کد خبر:۳۶۵۲۴۹

تولید سریع رگ در بدن با دستاورد محقق ایرانی دانشگاه ایندیانا

تیمی از محققان بین المللی با همکاری محقق ایرانی دانشگاه ایندیانا تکنیک جدیدی ارایه کرده‌اند که بدین وسیله بدن انسان با سرعت بیشتری اقدام به تولید رگ‌های خونی می‌کند. این دستاورد پزشکی می‌تواند خبر خوشحال کننده‌ای برای مبتلایان به انواع معلولیت‌ها و همچنین نابینایان باشد.
تولید سریع رگ در بدن با دستاورد محقق ایرانی دانشگاه ایندیانا

به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، محمدرضا ستارزاده، محقق ایرانی مدرسه پزشکی دانشگاه ایندیانا و همکارانش از دانشگاه‌های شیکاگو، پوردو، کالج پزشکی ویل کورنل و چند دانشگاه شرق آسیا با ابداع یک روش نوین درهای جدیدی به سوی درمان مؤثر نابینایی گشوده‌اند. 

 

این محققان تکنیک جدیدی ارایه کرده‌اند که بدین وسیله بدن انسان با سرعت بیشتری اقدام به تولید رگ‌های خونی می‌کند. این دستاورد پزشکی می‌تواند خبر خوشحال کننده‌ای برای مبتلایان به انواع معلولیت‌ها و همچنین نابینایان باشد.

 

این تیم بین المللی درمان‌های جدیدی برای بیماری‌هایی نظیر "بیماری عروق سطحی بدن" را هدف قرار داده‌اند که تاکنون روش درمانی مؤثری نداشته است. بیماری عروق سطحی بدن عارضه‌ای است که طی آن به دلیل گردش ضعیف خون همواره دردهای شدیدی در پا احساس می‌شود. این بیماری مهم می‌تواند به مشکلات پوستی، قانقاریا (سیاه مردگی) و حتی قطع عضو منجر شود. 

 

درحالی که بدن به طور طبیعی دارای سلول‌های متخصصی است که با ترمیم رگ‌های خونی، جایگزین‌های مناسبی برای آنها تولید می‌کنند. این سلول‌ها تحت عنوان "سلول‌های کلنی ساز Endothelial" شناخته می‌شوند. اما همزمان با افزایش سن و تداوم بیماری‌هایی نظیر بیماری عروق سطحی بدن، کارایی این دسته از سلول‌ها کاهش پیدا می‌کند. 

 

این محققان نشان داده‌اند با تزریق سلول‌های جوان‌تر و پرشورتر Endothelial به بافت‌های آسیب دیده این احتمال وجود دارد که فرآیند تولید رگ‌های خونی جدید با سرعت بیشتری صورت گیرد. 

 

به طور کلی جمع‌آوری این سلول‌ها جهت استفاده در این فرآیند کار دشواری است به ویژه اینکه پیدا کردن آنها در افراد بالغ و مخصوصا آنهایی که به بیماری عروق سطحی بدن مبتلا هستند دشوارتر است. با این حال انبوهی از آنها در بند ناف خون وجود دارد. 

 

ستارزاده و همکارانش امیدوارند در آینده نزدیک این تکنیک درمانی بالقوه به کمک بیمارانی بیاید که به دلیل ابتلا به مشکلات عروقی ناچار به قطع عضو می شوند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار