کد خبر:۳۶۶۴۷۵
ظریف در گفتگو با سی‌سی‌تی‌وی:

ایرانی‌ها به آمریکا اعتماد ندارند/ دستیابی به توافق کار بسیار دشواری نیست

وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت ایران به دنبال گسترش روابط با چین است و این کشور می‌تواند نقش بسزایی در به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای داشته باشد.

به گزارش گروه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، در مصاحبه با شبکه سی‌سی‌تی‌وی چین درباره مسائل مورد مذاکره در دیدارهایی که با مقامات چینی داشت گفت: ایران و چین دارای روابط دو جانبه عالی هستند، نگاه ما به روابط بلند مدت و استراتژیک بین دو کشور است بنابراین مسائل زیادی برای گفتگو داریم هم در حوزه دو جانبه و هم منطقه‌ای و بین‌المللی. چین میزبان نشست فرآیند استانبول درباره افغانستان بود، و این یکی از مسائلی بود که ما همیشه درباره آن گفتگو می‌کنیم، مسأله تروریسم و افراطی‌گرایی در منطقه و اینکه چگونه می‌توانیم با این مسائل و بی‌ثباتی ناشی از آن مقابله کنیم.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه افزود: ما همچنین، درباره مسائل دو جانبه گفتگو کردیم. ما دارای روابط گسترده‌ای در حوزه‌های  اقتصادی، انرژی و تمام بخش‌های دیگر هستیم، درباره چگونگی بهبود و افزایش این روابط با یکدیگر صحبت کردیم.

ظریف در ادامه افزود که درباره مسأله هسته‌ای نیز رایزنی‌هایی انجام گرفته است: چین یکی از اعضای گروه 1+5 است و معتقدیم که چین نقشی تأثیرگذار در فرآیند دستیابی به یک راه‌حل قابل پذیرش برای طرفین دارد و ما امیدوار هستیم که دوستان چینی ما به ایفای نقش فعالانه خود ادامه دهند. بنابراین نظرات‌مان را درباره اینکه چگونه در یک ماهه باقیمانده تا ضرب‌الاجل می‌توانیم با هم همکاری داشته باشیم تا وضعیت را بهبود بخشیده و به نتیجه برسیم.

وی در پاسخ به سؤال گزارشگر چینی درباره موانع پیش روی دستیابی به توافق از جمله اعتماد دو جانبه گفت: مردم ایران به آمریکا اعتمادی ندارند زیرا آمریکا سابقه خوبی در پایبندی به تعهداتش ندارد. این یکی از موانع است. امکانات و روش‌های متنوعی وجود دارند تا اطمینان حاصل شود که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز باقی خواهد ماند، و از طرف دیگر تمام محدودیت‌هایی که به نظر ما به صورت غیرقابل توجیهی تجارت ایران با سایر کشورها را محدود کرده‌اند، برداشته شوند، معتقدم دستیابی به این امر بسیار سخت نیست. ما معتقدیم که چین می‌تواند نقش مهمی در قادر ساختن طرف‌های مذاکره به دستیابی به توافق ایفاء کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار