گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»- اخبار فضای مجازی آنقدر متنوع، پرتعداد و گسترده است که کمتر کاربری توانایی بررسی همه آنها را دارد. در این بین گاهی مجبور میشویم زمانهای طولانی را برای خواندن اخبار در فضای اینترنت سپری کنیم.
گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» با توجه به علاقه مخاطبان جهت آگاهی از اخبار متنوع، میکوشد تا با ارائه بسته خبری از «خواندنی ترین اخبار فضای مجازی»، کوتاهترین مسیر را برای دسترسی کاربران این خبرگزاری به اخبار جذاب و گوناگون فراهم آورد.
هیئت عزاداری فاطمیون - قم
خادمان امام حسینعلیهالسلام در ایلام
بارگاه مطهر احمدبنموسی کاظم - شیراز
پست فیس بوکی زیبای احسان علیخانی برای محرم
شفاف: احسان علیخانی مجری صداوسیما متن و تصویری را به مناسبت ایام محرم منتشر کرد و نوشت:
"می برد در کربلا هفتاد و دو ذبح عظیم
بیش از اینها ،حرمت کوی منا دارد حسین"
حامی داعش در لندن چه می کند؟
العالم: یک روزنامه انگلیسی با اشاره به حرف و حدیثها درباره حمایت مالی قطر از گروه تروریستی داعش، به موضوع سفر امیر قطر به لندن پرداخت. روزنامه "دیلی تلگراف" در مطلبی تحت عنوان "قطر در صف چه کسی ایستاده است؟"، نوشت: دلایل بسیاری وجود دارد که "تمیم بن حمد آل ثانی" امیر قطر انتظار داشته باشد، امروز با فضایی دوستانه بر سر میز غذا با دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس مواجه شود. سرمایه گذاریهای قطر در انگلیس تا کنون به 25 میلیارد پوند رسیده و کامرون امیدوار است که این سرمایه گذاریها افزایش یابد. از جمله داراییهای قطر در لندن، انبارهای هارواردز و ساختمان The Shard است، که بلندترین ساختمان در کل اروپا به شمار میآید.
اما موضع قطر درقبال گروه تروریستی داعش همچنان مبهم است. با توجه به اینکه بیشتر حملات هوایی آمریکا علیه داعش از پایگاه العدید قطر انجام میشود، این انتظار وجود دارد که قطر از ائتلاف بین المللی ضد داعش حمایت کند.
اما برخی می گویند قطر از داعش حمایت مالی میکند، و این امر سؤال برانگیز است.
سوپر پروتئینی "تدبیروامید"
قبل از رأی نیاوردن نیلی
آشنا مشاور "حسن روحانی": مخالفان نیلی، باج خواه، اقلیت و افراطی هستند/مجلس میان خواسته دانشگاهیان و باجخواهان یکی را انتخاب کند
جهاننیوز: حسام الدین آشنا در صفحه اجتماعی شخصی خود به جلسه فردای رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم واکنش نشان داد.
حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور در صفحه شخصی فیس بوک خود با اشاره به جلسه فردای رای اعتماد به وزیر پیشنهادی دولت نوشت:
«نمایندگان محترم مجلس فردا انتخابی راه گشا را در پیش رو دارند؛ این عزیزان می توانند: میانِ رفتن زیر بار سلطه گفتمانی اقلیت مطلق پایداری و استقلال مجلس از افراط گرایان یکی را انتخاب کنند.
- میان راهبرد همراهی یا عدم همراهی قوا یکی را انتخاب کنند.
- میان خواسته دانشگاهیان و خواسته های باج خواهان یکی را انتخاب کنند.
آقای دکتر نیلی احمد آبادی وزیر پیشنهادی ریاست جمهوری نه اهل فتنه است نه بی تجربه و نه ناشناخته او یک جرم بیشتر ندارد دانشگاه را برای دانشگاهیان می خواهد نه برای سیاستمداران.»
این اظهارات مشاور رئیس جمهور در حالی مطرح می شود طی روزهای گذشته نمایندگان مختلف مجلس از فراکسیون رهروان ولایت و فراکسیون اصولگرایان نسبت به رای آوری نیلی ابراز تردید کردند.
در همین راستا منصور حقیقت پور عضو هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در گفت وگویی درباره محمود نیلی احمد آبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: طبق صحبت با اعضای فراکسیون، نمایندگان برای عدم صلاحیت وی مواردی را مطرح می کنند که شاید به واقعیت نزدیک باشد، چرا که اعضای فراکسیون رهروان ولایت تاکید دارند که سابقه مدیریتی وزیر پیشنهادی علوم برای اداره یک وزارتخانه مهم کافی نیست.
وی ادامه داد: بنده احساس می کنم که با این شرایط آقای نیلی در جلب نظر نمایندگان دچار مشکل شده و زمان باقی مانده تا روز رای اعتماد تاثیری در تغییر نظر نمایندگان نخواهد داشت.
همچنین محمدعلی پورمختار عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت نیز با اشاره به آخرین گمانهزنیها درباره وضعیت سبد رأی اعتماد به نیلی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: به نظر من استمزاجی که از فضای کنونی مجلس به دست میآید وزیر پیشنهادی علوم در نشست فردا نمیتواند از مجلس رأی اعتماد بگیرد.
بعد از رأی نیاوردن نیلی
آشنا: تفسیرهای نادرستی از دیدگاههای مثبتم شد!!!
تسنیم: مشاور فرهنگی رئیسجمهور گفت: متأسفانه تفسیرهای ناروایی از دیدگاههای مثبت اینجانب صورت گرفت و احترام به مجلس وظیفه همگان است و دفاع از «اقتدار مجلس و استقلال آن» از باجخواهان، فتنهجویان و افراطگرایان یک اصل اساسی است. حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیسجمهور در خصوص نظر مجلس در عدم رأی اعتماد به محمود نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، گفت: نظر مجلس و نمایندگان برای ما محترم است.
وی افزود: این امیدواری وجود دارد که در معرفی وزیر جدید آموزش عالی در علوم، تحقیقات و فناوری از طریق تعامل سازنده و اقناعی، موافقت اکثریت نمایندگان محترم مجلس با گزینه پیشنهادی جذب شود.
مشاور فرهنگی رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال که برخی معتقدند اظهارات شب گذشته منتسب به مشاور فرهنگی رئیسجمهور درخصوص زیر بار نرفتن به نظر اقلیت مطلق پایداری در مجلس در عدم رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی تاثیرگذار بوده است، گفت: متأسفانه تفسیرهای ناروایی از دیدگاههای مثبت اینجانب صورت گرفت.
آشنا ادامه داد: احترام به مجلس وظیفه همگان است و دفاع از «اقتدار مجلس و استقلال آن» از باجخواهان، فتنهجویان و افراطگرایان یک اصل اساسی است.
حمایت مفتی اعظم آلسعود از یزید!
ابنا: مفتی وهابی عربستان گفت: قیام حسین بن علی در برابر یزید، خروج بر حاکم اسلامی بود که حرام است! شیخ عبدالعزیز آل الشیخ مفتی اعظم عربستان سعودی، در یک مصاحبه تلویزیونی به مناسبت محرم در پاسخ به این سؤال که درباره قیام امام حسین علیه السلام علیه یزید و واقعه کربلا چه نظری دارد، گفت: یزید به صورت مشروع در جایگاه حاکم مسلمانان قرار داشت و اطاعت از او واجب بود و قیام حسین بن علی در برابر او، خروج بر حاکم اسلامی بود که حرام است. این مفتی وهابی بدون اینکه به انحراف یزید از مسیر اسلام و زیر پا گذاشتن احکام دینی و ارتکاب محرمات و تبدیل شدنش به یکی از بارزترین مصادیق طاغوت اشارهای بکند در جواب این خواسته مجری برنامه که از وی خواست کتابی درباره امام حسین علیه السلام به او معرفی کند گفت: شما بهتر است در این زمینه کتابی نخوانید و در جستجوی چنین کتابی هم نباشید.
نام گذاری یک پل به نام شهید خلیلی
مشرق: با حضور رئیس کمیسیون نامگذاری شورا و شهردار منطقه 15 پل شهید علی خلیلی (شهید امر به معروف و نهی از منکر) نامگذاری شد. صبح امروز با حضور مجتبی شاکری عضو شورای شهر تهران و رئیس کمیسیون نامگذاری شورای شهر و علی اکبر انجمنی شهردار منطقه 15 و اعظم مشتاقفر مادر شهید خلیلی پل شهید خلیلی (شهید امر به معروف و نهی از منکر) نامگذاری شد. پل نامگذاری شده جنب پل بسیج، ابتدای قصر فیروزه است.
