به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، میخائیل هرزوگ در مصاحبه با اوروا درباره مذاکرات هستهای غرب با ایران و توافق ژنو گفته است: بیلان این وضعیت از یک سال پیش تاکنون متغیر است. از یک سو، این توافق باعث آن نشد که برخی فعالیتهای اتمی ایران متوقف شود اما تردیدی نیست که توافق مقدماتی پیگیریهای بهتری نسبت به برنامه اتمی ایران به دنبال داشت و اکثر تحریمها همچنان به قوت خود باقی است.
وی درباره اختلافات موجود بر سر تعداد سانتریفیوژها و تعلیق تحریمها میگوید: ایران زیر بار کاهش ۱۰ هزار سانتریفیوژ به ۱۵۰۰ سانتریفیوژ نرفت. دومین اختلاف بزرگ به مدت زمان توافق بازمیگردد. غرب به یک بازه زمانی بلند مدت تا ۲۰ سال فکر میکنند، در حالی که مقامات ایرانی در تلاشاند تا این مدت را به ۱۰ سال تقلیل دهند.
هرزوگ اذعان کرد: در غرب هیچ علاقهای به رویارویی با ایران وجود ندارد؛ برعکس، کشورهای غربی در این برهه از زمان به شدت به همکاری ایران در مقابله با داعش نیاز دارند.
وی ادامه میدهد: موضع رسمی اسرائیل این است که یک توافق خوب منجر به آن خواهد شد که ایران به توان غنیسازی اورانیوم در خاک خود دست نیابد، سانتریفیوژ نداشته باشد و ذخایر اورانیوماش از بین برود.
این مقام سابق صهیونیست همچنین تصریح کرد: مقامات اسرائیلی میگویند، و من فکر میکنم حق با آنهاست، که شما نباید به ایران برای همکاری علیه داعش باج بدهید؛ چرا که این در نهایت به نفع خود ایران تمام خواهد شد. ولی مهمترین نکتهای که اسرائیل بیان میکند این است که خطر محور تشیع که تحت حمایت ایران قرار دارد، کمتر از تهدید داعش نیست.
این محور افراطی اسلامگرا، برخلاف داعش از سوی یک قدرت منطقهای حمایت میشود که دارای بلند پروازیهای بسیاری، از جمله تبدیل شدن به یک قدرت هستهای و تامین ۱۰۰ هزار راکت برای حزبالله لبنان است.
منبع: کیهان