به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، مصطفی یوسفی در وبلاگ تناقضات ذهنی نوشته است: مبارزه با استکبار یکی از ارکان طرحهای راهبردی ائمه اطهار هست که هرکدام بر طبق مقتضیات زمان خود روش مبارزه متفاوتی را برای استکبار ستیزی انتخاب میکردند.
همانطور که میدانید امسال عاشورا حسینی در روز ۱۳ آبان یعنی روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و تسخیر لانه جاسوسی و کفر ایالات متحده بود.
اهمیت استکبار ستیزی همان قدر بالاست که بخش اعظمی از فعالیت انبیا، ائمه اطهار، امام راحل و مقام معظم رهبری را تشکیل میداده و امروز نیز به همین منوال هست و این هم از آن جهت است که فرد مستکبر از روی عناد از پذیرش حق امتناع میکند و خوی خود بزرگ بینی و غرور را دنبال میکند.
درست است که ائمه بزرگوار شیعه هرکدام به مبارزه با استکبار میپرداختند اما روش مبارزه امام حسین (ع) خود نمونهای ممتاز در تاریخ است. حرکت امام حسین (ع) که برای هدفی والا بود در نهایت میتوانست شکل دیگر هم داشته باشد و آن پس گرفتن حکومت از دست حاکم جور زمان بود اما نوع دیگری رقم خورد و آن شهادت حضرت بود در راه خدا و برای اصلاح امت حضرت رسول اکرم (ص).
پس این حرف که امام حسین به قصد شهادت حرکت کرد و هدفی نداشت کلام مطلقا اشتباهی است چون که در گفتار امام نیت و قصد دیگری حکمت حرکت امام را تشکیل میدهد و آن قیام برای اصلاح امت پیغمبر بود. نکته حول محور کلمه اصلاح، صلاح، مصلحت و مشتقات دیگر آن میگردد. اصلاح در مقابل افساد، صلاح در مقابل فساد، مصلحت در مقابل مفسده قرار میگیرد.
هدف قیام امام اصلاح امت بود چون فساد امت پیامبر (ص) را فراگرفته بود و در آن زمان عنصر قیام بود که این فساد را رفع میکرد و این نکته هم که اگر دیگر امامان بودند همین کار را که امام حسین (ع) کرده است را انجام میدادند. نماد استکبار زمان امام حسین (ع)، یزید بن معاویه بود. پس استکبار ستیزی در تاریخ شیعه فقط منتهی به زمان امام راحل نیست بلکه این امر ریشه تاریخی دارد لذا مسئله استکبار ستیزی باید حول شخصیت امام حسین باشد. اما قیام امام حسین خود محرک قیامهای بعدی بود و روح مسئولیت پذیری و ظلم ستیزی را در جامعه اسلامی دمید چنانکه بعدها شاهد قیامهای متعددی برعلیه حکومت جور زمان بودیم که نمونه بارز آن قیام مختار و توابین بود.
اما میخواهم زاویه نگاه به مسئله قیام امام حسین را متفاوتتر کنم و وجه تشابه این قیام و انقلاب اسلامی ایران را بررسی کنم. همانطور که گفتم قیام امام حسین منجر به شهادت آن حضرت شد که این به معنای عقیم ماندن قیام نیست و تاریخ گواه این موضوع است اما حرکتی هم در دوران معاصر ما اتفاق افتاد که اینبار منجر به حکومت شد نه شهادت. بله حرکت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی ایران هم مبارزه با نماد استکبار مدرن بود که اینبار به تشکیل حکومت اسلامی انجامید که آرزوی تمام انبیا و ائمه را محقق کرد.
در انقلاب اسلامی ایران هم در زمان معاصر میبینیم که خود الهام بخش جهان اسلام شد. امروز الگو شدن انقلاب ایران برای کشورهای منطقه امری مهم است چون مدل اجرا شده حکومت اسلامی در جهان معاصر در ایران است.