قلعهنوعی و بگمبگم با فرهاد مجیدی!
منتظر بازیکن 5 میلیاردی باشید
دنیای اقتصاد: سرانجام بعد از يك هفته درگيري و كشمكش، عصر دوشنبه جلسه مشترك مديران فدراسيون و باشگاهها با رئیس سازمان صداوسيما برگزار شد تا شايد گره عدم پخش مسابقات فوتبال باز شود. در پايان اين نشست اگرچه طرفين با لبخند محل جلسه را ترك كردند، اما عملا هيچ توافقي حاصل نشد تا دولت و مجلس در مورد اين پرونده تصميم بگيرند. حالا معادلات حق پخش وارد فاز جديدي شده است، اما شايد بشود اين قصه را از يك گام جلوتر بررسي كرد. امروز سازمان ليگ هر دو پايش را در يك كفش كرده كه رقمي حدود 160 ميليارد تومان يا كمي كمتر را به مناسبت پوشش تلويزيوني مسابقات از صداوسيما دريافت كند، اما آيا فكرش را كردهايم تزريق يكباره و بدون برنامه چنين مبلغي به فوتبال ايران، چه عوارضي ميتواند داشته باشد؟
پولي كه به ريشه نميرسد
بدون شك چرخهاي فوتبال حرفهاي با پول ميچرخد و براي پيشبرد امور در اين رشته ورزشي بايد بودجهاي قابل توجه تامين كرد، اما نكته اينجا است كه پول درشت فقط زماني ميتواند گرهگشا باشد كه برنامهاي صحيح براي هزينه كردن آن وجود داشته باشد. حتي بدون توجه به ناكاميهاي زنجيرهاي تيمهاي نوجوانان، جوانان و اميد هم ميشد فهميد كه فوتبال ما در بخش «پايه» با مشكلات شديدي مواجه است و نياز به كار و آكادميسازي در آن حس ميشود. حالا اما سوال اين است كه در صورت تزريق يك رقم هنگفت چندده ميلياردي به اين رشته ورزشي، چه نسبتي از آن صرف كارهاي زيرساختي و بنيادي ميشود و چقدرش را مديران نتيجهگراي باشگاهها صرف كسب موفقيتهاي آني ميكنند؟ متاسفانه تجربه تاريخي نشان داده است مديريت بودجه در فوتبال ايران به درستي انجام نميگيرد. اين روزها تقريبا همه در اين حوزه به ميز و صندليشان چسبيدهاند و سعي ميكنند با كسب نتايج مطلوب، فقط چند روز ماندگاري بيشتر در پستهايشان را تضمين كنند. در چنين شرايطي طبيعي است كه منابع درآمدي جديد هم راهي به ريشه نبرند و در همان لايههاي اوليه هزينه شوند.
فوتبال تورمي در راه است
سالها است كه ميگويند امير عابديني و علي فتحاللهزاده اوايل دهه هشتاد با دريافت رقمي چندده ميليوني از دنبال شدن پرونده حق پخش در مراجع ذيربط انصراف دادهاند. اين شايعه در مورد مديران اسبق پرسپوليس و استقلال، حتي اين هفته هم به نوعي در برنامه نود تكرار شد. حالا سوال اين است كه 10 سال قبل، تزريق چنين رقمي به ساختار اداري سرخابيها چه نتيجهاي در پي آورد؟ آيا آن سالها با اين پول برنامهاي بلندمدت ريخته شد كه سودي به اين دو باشگاه و كليت فوتبال ايران برساند؟
اتفاقا بررسي گذشته نشان ميدهد دقيقا همين پول يكي از مهمترين عوامل جهش ناگهاني پرداخت دستمزد به بازيكنان بوده و در واقع سنگ بناي بازار تورمي كنوني، همان روزها گذاشته شده است. حالا چه تضميني وجود دارد كه همين اتفاق يك بار ديگر در ابعادي به مراتب وسيعتر تكرار نشود؟ فدراسيون فوتبال دلش را خوش كرده به صورتهاي مالي ارائه شده توسط باشگاهها، در حالي كه همه ميدانند در بسياري از موارد رقم قرارداد بازيكنان ليگ برتري بسيار بيشتر از اعداد اعلام شده بوده است. آيا ستارهاي كه امروز براي يك فصل دو يا سه ميليارد تومان پول ميگيرد، فردا و با تزريق بودجه كلان حق پخش به باشگاه متبوعش، به دستمزدي كمتر از چهار يا پنج ميليارد تومان رضايت خواهد داد؟
اول چاله را بكنيد
بدون شك كسي نميتواند انكار كند كه دريافت پول پخش مسابقات، حق طبيعي باشگاهها است، اما كاش قبل از افزوده شدن منابع ميلياردي جديد به بازار فوتبال ايران، موارد منطقي استفاده از اين بودجه پيشبيني شود. به عنوان نمونه فدراسيون فوتبال ميتواند با ملزم كردن باشگاهها به هزينه كردن در تيمهاي پايه به شكل جدي و واقعي، از صرف اين پول براي اهداف سطحي و زودگذر جلوگيري به عمل بياورد. اگر قرار است آخر اين همه دعوا آن باشد كه بنز آقاي ستاره به مازراتي تبديل شود و البته كيفيت او كماكان پايينتر بيايد، اصلا چه بهتر كه همين رويه فعلي دنبال شود و اعصاب مردم در غياب پخش فوتبال، آرامتر باقي بماند!
