌های اینترنتی، خاطرنشان کرد: به نظر می‌آید اجرای پروژه به این بزرگی نیازمند زیرساخت‌های بسیاری باشد.

 

مرتضوی افزود: منابع سخت‌افزاری مورد نیاز برای اجرای فیلترینگ هوشمند به میزان ترافیک داده بستگی دارد. در حال حاضر اجرای فیلترینگ هوشمند امکان پذیر است اما لازم است بر حسب داده به زیرساخت‌های سخت افزاری این طرح افزوده شود.

 

وی یادآور شد: فیلترینگ هوشمند برای اینکه سرعت اینترنت را کم نکند و گلوگاهی برای عبور داده‌ها ایجاد نکند بار اول محتوای مورد نظر را پردازش کرده و از درگاه عبور می‌دهد اگر این محتوا نامناسب باشد دسترسی به آن محدود شده و برای دفعه‌های بعد فیلتر خواهد شد.

 

معاون زیرساخت سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر این‌که ناکارآمدی سیستم فعلی فیلترینگ مساله واضحی است گفت:‌ این که چه زمانی فیلترینگ هوشمند به بهره برداری کامل در کشور برسد بستگی به تصمیم مسوولان و سازمان‌های ذیربط دارد اما به نظر تبیان، سیستم فیلترینگ هوشمند طراحی شده قابلیت بهره‌برداری کامل را خواهد داشت.

 

این کارشناس با بیان این‌که از سال‌ها پیش کشور در زمینه اینترنتی متوجه نیازش به ابزارها و فن‌آوری نوین شده است، تصریح کرد: همواره در بحث کنترل فضای مجازی روی ظرفیت نیروی انسانی نیز برنامه ریزی شده است بنابراین فیلترینگ هوشمند نیز با استفاده از ابزارهای نوین و با تکیه بر همکاری مردم و جلب اعتماد عمومی کار خود را آغاز می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Spain
۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۱
این چه جور فیلترینگی هست؟ خوب شماها که دارید دیتا وروردی رو پردازش می کنید چرا بجای این طرح مسخره نمیایید همون اول مثبت یا منفی بودن ترافیک رو مشخص کنید؟ فکر کن اون ترافیک مربوط به یک ویورس باشه اون وقت شما می خواهید برایه بار اول بهش اجازه ورود بدید؟؟ خوب اون ویروسم با تنها یک ورود خودش رو تکثیر می کنه و کل شبکه شما رو از بین می بره. این دقیقا مشکل طراحیه.
یک پیشنهاد هم داشتم. برایه اتصال تمام درگاه های ورودی از تکنیک open flow می تونید استفاده کنید. این تکنیک رو گوگل تازه داره در شبکه داخلیش استفاده می کنه. بمی تونید سخت افزار مورد نظرتونم از NetFPGA استفاده کنید. یک از اولین سخت افزار های اپن سورس دنیاست که توسط دانشگاه استنفرد طراحی شده. قیمت هر بورد که توانایی پردازش ۴۰ مگ اطلاعات رو د
3
0
s
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۳
بسم حق
با عرض سلام و خسته نباشید، خیلی از مطالعه این خبر خوشحال شدم. ان شاء الله ترتیبی اتخاذ شود تا مسئولین هرچه سریعتر زیرساختهای لازم برای پیاده سازی این طرح را فراهم و آن را در ابعاد گسترده اجرایی کنند. واقعاً از دیدن برخی تصاویر و محتوای سایتها انسان شرمنده می شود، علی الخصوص که متأسفانه امروزه کودکان و نوجوانان هم به اینترنت دسترسی دارند و خانواده ها نیز در اکثر اوقات عملاً نمی توانند جلوی آنها را بگیرند.
واقعاً متشکرم، این "فیلترینگ هوشمند" برای اینگونه موارد یک نیاز اساسی محسوب می شود.
0
2
پربازدیدترین آخرین اخبار