فرار ۱۰هزار مسلمان روهینگیایی از میانمار طی دو هفته اخیر
جبهه جهانی مستضعفین: یک سازمانی حقوق بشری از فرار ۱۰هزار مسلمان روهینگیایی طی دو هفته گذشته از اراکان میانمار خبر داد. بیش از ۱۰ هزار مسلمان روهینگیایی طی دو هفته اخیر به دلیل جنایات بوداییها، از میانمار فرار کرده و آواره شدند.سایت روزنامه "الامه" عربستان دراینباره گزارش داد؛ خانم "کریس لیوا" مدیر سازمان حقوق بشری "پروژه روهینگیاییهای اراکان" گفت: به طور میانگین در طول دو هفته گذشته از ۱۵ اکتبر تا روز دوشنبه ۲۷ اکتبر، روزانه ۹۰۰ مسلمان روهینگیایی با قایق از اراکان فرار کرده و به سمت تایلند رفتهاند. وی در ادامه افزود: از سال ۲۰۱۲ با شروع جنایات بوداییها بیش از ۱۴۰ هزار نفر در این کشور آواره شدهاند که ۱۰۰ هزار نفر آنان را مسلمانان تشکیل میدهند.خانم لیوا ضمن هشدار نسبت به افزایش جنایتهای بوداییها علیه اقلیتهای دینی و قومی در اراکان، خواستار مقابله جامعه بینالمللی با این جنایات شد.
دولت میانمار، مسلمانان روهینگیایی را میانماری نمیداند و آنان را با استفاده از زور و شکنجه مجبور میکند بین اعتراف به بنگالی بودن و بازداشت و زندگی در ارودگاههایی با شرایط وخیم در مکانهایی نامعلوم، یکی را برگزینند. با گذشت بیش از ۲ سال از شروع دور جدید پاکسازی نژادی-مذهبی در میانمار، بوداییها در سایه حمایت دولت همچنان به قتل، غارت و تجاوز جنسی به مسلمانان روهینگیا ادامه میدهند؛ اما سازمانهای بینالمللی و خصوصا کشورهای اسلامی هنوز در سکوت به سر میبرند.
مراسم ترحیم آیتالله مهدوی کنی در کن
تصاویر هوایی از استان لرستان
خواستگاری جوان تهرانی در دهان اژدهای جاده چالوس!/ توهمات عجیب و غریب مصرفکنندگان ماده مخدر ماشروم
فارس: میگفت در جاده چالوس با اژدها ملاقات کرده و با ماشین وارد دهن اژدها شده اما شکم اژدها پر بوده از دختران زیبا که به همراه پدرانشان ایستاده بودند و بعد از خواستگاری از یکی از همین دختران در بیمارستان به هوش آمده است.
شاید تابه حال در مورد اژدها داستانهای زیادی شنیده باشید اما مطمئناً هیچکدام از این موجودات افسانهای در جاده چالوس رویت نشده اند. ولی فرشاد شخصیت اصلی این گزارش کسی است که در چالوس با اژدها ملاقات کرده، به دهن او رفته و در آنجا از یکی از دختران زیباروی حاضر در شکم اژدها خواستگاری کرده است. دور سرش هنوز باندپیچی بود و پایش در گچ، وقتی علت را جویا شدم طوری گفت «قصه اش درازه» که یاد دیالوگ معروف فیلم کیمیایی افتادم. با فرشاد به واسطه یکی از دوستان آشنا شدم، دوستم اصرار میکرد که مورد فرشاد جالبه و قصه تصادفش با بقیه متفاوت.کم کم ترغیب شدم تا به ملاقات او در یکی از بیمارستانهای شهر بروم و داستان تصادف را از خودش بشنوم. فرشاد که حالا باید مدتها روی تخت بخوابد و برای چندماه از لذت راه رفتن محروم است صحبتش را با واژه «خدا رو شکر» آغاز کرد و گفت: «همین که الان اینجام باید خدا رو شکر کنم و گرنه سینه قبرستون خوابیده بودم».
و ادامه داد: «مدتها بود که از یکی از دوستام در مورد ماشروم شنیده بودم. اینکه به آدم فاز جدیدی میده و خیلی خاصه! وسوسه شده بودم که یه بار امتحانش کنم. دوستم می گفت که امتحان کرده و توی جاده بدجور جواب میده!!!! توهم زاست. ماهم رفتیم و به هر قیمتی این ماده رو تهیه کردیم و افتادیم توی جاده و چه جادهای بهتر از چالوس. 4 نفر سوار یه آزرا مشکی و بسته ای کوچیک پر از قارچهای ریز. خیلی شبیه همین قارچهای خوراکی بود اما کوچیکتر و دستهایی که لرزان سمت قارچها میرفت. خلاصه شروع کردیم به خوردن. اول به نظرم اتفاقی نیفتاده بود و همه چی معمولی بود تا اینکه کم کم همه چی تغییر شکل داد و صداها بیشتر شدن. کنار جاده وایساده بودیم که دوستم صدا زد فرشاد ببین این چی میگه؟ نگاه کردم کسی نبود، گفتم کی؟ گفت بیا اینجا. رفتم دیدم داره با مورچهها حرف میزنه! منم وارد بحثشون شدم و کلی باهم کپ زدیم». فرشاد حافظه خوبی داشت و تقریباً تمام جزئیات آن روز را به یاد داشت. داستان او وقتی جالبتر میشد که به دهن اژدهایی رسیدند که دهان خود را برای بلعیدن آنها باز کرده و ادامه داد: «دو سه بار اژدهایی دهان خود را باز کرد تا ما را بخورد اما موفق نمیشد تا اینکه بالاخره ما رو خورد و ما وارد شکمش شدیم.
یه مدت همه چی تاریک بود تا اینکه به جایی وارد شدم که پر از دختران زیبارو بود و همگی در کنار پدرهای خود وایساده بودن. محو تماشای این دختران از ماشین پیاده شدم تا یکیشون رو از پدرش خواستگاری کنم. در حال صحبت با پدر دختر بودم که توی همین بیمارستان چشم باز کردم.»فرشاد در مورد علت مجروح شدن خود گفت: «خودم چیزی یادم نیست فقط افرادی که من رو نجات دادن میگن که کنار یکی از درختهای کنار جاده وایساده بودی که ناگهان خوشحال به وسط جاده پریدی و یه ماشین هم بهت زد. خودم فکر می کنم که این خوشحالی به خاطر جواب مثبت پدر و دختر بود.»
«ماشروم» چیست؟
بعد از شنیدن صحبتهای فرشاد سراغ کارشناسان، روانشناسان و روانپزشکان عرصه اعتیاد رفتم تا در مورد ماشروم اطلاعاتی کسب کنم که همگی آنها به جز یک نفر از دادن اطلاعات در مورد این ماده مخدر با بیان اینکه مصرف این ماده هنوز در ایران رواج نیافته از دادن اطلاعات طفره رفتند تا اینکه سعید صفاتیان، رئیس کارگروه کاهش تقاضا در کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام این ماده را به ما معرفی کرد. وی گفت: خاستگاه اولیه «ماشروم» آمریکای جنوبی بوده و از آنجا یکی دو سالی است که وارد ایران شده است. این ماده به 2 صورت قارچ و ورق در بازار موجود است. به گفته صفاتیان، نام علمی این قارچ «پسیلوسیبین» است و به نام قارچ سحرآمیز نیز شناخته میشود. قارچ به صورت خوراکی استفاده شده و به خوبی از راه دستگاه گوارش جذب میشود. این قارچ را حتی اگر خشک کنند یا بپزند، قدرت سمی خود را از دست نخواهد داد. مواد فعال قارچ باعث تحریک سیستم عصبی سمپاتیک در بدن میشود. سیستم سمپاتیک در مقابله با هر نوع استرس و هیجانی فعال میشود تا بدن توانایی تقابل با شرایط را داشته باشد. ضربان قلب و فشار خون افزایش مییابد، مردمک چشم گشاد شده و گُرگرفتگی در صورت قابل مشاهده است. موهای روی تن فرد سیخ، عضلات سفت و دمای بدن افزایش مییابد.میزان توهم این ماده مخدر بسیار بالاست و روی حواس نیز تاثیر میگذارد، ممکن است که فرد حس بینایی، شنوایی و لامسه خود را مختل شده ببیند و چیزهایی مشاهده کند که تاکنون نشنیده، حرفهایی بشنود از موجوداتی که حرف نمیزنند. آنچنان که این روانشناس حوزه اعتیاد توضیح میدهد، نوع دیگر «ماشروم» به شکل ورقههای کوچک کاغذی خوراکی است که با مالیدن قارچ روی آنها خاصیت توهمزایی پیدا میکنند. این ورقهها نیز همان خاصیت قارچ را دارند و فرد را دچار توهم میکنند.
قیمت متغیر و ارزان
وی با ابراز تعجب از پیدا کردن یکی از مصرف کنندگان «ماشروم» گفت: متعجبم که شما چگونه بیماری را با این خصوصیات پیدا کردهاید چرا که تاکنون گزارشی از کلینیکها و مراکز ترک اعتیاد در مورد پذیرش چنین افرادی به دست من نرسیده است. رئیس کارگروه کاهش تقاضا در کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد قیمت این ماده مخدر ابراز بی اطلاعی کرد و گفت: نمیتوان برای «ماشروم» قیمت خاصی متصور شد چرا که این ماده به علت مشتریان خاصی که دارد قیمت ثابت ندارد. وی خواستار مداخله دستگاههای متولی در امر آموزش جوانان شد و تاکید کرد: نباید بگذاریم زمان از دست برود و بعد از اینکه بازار در اختیار این ماده قرار گرفت به فکر چاره بیفتیم. این ماده اثرات توهمی خیلی خطرناکی دارد و تاثیر آن اگر از شیشه بیشتر نباشد، کمتر هم نیست. آنچنان که صفاتیان میگوید سطح آگاهی در مورد مخدرهای توهم زا در سطح کشور پایین است و باید نسبت به آموزش در سراسر کشور اقدام شود.
قدرت تشخیص فاصله از بین میرود/ یک متر میشود 100 متر
برخورد با کوه سرنوشت همراهان فرشاد بود و در این ارتباط صفاتیان میگوید: کسی که ماده توهم زا مصرف میکند قدرت تشخیص فاصله را از دست میدهد و فاصله یک متری را 100 متر میبیند. به گفته وی، در اظهارات کارشناسان تصادف دیده میشود که ردی از ترمز کسانی که به علت مصرف مواد روانگردان تصادف کردهاند، وجود ندارد چرا که این افراد تصور میکردهاند که هنوز چندین متر با مانع فاصله دارند. رئیس کارگروه کاهش تقاضا در کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه میدهد: فرد متوهم وقتی از پشت بام به پایین نگاه می کند فاصله 10، 20 متری را یک متر میبیند و از بالا به پایین میپرد. وی میافزاید: به همین علت است که بسیاری از موارد خودکشی و سقوط از ارتفاع را به موضوع مصرف مواد توهم زا مرتبط میکنند.
«ماشروم» اعتیادزاست
به گفته این کارشناس حوزه اعتیاد همه مواد توهم زا اعتیادآور هستند و ماشروم نیز از این قاعده مستثنی نیست. ماشروم، شیشه و الاسدی درمان دارویی ندارند و عوارض روانی شدید دارند.وی ادامه میدهد: درمان غیر دارویی آنها ممکن است بین 6 ماه تا یک سال به طول بینجامد و عوارض جانبی آن مانند اختلال شخصیت، توهم و اضطراب آنها درمان نمیشود. این افراد یعد از 3، 4 سال اختلال شخصیت پیدا میکند و کنترل خود را بر عملکرد خویش از دست میدهند. ادراکات عجیب و غریب مصرف کننده روانگردانها، توهم است.
بارها با افرادی مواجه شده ایم که در توجیه مصرف روانگردانها میگویند «این ماده به ما کمک میکند تا چیزهایی را درک کنیم که کسی قادر به درک آن نیست» یا میگویند که شیشه و سایر مواد اینچنینی، ذهن را باز میکند و اجازه تفکر به آنها میدهد. شادلو، یکی از روانپزشکان مرکز ملی مطالعات اعتیاد در این زمینه تاکید میکند که تمام ادراکات عجیب و غریب حاصل از مصرف شیشه، ماشروم و الاسدی، توهم هستند و نشانی از واقعیت در آنها نمیتوان متصور بود. وی میگوید: این مواد موجب اختلال در حواس شده و ممکن است که صدا با حس بینایی دریافت شود که به آن میگوییم «مدالیته» حسی که مثلاً صدا تبدیل به تصویر میشود و بیمارانی مراجعه کردهاند که مدعی هستند رنگ صداها را میبینند.
آنچنان که این فلوشیپ روانپزشکی میگوید، در بعضی موارد ادراکی در یک حس منجر میشود به ادراک در حس دیگر و همحسی رخ میدهد.شادلود در تعریف توهم میگوید: زمانی که چیزی وجود خارجی ندارد و شخصی آن را ادراک کند، ما میگوییم دچار توهم شدهاست. مثلاً صدایی نیست و او صدا میشنود یا تصویری را میبیند که هیچ کس نمیبیند. البته توهم شکلهای مختلفی دارد.وی در مورد افرادی که میدانند افکارشان تحت تاثیر موادمخدر است گفت: به این مورد توهم کاذب گفته میشود چرا که فرد میداند افکارش تحت تأثیر مواد است و شخصی که توهم دارد هیچ آگاهی به حواس خود ندارد. توهم واقعی آن است که چیزی وجود خارجی نداشته باشد.
مرگ دانشجو پیام نور رشت بر اثر استفاده از قرص کاهش وزن تبلیغ شده در ماهواره
پیک دانشجو: روز یکشنبه خبری به دستمان رسید مبنی بر مسمومیت یک دانشجو بر اثر مصرف قرص کاهش وزن که در ماهواره بسیار تبلیغ می شود، متاسفانه بعلت سوء تغذیه به وجود آمده این عزیز دانشجو روز گذشته دار فانی را وداع گفت. طبق اظهارت دکتر بخش و پزشکی قانونی استفاده از این قرص که بسیار در شبکه ماهواره ای تبلغ می شود، هیچگونه ضمانتی در سالم و بهداشتی بودن آن نیست و دلیل مرگ این جوان استفاده از این قرص بوده که ظرف دو هفته ۱۲ کیلو از وزن این دانشجو را کم کرده بود و در نهایت باعث جم شدن کلیه های این فرد گردیده و پرشکان سعی نمودن با عمل دیالیز این فرد را با زندگی بازگردانند که متاسفانه دیالیز پاسخگو نبود.
مرگ نامزد انتخابات اتاق اصناف در حین انتخابات
میزان: انتخابات اتاق اصناف ایران با یک مرگ رییس اتاق اصناف مشهد همراه شد. جعفر معماریان طهرانی در زمان اعلام برنامههایش با حمله قلبی روبرو شد و درگذشت. زمانی که تمام توجه ها به انتخابات اتاق اصناف ایران معطوف بود در گذشت یکی از کاندیداها باعث ناراحتی شدید جامعه اصناف کشور شد. جعفر معماریان طهرانی، رئیس اتاق اصناف مشهد که یکی از افراد با شانس بالا برای عضویت در هیأت رئیسه محسوب می شد در زمان اعلام برنامههایش دچار حمله قلبی شد و درگذشت.
معماریان که از افراد خوشنام اصناف محسوب می شد حدود یک ماه قبل عمل قلب باز انجام داده بود و در زمان سخنرانی عصبانی شد که این موضوع منجر به حمله قلبی و فوت وی شد.
مگس ها چه وز وزی میکنن